ПРЕЗЕНТАЦІЯ НА ТЕМУ: ЕКОЛОГІЧНЕ МАРКУВАННЯ ТОВАРІВ"

Про матеріал
Формування в учнів поняття про сутність екологічного маркування товарів; зрозуміти, які заходи може здійснити особа щоб захистити екологію на рівні особистого споживання; з’ясувати, що таке екологічне маркування товарів і навіщо воно потрібно; розвивати творчу активність та пізнавальний інтерес; виховувати працелюбність, старанність, спостережливість та бережливе ставлення до природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Про що мовчать знаки на обгортці товару?

Номер слайду 2

Ідея екологічного маркування виникла в 60-і роки, коли стан навколишнього середовища погіршився настільки, що мотивацією для покупців у виборі продуктів стали „екологічний” імідж виробника та екологічна якість продукції. Екологічне маркування товарів покликане допомагати просувати на ринок конкурентоспроможний за ціною продукт, що задовольняє потреби і підвищує якість життя людей і одночасно зменшує негативний вплив на їх здоров’я та навколишнє середовище. 

Номер слайду 3

Споживач продукції повинен легко зрозуміти сутність знака і легко його розпізнати;  Графічний стиль знака повинен бути простим, а його розміщення на упаковці помітним покупцеві;  Знаки повинні бути максимально стандартизованими і уніфікованими; Знаки можуть доповняться написами, в разі якщо це необхідно.

Номер слайду 4

Переробляючи 1т макулатури , можна зекономити 759кг паперу чи картону , або 4,4м деревни . Одне дерево росте десятків років , а шкільний підручмик може прослужити 5 років . Може , варто ставитися до нього дбайливіше .

Номер слайду 5

Безвідходне виробницто – це коли відходи одного виробництва слугують сировиною для іншого , а кінцеві залишки не містять шкідливі речовини . Вторина переробка сировина – переробка деяких речей використаних на нові ; наприклад , пластикові пляшки переробляють на легкі меблі .

Номер слайду 6

У світі зростає зацікавленість проблемами довкілля і це позначилось також на ставленні споживачів до продуктів харчування. Покупці дедалі частіше звертають увагу на етикетки товарів, які купують. На них міститься багато інформації, а нерідко і спеціальні позначки — екологічне маркування. Вміючи їх прочитати, можна багато довідатись про сам продукт.

Номер слайду 7

В Україні проводиться Програма розвитку екологічного маркування, яка базується на різних критеріях. Здійснює програму третя сторона, яка й надає право на використання маркування продуктів і таким чином інформує про екологічну пріоритетність продукції в рамках відповідної групи товарів.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Цей знак означає, що пакувальний матеріал вироблений з повторно переробленої сировини або містить частку повторно переробленого матеріалу. Група 1: закликають до переробки продукту та його упаковки, але не контролюються організаціями зі стандартизації: «Петля Мебіуса»

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Суть цього знаку полягає в заклику не смітити, здавати використані вироби на повторну переробку і викидати їх у роздільні сміттєві баки для паперу, скла, пластику, ганчір’я тощо. Знак зустрічається з підписами "Keep your country tidy" ("Тримай свою країну в чистоті!"), або, наприклад, просто "Gracias" ("Дякуємо").

Номер слайду 12

PETE Поліетилентерфталат HDPE Поліетилен високої щільності PVC ПВХ, Полівінилхлорид LDPE Поліетилен низької щільності PP Поліпропілен PS Полістирол - Інші типи пластика Група №2 “Переробка пластику” ставиться на пластикових виробах, які можуть бути промислово-перероблені. Цифра всередині знаку вказує на тип пластмаси для спрощення сортування. Під знаком ставлять буквений код пластику.

Номер слайду 13

Пластмаси Знак Ідентифікатор матеріалу (ISO 1043[2]) Опис Приклади #1 PET(E) Поліетилентерефталат Поліестерові волокна, мякі пляшки для безалкогольних напоїв #2 PEHD або HDPE Поліетилен високої щільності Пластикові пляшки, пластикові пакети, сміттєві баки, імітація дерева #3 PVC, PCW Полівінілхлорид (ПВХ) Віконні рами, пляшки для хімікатів, покриття для підлоги #4 PELD (LDPE) Поліетилен низької щільності Пластикові пакети, відра, пляшки з-під мила, пластикові туби #5 PP Поліпропілен Бампери, внутрішня оббивка салону автомобіля, промислові волокна #6 PS Полістирол Іграшки, квіткові горщики, відеокасети, попільнички #7 O(ther) Всі інші пластмаси Поліуретан[3] #9 і #ABS Акрилонітрил бутадієн стиролу Корпуси моніторів і телевізорів, кавоварки, стільникові телефони, більшість комп'ютерного пластику

Номер слайду 14

А) Продукція для вторинного використання або зроблено з вторинних матеріалів Б) "Зелена точка« - німецький знак, який дає гарантію, що пакунок буде прийнятий у пункті вторинної переробки; В) Пакунки багаторазового використання Г) Упаковка виготовленна з вторинних матеріалів Група №3 Знаки цієї групи є гарантією (на території ЄС), що пакунки або продукція можуть бути використані повторно і приймаються в спеціалізованих пунктах або що пакунок виготовлений з перероблених матеріалів.

Номер слайду 15

Група № 4 Маркування екологічно чистої продукції різних країн і відповідність їх стандартам якості Український знак, який видає Орган добровільної сертифікації підприємства "Екомедсервіс"у м. Харкові. Використання знаку "Екологічно чистий" на етикетці продукту підтверджує якість продукту і відповідність його національним та міжнародним вимогам якості. Слід пам'ятати, що в Україні немає законодавства щодо екологічної (органічної) продукції.

Номер слайду 16

Знак означає, що продукція пройшла перевірку і не містить трансгенів.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

А) Знак якості України Б) Знак якості в РФ В) Знак якості ЄС

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Оскільки споживачі зацікавлені в продукції високої якості, яка відповідає основним вимогам охорони здоров'я і безпеки, виробники розвинених країн змушені враховувати екологічнскій фактор. На сьогоднішній день у багатьох країнах світу знаки екологічного маркування присвоюються компетентними організаціями, які захищають права споживачів.

Номер слайду 26

Дякую за Увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
3.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Шувар Наталія
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
17 листопада 2019
Переглядів
6299
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку