Презентація на тему: Дії солдата у складі бойових груп.2

Про матеріал

Презентація допоможе дізнатися як боротися не лише з живою силою противника, а й з його технікою, особливо танками і броньованими машинами, які є небезпечними цілями і повинні знищуватися в першу чергу. Танк не страшний солдатові, якщо він діє проти нього сміливо і розважливо, добре знає його тактико-технічні характеристики, уразливі місця і вміло застосовує свою зброю.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дії солдата в бою у складі бойових груп

Номер слайду 2

Способи боротьби з танками за допомогою ручних гранат та інших засобів озброєння механізованого відділення. Основні види інженерних загороджень. Способи застосування (встановлення) мінно-вибухових загороджень та її демаскуючих ознак, порядок їх подолання.

Номер слайду 3

У бою солдатові доводиться боротися не лише з живою силою противника, а й з його технікою, особливо танками і броньованими машинами, які є небезпечними цілями і повинні знищуватися в першу чергу. Танк не страшний солдатові, якщо він діє проти нього сміливо і розважливо, добре знає його тактико-технічні характеристики, уразливі місця і вміло застосовує свою зброю. Сучасний танк М-1 «Абрамс», у якого потужний двигун, велика швидкість, могутнє озброєння, має такі слабкі сторони: поганий огляд місцевості; великі габарити; при попаданні в гусениці протитанковою гранатою танк не може рухатися; танк не може вражати ціль від ЗО м і ближче, якщо вона нижча за корму корпусу.

Номер слайду 4

Подивіться на малюнок і спробуйте визначити, де у танка важливі зони, що вражаються: а) ручним протитанковим гранатометом; б) протитанковими гранатами; в) зі стрілецької зброї

Номер слайду 5

Уразливі місця танка 1.прилади прицілювання; 2. прилади спостереження; 3. верхня частина башти;   4. моторно-трансмісійне відділення; 5. щілина між корпусом і баштою; 6. ведучий каток;  7. опорний каток; 8. гусениця; 9. напрямний каток; 10. відділення управління.

Номер слайду 6

Вибір засобів і способів знищення броньованих об'єктів противника залежить від конкретних обставин. Для ураження танків та інших броньованих цілей в бою використовуються: ПТКРС, гранатомети, протитанкові гранати, протитанкові міни, а також вогонь зі стрілецької зброї по оглядових щілинах.

Номер слайду 7

Танкові війська складають основну ударну силу сухопутних військ. Сучасний танк е досить грізною бойовою одиницею: має потужний комплекс озброєння, високу маневреність та захищеність. Кращими сучасними танками в світі вважаються: М-1 «Абрамс» (США)  «Леопард-2» (ФРН) Т-90(Росія)

Номер слайду 8

БМП:  М-3 «Бредлі» (США) «Мардер» (ФРН) БМП-2(3) (Росія)

Номер слайду 9

У механізованому відділенні для боротьби з танками і броньованими  машинами противника є: ручний протитанковий гранатомет (РПГ-7 та РПГ-18), ручні кумулятивні протитанкові гранати (РКГ–3), крім того на БМП – протитанковий ракетний комплекс бойової машини  (ПТРК) та гармата БМП. РПГ-7 РПГ-18 РКГ–3 ПТРК

Номер слайду 10

Номер слайду 11

 Основні види інженерних загороджень. Загородження створюють для затримання просування противника, ускладнення його маневру, завдання йому втрат у живій силі й техніці, створення найсприятливіших умов своїм військам для ураження противника усіма видами зброї. Вони встановлюються перед фронтом позицій, що займають підрозділи та частини, на флангах і в проміжках між ними. Крім того, інженерними загородженнями прикривають пункти управління, позиційні райони ракетних частин тощо. Інженерні загородження застосовують у всіх видах бою і встановлюють у поєднанні з природними перешкодами і системою вогню. Створюють інженерні загородження на рубежах і за напрямками. Вони мають бути несподіваними для противника, стійкими до всіх видів вогневої дії і не обмежувати маневрів своїх військ.

Номер слайду 12

протипіхотні (протипіхотні і змішані мінні поля, заряди вибухових речовин, міни-пастки, невибухові протипіхотні і комбіновані загородження); протитранспортні (мінно-вибухові загородження, що встановлюються на залізних і автомобільних дорогах, мостах, тунелях та в інших місцях, а також завали, надовби та інші невибухові загородження); протитанкові (протитанкові мінні поля, групи мін, окремі протитанкові міни, заряди вибухових речовин, невибухові загородження); протидесантні, які встановлюються на морських узбережжях і річках. За призначенням загородження поділяються на:

Номер слайду 13

створені з мінно-вибухових речовин (МВР), які становлять основу всіх інженерних загороджень і встановлюються у вигляді мінних полів, груп мін, окремих мін, у т. ч. і ядерних. невибухові загородження, які влаштовуються із землі, бетону, каменю, цегли, металу, дерева, води, снігу та інших матеріалів. За своїм призначенням вони поділяються на протитанкові та протипіхотні. До протитанкових невибухових загороджень належать: протитанкові рови, надовби, бар’єри, лісові завали, снігові вали, їжаки тощо. Невибухові загородження бувають переносні і постійні. Крім мінно-вибухових і невибухових загороджень, влаштовують і комбіновані загородження. За характером дій інженерні загородження поділяються на:

Номер слайду 14

Найпростіші види інженерних загороджень Товщина стовбура дерева 10-15 см. Основні види протипіхотних інженерних загороджень.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Основні види протитанкових (протитранспортних) інженерних загороджень. Протитанковий      їжак     –     саме  просте протитанкове загородження, яке  являє собою об’ємні шестикінцеві    зірки. Їжаки  менш ефективні, ніж мінні і інші загородження, але їх можна у великій кількості виготовляти з підручних матеріалів без застосування високих технологій и легко перекидати з однієї ділянки на іншу, що особливо важливо у військовий час.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Протитанкові надовби — пірамідальні бетоні конструкції фортифікаційного типу чи вриті в землю рядами гранітні глиби. Призначені для ускладнення роботи танкових підрозділів неприятеля. Більш малі протитанкові надовби повинні пошкоджувати днище танка и можуть бути замасковані. Крупні протитанкові надовби повинні своїми розмірами ускладнювати розчистку проходів. Часто використовуються спільно з мінними полями і дротяними загородженнями.

Номер слайду 19

Протитанковий рів — рів, штучна перешкода, що має особливе значення в організації системи протитанкової оборони й призначений для посилення спроможності військ, що обороняються, з відбиття атак танків та іншої броньованої техніки противника і створення умов для їх знищення. Влаштовуються у всіх видах бойових дій об'єднаннями, з'єднаннями, частинами, підрозділами сухопутних військ самостійно, а також із залученням спеціальних інженерних підрозділів та частин і місцевого населення.

Номер слайду 20

 Комплект міни ОЗМ-72: 1- властиво міна, 2-чотири дерев'яних кілочка, 3-два металевих кілочка з отворами, 4-дві котушки з відрізками дроту по 15м., 5- подвійний тросик із трьома карабінами, 6-капсуль-детонатор №8а, 7-зривник серії МУВ ( МУВ -2, МУВ -3, МУВ -4), 8-капронова стрічка.  Способи застосування (встановлення) мінно- вибухових загороджень .

Номер слайду 21

Протипіхотна міна ПОМЗ-2М  Міна ПОМЗ-2М складається з наступних основних частин: чавунного корпусу, який має насічки для кращого утворення осколків, установного кілочка, за допомогою якого міна закріплюється в землі, 75-грамової бурової тротилової шашки, зривника серії, запалу, відрізка дроту довжиною 7-8 метрів та додаткового кілочка для закріплення дроту.

Номер слайду 22

Встановлення протитанкових мін

Номер слайду 23

Демаскуючі ознаки встановлення мін

Номер слайду 24

 Порядок подолання інженерних загороджень.

Номер слайду 25

Розміновування Встановленя та знешкодження розтяжки

Номер слайду 26

Для подолання мінно- вибухових загороджень можуть влаштовуватися проходи суцільні і колійні. Колійні проробляються танками з колійними (катковими) мінними тралами. Суцільні проходи влаштовують завширшки 4-6 м для БТР, БМП і живої сили підрозділів.

Номер слайду 27

У презентацї використано матеріали інтернет – ресурсу. Презентацію підготував вчитель предмету “Захист Вітчизни “ Сокальської ЗШ І-ІІІст.№2 Мигасюк В.І.

ppt
Додано
9 липня 2018
Переглядів
5006
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку