Презентація на тему: "День Європи в Україні 2022"

Про матеріал
Презентація на тему: "День Європи в Україні 2022" стане в нагоді класним керівникам при проведенні години спілкування
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

День Європи. Наша держава належить до європейського спільного дому. Європейський вибір України – це запорука її розвитку і альтернативи цьому вибору немає. Україна пройшла довгий і тернистий шлях щоб довести ідею стати частиною Європейського Союзу до логічного завершення. Найважчі віхи – це у 2013 р. коли українці протистояли внутрішній політиці Януковича, вийшли на Майдан, звершили Революцію гідності й відстояли підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Угода підписана у 2014 р. дала змогу перейти від партнерства і співробітництва до політичної асоціації та економічної інтеграції. Нині, знову, ми захищаємо європейський вибір зі зброєю в руках, але вже від зовнішнього агресора. І при цьому зробили ще один важливий крок і вже заповнили анкетуопитувальник для отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС.

Номер слайду 3

День Європи. Він зазначив, що це один з етапів для нашої держави до вступу у ЄС. «Поступ нашої держави до ЄС відбувається в дуже трагічний час, коли багато українців, які сповідують європейські цінності, втрачають життя. Однак народ України об’єднаний цією метою – відчувати себе нарівні, частиною Європи, частиною Європейського Союзу. Ми віримо, що здобудемо підтримку й станемо кандидатом на вступ. Після цього розпочнеться фінальний етап. Дуже віримо, що ця процедура відбудеться в найближчі тижні і що вона буде позитивною для історії нашого народу, зважаючи на ціну, яку він заплатив на шляху до незалежності й демократії». 18 квітня 2022 р. Президент України Володимир Зеленський передав заповнену анкету-опитувальник главі представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікасу.

Номер слайду 4

Європа нині різниться традиціями й мовами, але, об’єднана спільними цінностями. Європейський Союз захищає цінності, заохочує до співробітництва між народами Європи, сприяє єдності, зберігає розмаїття культури, а головне – забезпечує соціальну справедливість. Європейський Союз виступає союзом демократичних держав, що працюють разом заради збереження миру і прогресу щоб попередити війни та їх наслідки.

Номер слайду 5

Маючи потужних партнерів, Україна зможе відчувати себе у безпеці, водночас вона буде корисною і привабливою для своїх партнерів. Також посиляться соціальна, економічна, культурна, наукова сфери, зростуть стандарти життя. І звичайно, політична і правова сфери набудуть потужності розвитку. Укріпляться демократичні цінності, верховенство права, відповідальність, справедливість тощо. Ставши частиною ЄС, Україна отримає багато вигод, зокрема економічні – що полягають у широкому доступі до європейського ринку, що сприятиме економічному зростанню та підвищенню рівня благополуччя людей.

Номер слайду 6

Європейський Союз має 6 базових цінностей. Повага до людської гідності - джерело усіх прав і свобод людини, людська гідність є непорушною, її має кожна людина, що народилася, її потрібно поважати і захищати.

Номер слайду 7

Європейський Союз має 6 базових цінностей. Свобода - можливість людини робити вибір та приймати рішення, які впливають на її життя та життя суспільства; це і свобода пересування, й індивідуальні свободи, такі як повага до приватного життя, свобода думки, релігії, зборів, вираження поглядів та інформації тощо.

Номер слайду 8

Європейський Союз має 6 базових цінностей. Демократія - відповідальність і прозорість дій влади, закони, що відображають інтереси суспільства, і врахування думки громадян під час ухвалення владою важливих рішень. ЄС функціонує на представницькій демократії. Європейські громадяни користуються політичними правами. Кожен дорослий громадянин ЄС має право балотуватися кандидатом і голосувати на виборах до Європейського парламенту.

Номер слайду 9

Європейський Союз має 6 базових цінностей. Рівність - рівні права для всіх громадян перед законом і недискримінація за будь-якою ознакою: статтю, кольором шкіри, віком, національністю, соціальним статусом тощо.

Номер слайду 10

Європейський Союз має 6 базових цінностей. Верховенство права - ніхто не може бути вище права. Закони і правила єдині для всіх незалежно від будь яких ознак чи статусу. Право і справедливість підтримуються незалежною судовою системою.

Номер слайду 11

Європейський Союз має 6 базових цінностей. Повага до прав людини - визнання того, що всі люди народжуються вільними та рівними у своїх правах. Ці права охоплюють різні сфери. Ці цінності об’єдную. Головна мета Європейського Союзу – захищати ці цінності в Європі та сприяти миру та добробуту громадян країн членів. Ці цінності об’єднують держави-члени, і до союзу не може входити жодна країна, яка не визнає ці цінності.

Номер слайду 12

Вправа «Займи позицію»Україна обов’язково має вступити до ЄС Для вступу в ЄС Україна має побороти корупцію Євросоюз повинен допомагати українцям вирішувати їх проблеми Вступ до ЄС розширить можливості для української молоді Вступ до ЄС підвищить рівень небезпеки для України з боку російської федерації Свою позицію прокоментуй та аргументуй. Так Ні Складно відповісти

Номер слайду 13

Перелік прав людини для створення піктограм з Хартії основних прав Європейського Союзуправо на життя повага та захист честі й гідності право на недоторканність особистості заборона тортур та нелюдського або принизливого поводження або покарання заборона рабства та примусової праці право на свободу та безпеку повага до приватного та сімейного життя право на захист персональних даних право на шлюб та право на створення сім’ї право на свободу думки, совісті та релігії свобода вираження поглядів та свобода інформації право на свободу мирних зібрань та свободу об’єднань свобода мистецтва та науки право на освіту свобода вибору професії та право на працю свобода підприємництва право власності18. право на притулок 19. захист у випадку переміщення, видворення або екстрадиції 20. рівність перед законом 21. недопущення дискримінації 22. культурне, релігійне та мовне різноманіття 23. рівноправність жінок та чоловіків 24. права дитини на захист та турботу 25. право людей похилого віку вести гідне та незалежне життя 26. право людей з інвалідністю на професійну інтеграцію та участь у житті суспільства 27. право на справедливі умови праці 28. заборона дитячої праці та захист молоді на роботі 29. соціальне забезпечення та соціальна допомога 30. право на охорону здоров’я 31. охорона навколишнього середовища 32. право обирати та бути обраним/обраною 33. свобода пересування та проживання 34. право на ефективний засіб правового захисту та на справедливий судовий розгляд 35. право на захист. Створити піктограму на певне право

Номер слайду 14

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 5
Оцінки та відгуки
  1. Пухальська Дар'я Леонідівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Сєрікова Людмила
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Івашіна Таміла Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Рудюк Тетяна Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Полторацька Олена Анатоліівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 2 відгука
pptx
Додано
8 травня 2022
Переглядів
10067
Оцінка розробки
5.0 (5 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку