Молодняк сучасних порід свиней у 4 – 5 місячному віці досягає статевої зрілості. Для одержання повноцінного приплоду свиноматок осіменяють у 9 – 10 місячному віці. Молодняк на інтенсивній м'ясній відгодівлі досягає живої маси 100 – 110 кг у 6 – 7 місячному віці. Важлива біологічна ознака свиней ще й та, що через кожні 18 – 21 добу свиноматки приходять в охоту і можуть запліднитися та давати приплід у будь-яку пору року. Характерною особливістю є низькі витрати корму на 1 кг приросту живої маси – 4,0-4,5 корм. од.
Всеїдність є важливою властивістю свиней. Вони поїдають корми як рослинного, так і тваринного походження, а також харчові та інші відходи. Свині охоче поїдають і коренебульбоплоди, зелені корми. Але вони гірше, ніж жуйні, використовують грубі корми через високий вміст у їхньому складі клітковини.
У 5 – 6 денному віці поросят починають привчати до споживання зернових та інших кормів. Їм дають: зерно ячменю, кукурудзу, горох, та решетований овес. Їм згодовують кашу з дерті та збираного молока. На промислових комплексах для підгодівлі поросят використовують сухі, збалансовані за всіма поживними і біологічно активними речовинами комбікорми. У 10-12 денному віці поросят привчають до поїдання соковитих кормів
Після відлучення протягом восьми днів рівень годівлі поросят обмежують. На 100 кг живої маси поросята потребують 5,5 – 6,0 корм. од. В раціон включають доброякісні концентровані і соковиті корми Влітку дають траву бобових і корми тваринного походження. Годують поросят не рідше 3 разів на добу.
При годівлі ремонтного молодняку важливо досягти високої швидкості його росту та не допустити ожиріння. Середньодобовий приріст повинен становити : Свинок – 600 г, кнурців – 650г. На 100 кг живої маси свинки живою масою 40-80 кг повинні одержувати 4,4 корм. од., 80-120 кг – 2,8 корм. од., кнурці – 5-3 кормові одиниці. До складу раціонів ремонтного молодняку входять 60-85 % концентрованих і 15-25% соковитих. Важливо привчити тварин до поїдання кормів із високим вмістом клітковини. Годують ремонтний молодняк 3 рази на добу.