Презентація на тему: "Гігієна ротової порожнини" 6 клас

Про матеріал
Презентація на тему "Гігієна ротової порожнини" для учнів 6-х класів. Допоможе сформувати в учнів поняття про особливості догляду за зубами, порожниною рота та навчить вибирати предмети особистої гігієни.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Що спільного можна відмітити на фото?

Номер слайду 2

Тридцять два білих брати сидять у темниці, коли темниця відчиняється — брати не виходять.?

Номер слайду 3

РОТ ЗУБИ

Номер слайду 4

Гігієна ротової порожнини6 клас

Номер слайду 5

Мета уроку:сформувати в учнів поняття про особливості догляду за зубами та порожниною рота, навчити вибирати предмети особистої гігієни

Номер слайду 6

Карієс

Номер слайду 7

Схематическое изображение поражения зубов при различных формах кариеса: а — разрушение эмали (поверхностный кариес); б — поражение дентина (средний кариес); в — разрушение дентина (глубокий кариес); г — вскрытие полости зуба (осложненный кариес). Стрелками указаны кариозные полости, цифрами — структуры зуба, поражаемые при кариесе (1 — эмаль, 2 — дентин, 3 — полость зуба).

Номер слайду 8

Як уникнути карієсу. Намагайтеся міняти зубну щітку кожні три місяці. Чистіть зуби двічі на день, вранці і ввечері, а також після кожного прийому їжі. Використовуйте після кожного прийому їжі зубну нитку, щоб видалити застрягли між зубами частинки їжі. Залишки їжі можуть послужити утворенню бактерій і розвитку карієсу. Вживання солодких газованих напоїв може призвести до руйнування зубної емалі. Якщо ви все ж п'єте ці напої, використовуйте для цієї мети соломинку. Вона запобіжить зіткнення ваших зубів з газованою водою. Постарайтеся обмежити себе від вживання цукру в будь-якому його вигляді, замінюючи його фруктами. Продукція по догляду за порожниною рота, включаючи зубну пасту, повинна містити фтор. Раз на півроку не забувайте відвідувати кабінет стоматолога.

Номер слайду 9

Скласти за малюнками правила чищення порожнини рота

Номер слайду 10

Догляд за порожниною рота. Здійснювати двічі на день - після сніданку і перед сном. Процедура догляду має включати наступні етапи: перед чищенням зубів слід ретельно вимити руки з милом, ополоснути щіточку чистою проточною водою, прополоскати рот теплою водою;на щетину зубної щіточки наносять зубну пасту. Слід надавати перевагу дитячим зубним пастам, що містять достатню кількость фтору для профілактики карієсу. Оскільки деякі дитячі пасти можуть містити до 30% смакових добавок, і не можна тамувати нею голод. Сучасні дитячі пасти смачні, але призначення у них інше!в продовж двох хвилин дитина чистить зуби: горизонтальними (від краю зубів) рухами - зовнішні і внутрішні поверхні зубів; рухами вперед-назад жувальні поверхні зубів; завершують чищеня круговими з переважанням вертикальних рухів ("підмітаючими");після завершення чищення зубів дитина має сполоснути рот теплою водою, промити зубну щітку і встановити її голівкою вверх на місце зберігання.

Номер слайду 11

?

Номер слайду 12

Правила чищення зубів

Номер слайду 13

Завдання № 1 Оберіть правильну відповідь. Причиною виникнення карієсу можуть слугувати:а) неповноцінне харчування;б) нестача вітамінів;в) нестача мінеральних речовин та мікроелементів у продуктах харчування й питній воді;г) регулярне чищення зубів.

Номер слайду 14

Завдання № 2 Вкажіть правильні вислови:а) зубна щітка має бути середньої жорсткості з гнучкими щетинками;б) зубна щітка має бути дуже жорсткою, щоб знімати зубний наліт;в) зуби треба чистити кілька секунд;г) зуби треба чистити не менше трьох хвилин.

Номер слайду 15

Домашнє завдання:1. Опрацювати матеріал підручника. Урок 9 ст.52-552. Скласти невеличку розповідь про особисту гігієну за тілом

Номер слайду 16

Наукою доведено, що наявність міцних зубів впливає на якість пам’яті. Щоб зуби були здоровими, за ними необхідний щоденний гігієнічний догляд. Тоді не тільки посмішка буде білосніжною і голлівудської, але і всі органи стануть працювати як годинник.

pptx
Додано
7 лютого 2023
Переглядів
613
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку