Презентація на тему "Дієтичне харчування. Негативні наслідки незбалансованого харчування".

Про матеріал
Презентація до уроку в 8 класі на тему "Дієтичне харчування. Негативні наслідки незбалансованого харчування".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дієтичне харчування. Негативні наслідки незбалансованого харчування

Номер слайду 2

Дієтологія і Нутріціологія Дієтологія — це галузь медицини, яка вивчає питання лікувального (дієтотерапія) і профілактичного (дієтопрофілактика) харчування людини і тварин. Також дієтологія – це прикладна дисципліна з організації харчування в лікувальних закладах. Нутріціологія (від лат. nutritio — харчування і λόγος — вчення) — наука про вплив харчових речовин на організм людини. Нутріціологія вивчає механізми і визначає стратегії раціонального харчування людини. На відміну від дієтології, нутріціологія не займається формуванням лікувального харчування.

Номер слайду 3

ДІЄТАце харчовий раціоні і режим харчування, призначені хворим людям.це лікувальне харчування.сукупність правил споживання їжі людиною або іншим живим організмом.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Дієтичні столи. Стіл № 9 Призначення – цукровий діабет всіх типів. У цілому дієта схожа на попередній варіант, але кількість вуглеводів трохи більше – до 300 г на добу. Стіл № 8 Призначення – патологічне ожиріння. Особливості: виключення із раціону швидких вуглеводів, зниження споживання жирів до 80 г на добу, обов'язково вживання сирих овочів і фруктів.

Номер слайду 7

Наслідки незбалансованого харчування

Номер слайду 8

Аліментарний маразм(від грец. marasmos – виснаження) – одна з форм тяжкої білково-енергетичної недостатності, яка розвивається при дефіциті у дієті як пластичних (білки), так і енергетичних (жири, вуглеводи) компонентів. Найбільш виражені зміни розвиваються у м’язовій і жировій тканинах, у тому числі й підшкірній жировій клітковині.

Номер слайду 9

Пелагра— хвороба, яка виникає через нестачу вітамінів групи B і нікотинової кислоти, що проявляється в появі симптомів ураження органів травної та нервової системи, а також явних змін шкіри. Спостерігається цілий ряд патологічних станів, які є фоновими умовами для розвитку ознак пелагри, але розвиток цієї патології найчастіше формується при аліментарній нестачі вітамінів підгруп В, нікотинової кислоти, а також при органічних патологіях тяжкого ступеня органів черевної порожнини.

Номер слайду 10

Рахіт – це захворювання, пов’язане з нестачею вітаміну D, при якому порушується фосфорно-кальцієвий обмін та відбувається специфічне ураження кісткової тканини. Ця хвороба характерна для організму, що росте та розвивається (дитячого), адже зміни відбуваються саме в зонах росту. Саме тому така важлива рання діагностика рахіту, бо деякі порушення в будові кісток та зміни внутрішніх органів можуть мати незворотній характер, і людина залишиться інвалідом на все життя.

Номер слайду 11

Кретинізм (від фр. crétin — ідіот, божевільний), вроджений гіпотиреоз — ендокринне захворювання, що викликається браком гормонів щитоподібної залози. Характеризується порушенням функції цієї залози і затримкою фізичного і психічного розвитку. Кретинізм характеризується: уповільненням росту, відставанням в розумовому і фізичному розвитку: карликовим зростом, короткими кінцівками, роздутим животом, широко розставленими очима, напіввідкритим ротом.

pptx
Додано
27 жовтня 2022
Переглядів
2646
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку