Презентація на тему " Хімія -- природнича наука. Короткі відомості з історії хімії."

Про матеріал

Презентація для проведення уроку в 7 класі " Хімія -- природнича наука. Короткі відомості з історії хімії". Цей матеріал допоможе учням легко засвоїти матеріал уроку, який доволі складно запам'ятовується, а вчителю якісно та та без ускладнень провести цікавий та пізнавальний урок.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хімія – природнича наука. Короткі відомості з історії хімії

Номер слайду 2

Хімія – природнича наука, що вивчає речовини та їх перетворення. Ржавіння заліза, зарядження і розрядження акумулятора, утворення кислотних дощів, супроводжуються перетвореннями речовин

Номер слайду 3

Хімія тісно межує з іншими природничими науками. Екологія. Космохімія. Біохімія. Title in here. Хімія Title in here. Фізика. Title in here. Біологія1. Екологія -- вивчає закономірності взаємовідношень організмів з навколишнім середовищем2. Біохімія-- наука про хімічний склад організмів та їхніх складових частин та про хімічні процеси, що протікають в організмах. 3. Космохімія--наука про космос, що вивчає хімічний склад космічних тіл і речовини, що заповнюють космічний простір, закони розподілу хімічних елементів у ВсесвітіЩо вивчають?

Номер слайду 4

Є декілька точок зору на походження слова «хімія»Хемі ( єгип.) – «чорна» земля. Давня назва Єгипту, де народилася наука123 Кеме( єгип) – «чорна» наука. Порівнювалася з чаклунством, в звязку з перетвореннями Хюм ( давньогрецьк.) – «лиття» металів тощо. Кім ( давньокит.) – « золото». Тоді хімію можна було тлумачити, як «золототворення»

Номер слайду 5

Історія розвитку хімічних знань. Хімія стародавнього світу. До нашої ери люди знали про існування таких металів, як золото, срібло, олово, залізо, свинець, ртуть, уміли виплавляти мідь і бронзу

Номер слайду 6

Розвиток ремесел. Понад 5 тисяч років тому, в стародавньому Єгипті вже виготовляли й випалювали цеглу, з якої були зведені деякі піраміди, виготовляли кольорове скло, керамічні вироби, блакитну фарбу.

Номер слайду 7

Період алхіміїУ VII столітті кочові племена арабів заволоділи Олександрією. І в бібліотеці Олекс. Академії захопили книги, з яких арабські вчені запозичили накопичені впродовж тисячоліть знання. Араби почали називати хімію алхімією. Алхіміки шукали три речовини:

Номер слайду 8

Період алхіміїФілософський камінь, із допомогою якого можна було б перетворювати звичайні метали на золото і срібло;Еліксир життя, який лікував би всі хвороби і зробив би людину безсмертною;3) Алькагест – універсальний розчинник.

Номер слайду 9

Виникнення іатрохіміїЗ'являються перші аптеки. Алхіміки використовують знання для розвитку виробництв.

Номер слайду 10

Становлення хімії як науки Праці М. В. Ломоносова (відкриття закону збереження мас речовин), А. Л. Лавуазьє – пізніше той самий закон. О. М. Бутлеров – теорія будови органічних сполук. Д.І. Менделєєв – періодичний закон.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.7
Оригінальність викладу
4.7
Відповідність темі
4.7
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. КОГУТ CВІТЛАНА
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Дудіна Аліна Юріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Александрович Денис
    Дякую за презентацію
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додано
22 липня 2018
Переглядів
17746
Оцінка розробки
4.7 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку