Презентація на тему "Екологічна безпека і сталий розвиток на уроках математики"

Про матеріал

На даний час у школі актуальним є питання реалізації наскрізних ліній на уроках.Дана презентація може використовуватися вчителем у різних класах,вибираючи потрібні файли. Для зацікавлення учнів пропоную елементи гри.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація вч.математики Немовицької ЗОШ І-ІІІст. Наконечної Любові Степанівни

Номер слайду 2

«Екологічна безпека й сталий розвиток»4 Вступ1235 Дії з натуральними числами. Відношення і пропорціїЕкологічна гра. Позначення і запис натуральних чисел

Номер слайду 3

Епіграф. Друже мій, люби життя,Люби людей, природу,А кривду кинь у забуття,Як камінь в чисту воду Б.(Лепкий)

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Завдання екологічного змісту з окремих тем курсу математики

Номер слайду 6

Позначення і запис натуральних чисел

Номер слайду 7

Кинута на землю шкірка від банана в нашому кліматі розкладається близько 2 років. Кинутий недопалок сигарети розкладається на два роки довше. Пластиковий пакет розкладається на вісім років довше ніж недопалок. Скільки років потрібно для того щоб розклався пакет? На скільки років раніше розкладеться шкірка від банана?

Номер слайду 8

Випишіть цифрами числа:“На один мільйон лісової площі припадає всього шість працівників лісового господарства. У тисяча дев’ятсот дев’яносто четвертому році вирубано лісів тридцять сім тисяч двісті чотири га, а пожежами було охоплено сімдесят чотири тисячі вісімсот п’ятьдесят чотири га лісової площі. У тисяча дев’ятсот дев’яносто п’ятому році тільки в липні пожежі знищили один мільйон п’ятсот тисяч кубічних метрів деревини на площі понад чотириста тисяч га

Номер слайду 9

Кожен автомобіль викидає в атмосферу в 3 рази більше забруднюючих речовин в порівнянні зі своєю власною масою. Маса вантажівки 3 т . Яку кількість забруднюючих речовин викидає в атмосферу така машина?Кожен автомобіль викидає в атмосферу в 3 рази більше забруднюючих речовин в порівнянні зі своєю власною масою. Маса вантажівки 3 т . Яку кількість забруднюючих речовин викидає в атмосферу така машина?

Номер слайду 10

У вершинах квадратної клумби 4х4 (в дециметрах) ростуть 4 кущі. Площу клумби, не викопуючи кущів, хочуть збільшити 2 рази. Як це зробити, і чому дорівнюватиме площа нової клумби?

Номер слайду 11

У наметовому таборі на площі в 1 га за 3 місяці відпочивають 10 тис. туристів. За добу одна невихований турист може: 1) спалити 1 м? деревини; 2) залишити на дереві автограф площею 1дм 2; 3) зламати до 10 молодих дерев. Якої шкоди можуть принести лісові 10 тис. невихованих туристів?

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Дії з натуральними числами

Номер слайду 14

Учні 11 класу очистили річку від сторонніх предметів. У перший день ними було очищено 100 м, у другій в 2 рази більше, ніж у перший, а в третій на 30 метрів більше, ніж у другій. Скільки метрів річки очистили учні?

Номер слайду 15

Одне дерево освіжає повітря, як 10 кондиціонерів. Скільки кондиціонерів замінять 18 дерев, посаджених випускниками школи?

Номер слайду 16

Мурахи за рік в середньому з 1 га винищують 250 кг шкідників лісу. Скільки шкідників лісу знищують за рік мурахи з ділянки лісу площею 55 га

Номер слайду 17

В середньому людина споживає за добу близько 500 л кисню. Легковий автомобіль за одну тисячу кілометрів пробігу спалює річну норму кисню однієї людини. Знайдіть цю кількість кисню.

Номер слайду 18

Після уроків у кабінетах школи зібрано 1 кг паперового сміття. Якщо учні школи залишатимуть щодня таку кількість паперу, то скільки його буде за 190 навчальних днів у нашій школі? В 17 школах району? Яку площу лісу буде вирубано даремно, якщо для виробництва 1 т паперу потрібно приблизно 900 м² лісу? (Як можна використати паперові відходи, якщо вони вже є?).

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Відношення і пропорції

Номер слайду 21

Учні 8 класу зібрали 260 кг макулатури. А відомо, що 20 кг макулатури зберігають одне дерево. Скільки дерев зберегли учні 8 класу?

Номер слайду 22

Маса вітаміну С, щоденно необхідна людині, відноситься до маси вітаміну Е , як 4: 1. Яка добова потреба у вітаміні Е, якщо вітаміну С людина повинна вживати в день 60 мг?

Номер слайду 23

Співвідношення в раціоні маси ковбас і сосисок до маси м’яса і риби повинне бути не більше ніж 2: 5. Скільки грамів ковбасних виробів за тиждень не нашкодять здоров’ю, якщо всього за тиждень школяр з’їдає 2,1 кг м’ясних, рибних і ковбасних страв?

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Перевір себе. Розташуйте в порядку спадання за висотою такі дерева: а) евкаліпт;б) вишня;в) секвоя;г) сосна. Відповідь: в, а, г, б.

Номер слайду 26

Який птах найменший у світі: а) горобець; б) корольок; в) колібрі; г) журавель?

Номер слайду 27

В яких організмів тривалість життя становить близько 30 хв.: а) червів; б) бактерій; в) грибів; г) ссавців?

Номер слайду 28

У якого птаха найяскравіший дзьоб: а) фламінго; б) тукан; в) папуга; г) пелікан?

Номер слайду 29

Номер слайду 30

«Земля – планета голуба й красива, і для усіх землян – великий дім, в якому стільки щастя, стільки дива, і ми повинні мирно жити в нім» (П. Осадчук).

pptx
Пов’язані теми
Математика, Інші матеріали
Додано
7 травня 2020
Переглядів
817
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку