Презентація на тему: "Добро і зло в повісті «русалонька із 7-в, АБО ПРОКЛЯТТЯ РОДУ КУЛАКІВСЬКИХ» Марини Павленко"

Про матеріал
«Русалонька із 7-В або Прокляття роду Кулаківських» Автор – Марина Павленко Рік написання – 2005 Жанр – повість-казка Тема: пригоди семикласниці Софійки, яка  намагається розплутати зловісну таємницю. Ідея: уславлення доброти та працелюбства семикласниці, її активної життєвої позиції, засудження зла та несправедливості. Головні герої: Софійка, її мама, тато, молодший братик Ростик, Вадим Кулаківський, колишній сусід  Сашко, тітонька Сніжана та її наречений Валентин.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Добро і зло в повісті «русалонька із 7-в, АБО ПРОКЛЯТТЯ РОДУ КУЛАКІВСЬКИХ» Марини Павленко

Номер слайду 2

«Русалонька із 7-В або Прокляття роду Кулаківських» Автор – Марина Павленко. Рік написання – 2005 Жанр – повість-казка. Тема: пригоди семикласниці Софійки, яка  намагається розплутати зловісну таємницю.Ідея: уславлення доброти та працелюбства семикласниці, її активної життєвої позиції, засудження зла та несправедливості. Головні герої: Софійка, її мама, тато, молодший братик Ростик, Вадим Кулаківський, колишній сусід  Сашко, тітонька Сніжана та її наречений Валентин.

Номер слайду 3

Добро Допомога Софійки Вадиму. Софійка розкрила правду тітці Сніжані про її нареченого. Софійка допомагла всьому роду Кулаківських. Софійка розгадала тайну квартири знизу, звуки з якої дуже лякали всю її родину. Зло Вадим викрав коралі в Софійки та продав їх. Гордій Кулаківський обманом змушує підписатись Данила Міщенка на документі - чим прокляв увесь рід. Вадим зневажає Сашка і називає його «бомжиком». Яків – помер, вдавившись картоплею на чужому обіді, а свою дружину Лизавету замордував голодом.

Номер слайду 4

з багатодітної малозабезпеченої родини. З великою любов’ю ставиться до родини, молодших сестер. Наполегливо працює, заробляючи гроші для своєї родини. Не дуже добре навчається. Не дуже привабливий, але відповідальний, товариський, щирий, закоханий, готовий піти на будь-які ризиковані вчинки разом із дівчинкою, яка йому подобається. Вадик Кулаківський:із забезпеченої сім’ї. Зверхньо ставиться до рідних, без поваги та любові. Добуває гроші нечесним шляхом. Має шкідливу звичку — палить. Має привабливий вигляд, подобається дівчатам, слідкує за модою, говорить сленґом, зверхньо ставиться як до рідних, так і до однолітків. Сашко Крутяк:

Номер слайду 5

Софійка - головна героїня твору, часто читає й перечитує відому казку про Русалоньку, яка вірно любила принца, врятувала йому життя, але так і не змогла стати для нього єдиною коханою.  Софійка відкрила, що стара шафа — це портал, який, міг перенести у минуле. Дівчинка мандрує минулим, своїм втручанням змінює долі людей, які жили багато років тому, і сучасників.

Номер слайду 6

Сніжана - тітка Софії, сестра її мами. Надзвичайно вродлива «справжня принцеса й переможниця всіх конкурсів краси», тендітна та мрійлива жінка. Вона довго не могла знайти особисте щастя та «перебирала женихами, як циган кіньми». Вибирала чоловіка за милозвучним прізвищем. Білявка Сніжана працювала лікарем та познайомилася із нареченим Валентином у травмпункті. Сніжана весела і легка, але може бути впертою: «Сніжана як уб’є собі в голову…» Вона відмовилася виходити заміж після втрати коралів. Сніжана добре розуміє та підтримує свою племінницю. Розчарувалася у Валентині, коли дізналася про його брехню та попередні шлюби. Знайшла своє щастя з художником на прізвисько Пустельник. Читайте! Добро завжди переможе зло!

Номер слайду 7

pptx
Додано
29 червня 2022
Переглядів
4969
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку