Презентація на тему " Харчова промисловість світу"

Про матеріал
Матеріал до уроку з географії ( 9 кл.) на тему " Харчова промисловість світу". Складається з 12 слайдів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: “Харчова промисловість світу”

Номер слайду 2

Мета уроку: - Розглянути особливості харчової промисловості світу;- Визначити центри розміщення окремих виробництв харчової промисловості світу;- Дослідити традиційні харчові продукти України та світу. План уроку:1. Особливості харчової промисловості світу.2. Географія окремих виробництв харчових продуктів.3. Традиційні харчові продукти ( дослідження)

Номер слайду 3

Завдання Продовжить речення : На джерела сировини у своєму розміщенні орієнтуються…2. На споживача орієнтуються…На сировину та споживача орієнтуються…Так чи ні…1. Сільське господарство є сировинною базою для харчової промисловості. Хлібопекарська продукція орієнтується у розміщені на сировину.3. АВК та “ Конті” виробляють макаронну продукцію. Чому?1… Цукрова галузь тяготіє до центрів виробництва цукрового буряка?2… Молочна та м’ясна промисловість зосереджена біля великих міст?

Номер слайду 4

Особливості харчової промисловості світу. Особливості харчової промисловість світу ????????

Номер слайду 5

Географія окремих виробництв харчових продуктів. Найбільші обсяги виробництва молочних продуктів припадають на Північну Америку та Західну Європу. Так, у країнах ЄС виробляється 47 % всього сиру. У багатьох зах.-європ. державах, наприклад Італії, Франції, Швейцарії, Нідерландах, твердий сир традиційно є одним із найпопулярніших продуктів. Європа залишається головним його продуцентом, Півн. Америка-другим (найбільша кількість в світі дають США). На ці два регіони припадає понад 70% сиру в світі. Інша важлива зміна у галузі: випуск маргарину вже вдвічі перевищує отримання тваринного масла, лідером з виробництва є США. Головними виробниками молочної продукції світу є: ЄС, США, Нова Зеландія, Австралія, Аргентина, Індія.

Номер слайду 6

Виробництво вершкового масла (кг/особу)Останні десятиліття конкуренцію тваринному маслу складають маргарин та спред (виробляється із суміші рослинних і молочних жирів).

Номер слайду 7

Основні виробники м’яса СВИНИНИ Китай ,США, ФРН,Франція Іспанія,Бразилія В’єтнам. ЯЛОВИЧИНИСША ,Бразилія, Китай, Аргентина, Австралія, ФРН, Франція. БАРАНИНИКитай Індія. Австралія Нова Зеландія. Судан. Вел. Британія Туреччина. М'ЯСА ПТИЦІСША, Китай. Бразилія. Мексика. РосіяІран

Номер слайду 8

РИБНА ПРОМИСЛОВІСТЬ. Риби і морепродуктів у світі отримують в 2 рази менше, ніж м’яса. Створено потужний рибальський флот і спеціальні порти з підприємствами з глибокої переробки морепродуктів, хоча частина їх піддається обробці на рибоконсервних плавучих базах прямо в місцях лову. Тихий океан став головною акваторією рибного промислу, а країни цього басейну дають понад 70% продукції в світі. Таким чином, стався зсув галузі із Західної Європи в Азію. Змінився і склад лідерів рибальства: ними стали КНР, Перу, Чилі.

Номер слайду 9

Олійна промисловість Соєва-29% Аргентина Бразилія Пальмова-34%Індонезія,Малайзія, Китай, Країни ЄС Ріпакова-16%Канада Соняшникова-8%Україна. Росія. Найбільші імпортери олії в світі: Індія Китай Країни ЄС

Номер слайду 10

ТНК світу з виробництва харчових продуктів

Номер слайду 11

“ХАРЧОВІ ВИЗИТІВКИ” ОКРЕМИХ КРАЇН СВІТУДанія — масло, сир, шинка;Франція — вино, сир, паштет, соуси, морепродукти;Італія — вино, сир, спагетті;Німеччина — пиво, ковбаса, бекон;Швейцарія — сир, шоколад, кава;Норвегія, Ісландія — рибні консерви;Болгарія, Угорщина — овочеві консерви.

Номер слайду 12

Домашнє завдання - Опрацювати текст п. 35. - Підготувати повідомлення “ Українські бренди на світовому ринку ” - Підготувати дослідження Українські та імпортні продукти в споживчому кошику вашої родини.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Яковлєва Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Мірзоян Арміне
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
26 лютого 2021
Переглядів
11545
Оцінка розробки
4.7 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку