Презентація на тему :" Герої рідного краю"

Про матеріал

Презентація про Героїв м.Запоріжжя та області. Її можна використовувати для роботи у 1-4 класах.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Герої рідного краю. Презентація присвячена Дню захисників і захисниць України. Виконала: Вчитель 4-В класу. Миргородська Ада Андріївна

Номер слайду 2

Запоріжжя – прифронтове місто у південно-східній частині України. Більша частина Запорізької області ще з 24 лютого 2022 року знаходиться в тимчасовій окупації, але це не зупиняє мешканців регіону щодня наближати перемогу. Перед вами добірка героїв Запоріжжя та області, серед яких військові, волонтери, лікарі, рятувальники, звичайні люди та навіть тварини. 

Номер слайду 3

"Запорізький месник" за місяць збив шість ворожих винищувачів СУ-25.19-річний стрілець-зенітник, солдат Н Г У Роман Гломба. Укінці вересня 2022 року президент Володимир Зеленський вручив орден "Золота Зірка" стрільцю-зенітнику, солдату Національної Гвардії України. 

Номер слайду 4

Мар’яна Мамонова – капітан медичної служби, лікар. Вона навчалася у Тернопільському медуніверситеті, після чого у Київській Військовій Академії. Після цього її відправили до Бердянська, де вона працювала три роки і стала медичним офіцером. Повномасштабна війна застала Мар’яну "на нулі" в Маріуполі, у найбільш завантажених шпиталях, де рятувала життя військовим. Вона разом з колегами та десятками мирних жителів переховувалася від обстрілів на металургійному заводі імені Ілліча, звідки 4 квітня і потрапила до російського полону. 

Номер слайду 5

25-річний капітан штурмової авіації ціною власного життя захищав Гуляйполе14 травня 2022 року під час вильоту з метою завдання удару по скупченню автомобільної та броньованої техніки окупантів Сергій Пархоменко був збитий у районі населеного пункту Гуляйполе.

Номер слайду 6

Із відомого шоумена у волонтера: як у Запоріжжі створювали волонтерський центр «Паляниця» Відомий запорізький шоумен Василь Бушаров створив у Запоріжжі волонтерський центр "Паляниця", який можна порівняти зі справжнім оборонним підприємством, яке об'єднало близько 500 людей різних професій та віку. Майстерню організували на території приватного підприємства, яке займається виготовленням меблів у стилі loft та садових гойдалок. Зварювальники створюють по 100 бронеплит на день. Перш ніж віддати бронежилет військовим, волонтери відстрілюють кожну бронеплиту – перевіряють на міцність снарядами різного калібру. За два перші тижні війни волонтери евакуювали близько 500 людей із “гарячих точок”.

Номер слайду 7

Запорізька волонтерка Галина Задорожна допомогала людям при евакуаціях та загинула під час масштабного обстрілу Запоріжжя 37-річна Галина Задорожна загинула 30 вересня під час обстрілу російськими ракетами міста Запоріжжя.  Галина була волонтеркою Центру взаємодопомоги.  Чоловік жінки Віктор розказував, що Галина почала допомагати переселенцям ще в лютому 2022 року. Вони разом розвозили по домівках продукти та необхідні речі. А згодом створили в місті Центр взаємодопомоги. Володимир Зеленський посмертно нагородив Галину високою нагородою – "Золоте серце".

Номер слайду 8

Запорізький кіборг В'ячеслав Зайцев У 2014 році В'ячеслав пішов боронити країну від російського ворога, був у найгарячіших точках Донбасу серед яких – Донецький аеропорт. Через рік повернувся додому, у Запоріжжя – зайнявся депутатською та науковою діяльністю. За його плечима – роботи з дослідження пам’яток Запорізького козацтва, як на суходолі так і під водою. В'ячеслав був видатним істориком, науковцев, "кіборгом", депутатом Запорізької міської ради  кавалером Ордену "За мужність" та військовослужбовцем, який до останнього подиху захищав свою державу. В лютому, коли Росія розпочала повномасштабне вторгнення, він одним з перших пішов до військкомату і відправився на фронт в лавах Збройних сил України. Загинув, відстоюючи цілісність нашої держави на Донецькому напрямку. 

Номер слайду 9

Максим Терещенко, який покинув бізнес і почав волонтерити Максим Терещенко – запорізький бізнесмен, який з 2014 року залучений до російсько-української війни. Сам Максим родом з Донецької області. З початку повномасштабного вторгнення Максим із друзями-бізнесменами почали активно допомагати військовим, які зараз перебувають на фронтах Запорізької області. Наразі команда Максима займається розробкою літаків та Бп. ЛА, які можуть захистити наш край від ворожих ракет.

Номер слайду 10

Собака Джессі врятувала своїх господарів під час ракетного удару по передмістю Запоріжжя Сім'я, яку рятувальники діставали з-під завалів у передмісті Запоріжжя, вижила завдяки собаці. Господиня зруйнованого будинку Людмила з донькою Анжелою розповіли, що того дня їх розбудив собака Джессі. Сім'я почула сирену на телефоні. Потім був перший вибух і собака почала шкрябати двері. Пролунав другий вибух, люди відчинили двері і побігли до підвалу, щоб якось врятуватися. 

Номер слайду 11

Запорізький волонтер, адвокат, правозахисник та екоактивіст. Денис Тарасов. Чоловік з перших днів війни пішов на фронт захищати Запоріжжя та Україну. У цивільному житті Денис працював слідчим, юрисконсультантом, адвокатом. Був керівником юридичної фірми та президентом громадської організації. В 2018 році виступав на захист парку Яланського, а в 2020-му – балотувався на посаду мера Запоріжжя.

Номер слайду 12

Запорізька активістка Юлія Чайка. У Запоріжжі 18 серпня загинула Юлія Чайка. Вона захищала своє рідне місто від російських загарбників, була добровольцем. Наприкінці липня сама Юлія у себе на сторінці написала, що вже чотири місяці добровільно служить народу України. Щоправда, уточнила, що це не ЗСУ. "Де саме служила Юлія, ми не можемо повідомляти. Вона захищала рідне Запоріжжя від ворога", – повідомили в організації "Демократична сокира". Перш ніж піти воювати, Юлія займалася організацією різних заходів: музичні фестивалі, акції, фотовиставки. 

Номер слайду 13

Дякую за увагу!Слава Україні!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Нахман Валерія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Презентації
Додано
28 вересня 2023
Переглядів
3510
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку