Презентація на тему: «Фантастичні та реалістичні образи в мистецтві. Ознайомлення з графічною технікою штампування. Виготовлення кліше. Уведення по

Про матеріал
Презентація на тему «Фантастичні та реалістичні образи в мистецтві. Ознайомлення з графічною технікою штампування. Виготовлення кліше. Уведення поняття «естамп». Композиція «Невідома планета» (картон, гумка, картопля)», створена за допомогою інтернет-ресурсів в допомогу учителю до уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок образотворчого мистецтва в 4 класіТема ІІІ « Образи природи, тварин, людей у мистецтві»Тема уроку:«Фантастичні та реалістичні образи в мистецтві. Ознайомлення з графічною технікою штампування. Виготовлення кліше . Уведення поняття «естамп». Композиція «Невідома планета»Вчитель: Філіпчук О. П. Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №12 м. Бердичева

Номер слайду 2

Нотатки від учителя. Дорогі діти! Сьогодні ми з вами ознайомимося з теми: «Фантастичні та реалістичні образи в мистецтві. Ознайомлення з графічною технікою штампування. Виготовлення кліше . Уведення поняття «естамп». Композиція «Невідома планета»Опрацювати тему уроку нам допоможе дана презентація та підручник стор.68-71 План уроку: Фантастичні та реалістичні образи в мистецтві. Ознайомлення з графічною технікою штампування. Виготовлення кліше . Уведення поняття «естамп». Художньо- творча робота.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Ознайомлення з графічною технікою штампування.

Номер слайду 9

- А чи хотілося вам, коли-небудь подарувати однаковісінькі малюнки одразу декільком своїм друзям?У цьому допоможе техніка «естамп». Спочатку естамп повстав як спосіб репродукування, але в наступному, завдяки багатющим можливостям своєї техніки, розвинувся у велике самостійне мистецтва з багатими традиціями.

Номер слайду 10

Естамп (фр. estampe) - відтиск з гравірувальною дошки (гравюра, літографія, шовкографія, монотипія), що є станковим твором художньої графіки. Естамп друкується з дошки, яку гравірував сам художник, часто він же робить відбитки. Такі роботи зазвичай є передплатними, авторськими екземплярами, вважаються оригіналами.

Номер слайду 11

Кліше - копія вирізаного на дереві, лінолеумі, або металі зображення, що служить для розмноження відбитків. Вони бувають чорно-білими і кольоровими. Друковану форму, з якої роблять відбиток, прийнято називати дошкою, а отриманий з неї відбиток - естампом.

Номер слайду 12

Художньо- творча робота.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Послідовності виконання практичної роботи:1. Спочатку продумайте, які образи будуть фантастичними, а які — реалістичними. Відповідно до задуму розташуйте аркуш картону вертикально або горизонтально. 2. Намітьте олівцем загальну композицію. Щоб передати глибину простору, розмістіть зображення на передньому, середньому й дальньому планах (відповідно більшими, меншими розмірами). 3. Намалюйте зображення на цупкому картоні. 4. Виріжте частини зображення, які не належать до тла, і наклейте їх дзеркально на інший картон. 5. Покрийте цей картон фарбою. 6. Прикладіть до нього папір і рівномірно притисніть по всій поверхні. Відніміть аркуш від картону із відбитком — естампом. Якість відбитка багато в чому залежить від щільності картону, кількості фарби, рівномірності розподілення фарби на кліше.7. Поступово деталізуйте створені художні образи.

Номер слайду 15

https://www.youtube.com/watch?v=AVxm6ws. XFaghttps://www.youtube.com/watch?v=20r4rqd. FOCYПереглянь відео за посиланнями

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Дякую за чудову роботу!Творчих успіхів!Чекаю твоєї роботи!

pptx
До підручника
Образотворче мистецтво 4 клас (Резніченко М.І., Трач С.К)
Додано
13 січня 2021
Переглядів
2943
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку