Презентація на тему: «Складові особистої гігієни. Догляд за шкірою .»

Про матеріал
Презентація на тему: «Складові особистої гігієни. Догляд за шкірою .» для учнів 6-х класів. Допоможе сформувати в учнів знання про правила особистої гігієни і розвивати відповідні практичні навички: догляду за руками та тілом.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

описати свої відчуттяабсолютно чистим: щойно вимився, помив голову, почистив зуби, вдягнув усе чисте;справді брудним: після гри у футбол, роботи на городі, подорожі в потягу тощо.

Номер слайду 2

Складові особистої гігієни. Догляд за шкірою. Тема уроку. Мета: систематизувати знання правил особистої гігієни і розвивати відповідні практичні навички: догляду за руками та тілом.

Номер слайду 3

Нас оточують мільярди мікроорганізмів. Більшість із них не шкідливі для людей, але деякі спричиняють захворювання.

Номер слайду 4

Колись люди нічого не знали про це і тому страждали від багатьох інфекційних хвороб, епідемії яких спустошували міста, країни і навіть континенти. З винайденням мікроскопа люди усвідомили, що багатьом небезпекам з невидимого світу можна запобігти за допомогою води і мила. Тоді й виникла галузь медицини, яка має назву «гігієна»

Номер слайду 5

Було розроблено правила, що суттєво зменшили поширення інфекційних хвороб у лікарнях, а також рекомендації, як захистити себе у щоденному житті. Це правила особистої гігієни, які повинен знати і яких має дотримуватися кожен.

Номер слайду 6

складові особистої гігієни

Номер слайду 7

Засоби особистої гігієни  речовини, їхні суміші чи предмети, які наносять на поверхню тіла людини, зокрема на шкіру, її похідні (нігті, волосся) та слизові оболонки, з метою очищення, захисту, зміни запаху тіла.

Номер слайду 8

«Як правильно мити руки»Важливо пам'ятати, що процесу миття рук треба приділяти не менше 40 секунд. Якщо звичайне мило і вода тобі недоступні, можна скористатися спеціальними вологими серветками або дезинфікуючим засобом для рук на спиртовій основі. Вміст спирту в ньому має бути не менше 60%.

Номер слайду 9

Коли треба мити руки?Перед, під час і після приготування їжіПеред їжею. Перед і після контакту із хворою людиною. Перед і після обробки садна або порізу. Після кожного відвідування туалету. Після контакту з відходами Після очищення носа, кашлю або чхання. Після фізичного контакту із домашніми улюбленцями, їхніми фекаліями або кормом для тварин

Номер слайду 10

Номер слайду 11

«Як правильно мити тіло» 1. Мийтеся щодня теплою водою з туалетним (бажано дитячим) милом. Особливо ретельно мийте місця, які за­бруднюються найбільше. Витираючись, не забувайте як слід висушувати шкіру між пальцями ніг. Пам'ятайте, що у вас має бути свій рушник для тіла та окремі рушники для ніг і рук.2. Не бажано часто митися у ванні, краще регулярно користуватися душем з теплою водою.3. Щодня одягайте чисту білизну, шкарпетки або колготки. Якщо білизна забруднилася протягом дня, замініть її.4. Якщо у вас суха і чутлива шкіра, попросіть батьків, щоб вони підібрали вам спеціальні мийні та гігієнічні засоби.

Номер слайду 12

Поради:  Ніколи не розчухуйте шкіру тіла та не видавлюйте прищиків, не намагайтеся самостійно видаляти гнійники. Не проколюйте та не розривайте пухирі: на їхньому місці можуть утворитися запалення. Якщо ви помітили на своєму тілі висипи, терміново повідомте про це батьків. Вони можуть свідчити про появу інфекційної хвороби чи алергії.  Вживайте більше свіжих овочів і фруктів, пийте багато молока, і ваша шкіра завжди буде гарною, тому що в організм із їжею потраплятиме достатня кількість вітамінів і мінеральних речовин.  Гуляючи в лісі або полі, не торкайтеся незнайомих рослин. Вони можуть виявитись отруйними і спричинити подразнення шкіри.

Номер слайду 13

Щоденне дотримання правил особистої гігієни сприяє зміцненню здоров'я людини і запобіганню інфекційним захворюванням та отруєнням. Усі предмети особистої гігієни слід добирати індивідуально, відповідно до віку, типу шкіри або волосся.

Номер слайду 14

Запам'ятай Шкіра швидше забруднюється, створюються сприятливі умови для розмноження бактерій, знижуються захисні властивості шкіри, може з'явитися неприємний запах, зокрема під пахвами. Щоб уникнути проблем, пов'язаних із забрудненням і захворюванням шкіри, потрібно дотримуватись навичок особистої гігієни і змінювати одяг на чистий.

Номер слайду 15

шкарпетки і взуття завжди мають бути чистими і сухими1. Коли взуття чисте, воно показує що людина охайна.2. Не можна ходити в мокрому взутті, оскільки можна захворіти.3. Коли ходити в мокрому взутті, від нього піде неприємний запах.4. Потрібно щоб носки були чисті, тому що від грязних іде неприємний запах і від цього наші ноги починають неприємно пахнути.

Номер слайду 16

Закріплення знань учнів 1. Назви основні складові особистої гігієни.2. Чому засоби гігієни слід добирати індивідуально?3. Чому шкарпетки і взуття завжди мають бути чистими і сухими?4. Проаналізуй правила особистої гігієни під час занять фізичною культурою та спортом. 5. Поясни, чому не можна ходити цілий день у спортивному взутті.

Номер слайду 17

Розглянь малюнок і з'ясуй, які з них є засобами особистої гігієни, а якими можна поділитися з другом. Чому?

Номер слайду 18

Домашнє завдання: 1. Опрацювати матеріал підручника параграф 92. Скласти пам'ятку про особисту гігієну школяра

pptx
Додано
11 лютого 2023
Переглядів
4841
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку