Презентація на тему: «Формування інформаційної компетентності учнів початкової школи»

Про матеріал

Презентація на тему: «Формування інформаційної компетентності учнів початкової школи». Процес інформатизації системи освіти висуває нові вимоги до учасників навчально-виховного процесу у сфері підвищення інформаційної компетенції та інформаційної культури. Зростає значущість інформаційної компетенції вчителів школи, які здійснюють свою професійну діяльність в умовах широкого впровадження засобів інформаційно-комп'ютерних технологій (ІКТ) в освітній простір школи.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему:«Формування інформаційної компетентності учнів початкової школи» Горєлової О. В.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Компетентність – це сукупність особистісних якостей учня (ціннісно-смислових орієнтацій, знань, умінь, навичок, здібностей), зумовлених досвідом його діяльності у певній соціально і особистісно значущій сфері. Компетентність – це володіння учнем відповідною компетенцією, включаючи його особистісне ставлення до предмета діяльності, це вже усталена якість особистості (сукупність якостей) учня і мінімальний досвід діяльності у даній сфері. А. В. Хуторський

Номер слайду 4

Компетенція – сукупність взаємозв’язаних смислових орієнтацій, знань, умінь, навичок і досвіду діяльності учня по відношенню до певного кола об’єктів реальної дійсності, необхідних для здійснення особисто і соціально значущої продуктивної діяльності. Компетенція – це готовність людини до мобілізації знань, умінь, зовнішніх ресурсів для ефективної діяльності в конкретній життєвій ситуації. А. В. Хуторський

Номер слайду 5

Інформаційна компетентність — системне утворення знань і вмінь в області інформаційно - комунікаційних технологій і досвід їхнього використання, а також здатність удосконалювати свої знання, вміння приймати принципово нові рішення в мінливих умовах або непередбачених ситуаціях з використанням нових технологічних засобів, таких, як комп'ютер, принтер, факс, модем і т.п.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Інформаційна компетентність, пов’язана з формуванням уміння самостійно шукати, аналізувати, відбирати необхідну інформацію,трансформувати, зберігати та транслювати її. Ця компетенція забезпечує навички роботи учнів з інформацією, що міститься в навчальних предметах і освітніх галузях, а також в оточуючому світі.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Умови формування інформаційної компетентності учнів

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Заходи які впливають на формування інформаційної компетентності.

Номер слайду 12

1. Стимулювання роботи з різними джерелами інформації.2. Використання завдань, пов’язаних з аналізом таблиць, схем, діаграм, графіків тощо.3. Консультація учнів.4. Залучення учнів до роботи з інформацією з подальшим виходом на навчальні та виховні заходи, зокрема в молодших класах.

Номер слайду 13

ВисновкиІнформаційна компетентність учнів формується шляхом:

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. макарова инна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
23 липня 2018
Переглядів
2113
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку