Презентація на тему Хронологія Олімпійських Ігор

Про матеріал
В даній презентаціії знаходиться повністю вся хронологія Олімпійських Ігор починаючи від самих перших, які відбулися ще до нашої ери і закінчуючи сьогоденням.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Перша Олімпіада Афіни (Греція), 6-15 квітня 1896. У першій Олімпіаді взяли участь 311 спортсменів з 13 країн (Австралія, Австрія, Болгарія, Великобританія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, США, Франція, Чилі, Швейцарія, Швеція). Змагання серед жінок не проводилися. Першим олімпійським чемпіоном став американський легкоатлет Дж. Коннолі, що переміг в змаганнях по потрійному стрибку (13 м 71 см). Найбільший інтерес викликав марафонський біг (42 км. 195 м, 17 учасників з 5 країн), в якому переміг поштовий Спиридон Луіс, що служив, став національним героєм Греції. Серед численних призів він отримав 10 центнерів шоколаду, 10 корів і 30 баранів, а також довічне право на безкоштовні послуги кравця і перукаря. Змагання плавців проходили у відкритому морі при температурі води 13°С. Героєм змагання по плаванню став "угорський дельфін" (як його назвали журналісти) Альфред Хайош, що завоював дві золоті медалі (100 м, 1200 м) в плаванні вольним стилем. Всіх переможців нагороджували в останній день змагань. За античною традицією голову чемпіона вінчав лавровий вінок, йому вручалася оливкова гілка, зрізана в "священному гаї Олімпії", медаль і диплом. З першої Олімпіади встановилася традиція підняття державних прапорів під національний гімн на честь переможця.

Номер слайду 3

Друга Олімпіада Париж (Франція), 20 травня - 28 жовтня 1900. Брало участь понад 1300 спортсменів з 21 країни (в т.ч. Вперше була представлена Азія - Індією). Олімпіада була приурочена до проведення Усесвітньої виставки, що дуже розтягнуло терміни її проведення. Вперше брали участь жінки (у змаганнях по тенісу і гольфу). Першою олімпійською чемпіонкою стала англійка Шейла Купер, що перемогла в змаганнях по тенісу. Всього було розіграно 88 золотих медалей, з яких 26 дісталися спортсменам Франції, 20 США і 17 Великобританії. Героями змагань стали американські легкоатлети: Раймонд Юрі - переможець змагань по стрибках з місця в довжину (3 м 21 см), висоту (1 м 65 см) і в потрійному стрибку (10 м 58 см), що отримав прізвисько "людина-гума", і Альвін Кренцлейн - переможець чотирьох видів програми, два з олімпійським рекордом - в бігу на 110 м з бар'єрами (15,4 з) і 200 м з бар'єрами (25,4 з) - і два з світовим рекордом - в бігу на 60 м і в стрибках в довжину (7 м 18 см).

Номер слайду 4

Третя Олімпіада Сент-Луіс (США), 1 липня - 23 листопада 1904. Брало участь св. 600 спортсменів з 12 країн. Ці ігри були також приурочені до проведення Усесвітньої виставки. Із-за високої вартості квитків з Європи приїхало тільки 39 спортсменів (у команді США було св. 500 учасників). Крупного успіху добився блискучий кубинський фехтувальник Рамон Фонст, що завоював три золоті медалі в змаганнях рапіристів і шпажистів. Знов поза конкуренцією був американський стрибун з місця Р. Юрі, як і що чотири роки тому виграв три золоті нагороди, але тільки в стрибках в довжину що перевершив свій паризький результат (3 м 48 см). Всього ж на рахунку американських спортсменів були 70 золотих (з 89), 75 срібних і 65 бронзових нагород.

Номер слайду 5

Четверта Олімпіада Лондон (Великобританія), 27 квітня - 31 жовтня 1908. Брало участь св. 2 тис. спортсменів з 22 країн. Серед дебютантів - команди Росії, Туреччини, Австралазії (об'єднана команда Нової Зеландії і Австралії). До програми вперше увійшов зимовий вид спорту - фігурне катання на ковзанах, в якому успішно виступив представник Росії, - Н. Панін-коломенкин, що завоював першу золоту медаль в олімпійській історії своєї країни. Саме під час лондонської Олімпіади пенсільванський єпископ під час проповіді в соборі Св. Павла 19 липня 1908 вимовив знамениті слова: "На Олімпіаді головне не перемога, а участь".

Номер слайду 6

П'ята Олімпіада Стокгольм (Швеція), 5 травня - 22 липня 1912. Брало участь ок. 3 тис. спортсменів з 28 країн. Серед країн-дебютантів - Японія, Єгипет, Португалія. Видатного успіху добився американський легкоатлет, індієць за походженням, Джим Торп, що переміг в змаганнях по п'ятиборству і десятиборству. Його результати в десятиборстві виявилися одними з найдовговічніших в олімпійській історії, і навіть через 44 роки на Олімпіаді 1956 він міг би увійти з ними до вісімки переможців. Незабаром після Олімпійських ігор НОК США звинуватив Торпа в тому, що він порушив статус спортсмена-любителя, оскільки в молодості підробляв, граючи в бейсбол. В результаті талановитий спортсмен був дискваліфікований. У Стокгольмі за ініціативою Кубертена відбувся перший Конкурс мистецтв по розділах архітектура, живопис, література, музика і скульптура. Його метою було відновлення зв'язків мистецтва із спортом, характерних для античних Олімпійських ігор. По розділу "література" перше місце було присуджене знаменитій "Оді спорту" (автором якої був Кубертен, що виступив під подвійним псевдонімом, - Ж. Хород і М. Ешбах). Конкурси мистецтв проводилися в 1912-48. .

Номер слайду 7

Шоста Олімпіада Берлін (Німеччина), 1916. Не відбулася із-за Першої світової війни.

Номер слайду 8

Сьома Олімпіада Антверпен (Бельгія), 20 квітня - 12 вересня 1920. Брало участь св. 2600 спортсменів з 29 країн. У числі країн-дебютантів - Аргентина, Бразилія, Чехословакія, Югославія. По спеціальному рішенню МОКНУВ Німеччина і її союзники у війні були усунені від участі в іграх, не була запрошена і Радянська Росія. Вперше на іграх був піднятий олімпійський прапор, учасники змагань прийняли олімпійську клятву. Кращим спортсменом був визнаний фінський бігун Пааво Нурмі, який виграв три золоті медалі (крос 8000 м в особистій і командній першості і біг на 10000 м) і одну срібну, - в бігу на 5000 м.

Номер слайду 9

Восьма Олімпіада Париж (Франція), 4 травня - 27 липня 1924. Брали участь понад 3 тис. спортсменів з 44 країн. У числі країн-дебютантів - Мексика, Польща, Румунія, Уругвай, Філіппіни. Знов не допущені до змагань спортсмени Німеччини. Змагання проходили по 19 видам спорту. Героями ігор стали фінський стайєр П. Нурми (5 золотих медалей) і американський плавець Джоні Вайсмюллер (3 золотих медалі) - в майбутньому знаменитий виконавець ролі Тарзана. Американські спортсмени завоювали 45 золотих медалей з 126.

Номер слайду 10

Дев'ята Олімпіада Амстердам (Нідерланди), 17 травня - 12 серпня 1928. Брали участь понад 3 тис. спортсменів з 46 країн. Вперше брали участь спортсмени з Мальти, Панами, Родезії і після 16 років перерви - Німеччини. Вперше як символ миру на церемонії відкриття випустили блакитний, вперше жінки брали участь в змаганнях по гімнастиці (командне багатоборство) і по легкій атлетиці, де у всіх п'яти видах програми були встановлені світові рекорди. Свою останню золоту олімпійську нагороду завоював Нурмі в бігу на 10000 м.

Номер слайду 11

Десята Олімпіада Лос-Анджелес (США), 30 липня - 14 серпня 1932. Брало участь понад 1400 спортсменів з 37 країн. Країни-дебютанти - Китай і Колумбія. Вперше спеціально для учасників було побудовано Олімпійське село. Увійшла до історії як Олімпіада рекордів. Було встановлено 41 олімпійський і 18 світових рекордів. Сенсацією став виступ японських плавців, що виграли п'ять з шести видів програми.

Номер слайду 12

Одинадцята Олімпіада Берлін (Німеччина), 1-16 серпня 1936. Брали участь понад 4 тис. спортсменів з 49 країн. У числі країн-дебютантів - Афганістан, Бермудські острови, Болівія, Коста-Ріка, Ліхтенштейн, Перу. Героєм Ігор став негритянський легкоатлет Дж. Оуенс, який встановив чотири олімпійські рекорди в бігу на 100 м, 200 м, естафеті 4х100 м і першим в історії легкої атлетики подолав рубіж 8 м в стрибках в довжину (8 м 06 см). У неофіційному командному заліку вперше першенствували спортсмени Німеччини - 33 золотих медалі, 26 срібних, 30 бронзових. Вперше факел, засвічений від променів сонця в грецькій Олімпії, був доставлений естафетою на Олімпійський стадіон в Берліні.

Номер слайду 13

Дванадцята Олімпіада Хельсінкі (Фінляндія), 1940. Не відбулася із-за Другої світової війни. Тринадцята Олімпіада Лондон (Великобританія), 1944. Не відбулася із-за Другої світової війни.

Номер слайду 14

Чотирнадцята Олімпіада Лондон (Великобританія), 29 липня - 14 серпня 1948. Брали участь понад 4 тис. спортсменів з 59 країн. Серед країн-дебютантів - Бірма, Венесуела, Ірак, Іран, Пакистан, Сірія, Цейлон, Південна Корея, Ямайка. Не були допущені до змагань Германію і Японія. Героїнею Ігор визнана "летюча голландка" Франсина Бланкерс-кун, яка першенствувала у всіх чотирьох видах легкоатлетичної бігової програми у жінок (100 м, 200 м, 80 м з бар'єрами і в естафеті 4х100 м). 22-річний угорський боксер Ласло Папп став чемпіоном в середній вазі, йому не було рівних в першій середній вазі і на подальших двох Олімпіадах (1952 і 1956). У національному командному заліку поза конкуренцією опинилися спортсмени США і Швеції.

Номер слайду 15

П'ятнадцята Олімпіада Хельсінкі (Фінляндія), 19 липня - 3 серпня 1952. Брало участь близько 5 тисяч спортсменів з 69 країн. Вперше брали участь команди СРСР (близько 300 чоловік), низки африканських країн, Ізраїлю, Індонезії, окрема команда ФРН. Героями ігор стали чехословацький бігун Еміль Затопек, що переміг на стайєрських дистанціях 5000 м і 10000 м і в марафоні (скрізь з олімпійським рекордом), і радянський гімнаст Віктор Чукарін (4 золотих і 2 срібних нагороди). Несподівано для спортивного світу спортсмени СРСР поділили з командою США командну першість в неофіційному заліку.

Номер слайду 16

Шістнадцята Олімпіада Мельбурн (Австралія), 22 листопада - 8 грудня 1956. Брали участь понад 3 тис. спортсменів з 68 країн. У зв'язку із законом Австралійського союзу про шестимісячний карантин для тварин, що ввозяться, змагання по кінному спорту відбулися в Стокгольмі (11-17 червня, 1956). Серед країн-дебютантів - Кенія, Ефіопія, Уганда, Фіджі. Німецькі спортсмени виступали у складі Об'єднаної німецької команди (ГДР і ФРН). Радянський легкоатлет Володимир Куц переміг на дистанціях 5000 м і 10000 м (з олімпійським рекордом) і був визнаний кращим спортсменом. Радянські спортсмени завоювали найбільше число золотих (37), срібних (29) і бронзових (32) медалей.

Номер слайду 17

Сімнадцята Олімпіада Рим (Італія), 25 серпня - 11 вересня 1960. Брало участь понад 5 тисяч спортсменів з 84 країн. У числі країн-дебютантів - Марокко, Об'єднана Арабська Республіка (ОАР), Сан-Маріно, Туніс. Римська Олімпіада стала Олімпіадою сюрпризів і рекордів (76 олімпійських, зокрема 30 світових). Кращими спортсменами ігор визнані радянський важкоатлет Юрій Власов, американська бігунка Вільма Рудольф (три золоті медалі), ефіопський марафонець Абебе Бікила. Вперше на Олімпійських іграх загинув спортсмен із-за застосування допінга (велосипедист з Данії До. Е. Йенсен). Знов команда СРСР обійшла команду США в неофіційному командному заліку.

Номер слайду 18

Вісімнадцята Олімпіада Токіо (Японія), 10-24 жовтня 1964. Брало участь понад 5 тис. спортсменів. Серед країн-дебютантів колишні колонії - Алжір, Камерун, Конго, Сенегал та інші, а також Лівія, Малайзія, Монголія, непал. Перші Олімпійські ігри в Азії. Було встановлено 35 світових рекордів. Абебе Бікила став першим спортсменом в історії Олімпійських ігор, що двічі переміг в марафоні. Радянський весляр Вячеслав Іванов виграв золоту медаль на третій Олімпіаді підряд. Самим технічним боксером Ігор був визнаний Валерій Попенченко (2-а середня вага). Вперше велася телетрансляція з олімпійських арен на інші континенти, і за ходом змагань змогло стежити понад 1 млрд. чоловік.

Номер слайду 19

Дев'ятнадцята Олімпіада Мехіко (Мексика), 12-27 жовтня 1968. Брало участь понад 5,5 тис. спортсменів з 112 країн. Серед країн-дебютантів ряд африканських і азіатських держав, а також Парагвай, Сальвадор і ін. Число номерів програми зросло до 172 (з 163 в 1964). "Стрибок в 21 століття" зробив американський легкоатлет Боб Бімон (8 м 90 см), а його співвітчизник Річард Фосбері, переможець змагань в стрибках у висоту, поклав початок новій школі стрибка. Золотими літерами вписали своє ім'я в олімпійську історію також такі видатні спортсмени, як гімнастка Вера Чаславська (Чехословакія, 4 золотих медалі), легкоатлет Віктор Санєєв (СРСР, світовий рекорд в потрійному стрибку, 17 м 39 см), плавець Роланд Маттес (ГДР, 2 золотих медалі в плаванні на спині на 100 м і 200 м) і ін. Найбільше число золотих нагород завоювали спортсмени США (45). .

Номер слайду 20

Двадцята Олімпіада Мюнхен (ФРН), 26 серпня - 11 вересня 1972. Брало участь понад 7 тис. спортсменів з 121 країни. Серед країн-дебютантів: Албанія, КНДР, Лесото, Саудівська Аравія, Того і ін. Спортсмени розігрували медалі в 195 видах. Вперше результати змагань по легкій атлетиці і плаванню фіксувалися з точністю до 0,01 з. Всього було зафіксовано 46 світових рекордів. Найбільш сенсаційні результати - перемога баскетболістів СРСР у фіналі над командою США, що раніше не програвала на Олімпійських іграх; дві золоті медалі радянського спринтера Валерія Борзова на дистанціях 100 м і 200 м; три перемоги кубинських боксерів, зокрема важкоатлети Теофіло Стівенсона. Одним з головних героїв Мюнхена став американський плавець Марк Спіц, що завоював сім золотих медалей і що встановив сім світових рекордів. Радянська команда завоювала рекордне число золотих медалей - 50! Вперше проведення Олімпійських ігор було затьмарене терористичним актом - захопленням в заручники членів ізраїльської делегації - що закінчився людськими жертвами.

Номер слайду 21

Двадцять перша Олімпіада Монреаль (Канада), 17 липня - 1 серпня 1976. Брало участь понад 6 тис. спортсменів з 88 країн. Серед країн-дебютантів - Андорра, Кайманови Острови, Папуа - Нова Гвінея. Одним з "дебютантів" став і космічний супутник, через який за допомогою лазера вогонь Олімпії був "переданий" з Афін до Оттави, звідки він був доставлений до Монреаля за допомогою традиційної факельної естафети. Серед героїв ігор - радянський гімнаст Микола Андріанов, що перервав гегемонію японців в абсолютній першості, "найсильніша людина планети в 70-х рр. ", штангіст-важкоатлет Василь Алексєєв, кубинський боксер Теофіло Стівенсон. Несподіванкою став могутній виступ команди ГДР, що зуміла в неофіційному загальному командному заліку обійти команду США і зайняти друге місце услід за олімпійцями СРСР.

Номер слайду 22

Двадцять друга Олімпіада Москва (СРСР), 19 липня - 3 серпня 1980. Брало участь 5,5 тис. спортсменів з 81 країни. У зв'язку з введенням радянських військ до Афганістану група держав за ініціативою США оголосила бойкот іграм в Москві і не прислала свої команди. Вперше в історії Олімпіад спеціально до Ігор було побудовано шість крупних спортивних центрів - спорткомплекс "Олімпійський" на проспекті Миру, велотрек в Крилатськом, кінноспортивна база в Бітце, Універсальний спортивний зал в Ізмайлово, спортзал "Дружба" в Лужниках, футбольно-легкоатлетичний манеж в ЦСЬКА на Ленінградському проспекті, а також комфортабельний житловий масив на південному заході міста - "Олімпійське село". Всього було розіграно 203 комплекти медалей по 21 виду спорту. Було встановлено 74 олімпійських і 36 світових рекордів. 24 спортсмени виграли по дві або три золоті медалі. Героями ігор стали радянський гімнаст Олександр Дітятін (3 золоті, 4 срібні і одна бронзова нагороди), по троє золотих виграли також радянський байдарочник Володимир Парфеновіч (подібного результату в історії Олімпіад не добивався жоден байдарочник), плавець Володимир Сальников і три плавчихи з ГДР - Ріка Райніш, Барбара Краузе, Карен Мечук. Одними з тих, що самих запам'ятовуються стали і два переможні фініші ефіопського стайєра Міруса Іфтера на дистанціях 5000 і 10000 м.

Номер слайду 23

Двадцять третя Олімпіада Лос-Анджелес (США), 28 липня - 12 серпня 1984. Брало участь близько 7 тис. спортсменів з 140 країн. За ініціативою уряду СРСР Радянський Союз, ряд соціалістичних і інших країн відмовилися взяти участь в іграх. Поза конкуренцією була команда США (83 золотих медалі) на чолі з 23-річним лідером її легкоатлетів, прекрасним спринтером і стрибуном Карлом Люісом, що завоював 4 золотих медалі (100 м, 200 м, естафета 4х100 м і стрибки в довжину). Фінський спортсмен (академічне веслування) Пертті Карппінен завоював свою третю золоту медаль в гонках на одинаках.

Номер слайду 24

Двадцять четверта Олімпіада Сеул (Південна Корея), 17 вересня - 2 жовтня 1988. Брало участь ок. 8,5 тис. спортсменів з 159 країн. Олімпіада була затьмарена допінговим скандалом у зв'язку з виступом канадського спринтера Бена Джонсона, що переконливо виграв фінальний забіг на 100 м, але згодом дискваліфікованого. Серед героїв ігор - американська бігунка Флоренс Гріффіт-джойнер, що встановила світові рекорди в бігу на 100 і 200 м, її співвітчизник плавець Метт Біонді (5 золотих медалей), плавчиха з ГДР Крістін Отто (6 золотих медалей). У неофіційному командному заліку перше місце завоювали спортсмени СРСР.

Номер слайду 25

Двадцять п'ята Олімпіада Барселона (Іспанія), 25 липня - 9 серпня 1992. Брало участь понад 9 тис. спортсменів з 169 країн, зокрема об'єднана команда СНД (Співдружність незалежних держав). Вперше в програму ігор був включений бейсбол. Збірній СНД вдалося завоювати найбільше число медалей - 111 (золотих - 45, срібних - 38, бронзових - 29) і випередити збірну США (37, 34, 37). Героями ігор стали гімнаст Віталій Щербо (Україна, 6 золотих), російські плавці Євгенії Садовий (3 золотих) і Олександр Попов (2 золотих), американський легкоатлет Карл Люіс довів рахунок своїм перемогам на Олімпіадах до 8 (у Барселоні виграв 2 золотих). Вперше в Барселоні виступала збірна американських професіоналів по баскетболу - "Dream team" (Команда мрії), що упевнено завоювала олімпійське золото.

Номер слайду 26

Двадцять шоста Олімпіада Атланта (США), 19 липня - 4 серпня 1996. Брало участь близько 10 тис. спортсменів з 197 країн. Вперше самостійними командами виступали Росія, Україна, Білорусія, Латвія, Литва, Естонія і інші колишні союзні республіки СРСР. Вперше в програму були включені змагання по пляжному волейболу. Утретє підряд чемпіоном ігор став російський борець Олександр Карелін. Герої ігор - бігунка Світлана Мастеркова, плавці Олександр Попов і Денис Панкратов, фехтувальник Станіслав Поздняков (все - по 2 золотих медалі). Свою дев'яту золоту медаль завоював видатний американський легкоатлет Карл Люіс (стрибки в довжину). Збірна США упевнено зайняла перше місце в командному заліку (44 золотих, 32 срібних, 25 бронзових).

Номер слайду 27

Ігри XXVII Олімпіади Місто-організатор: Сідней, Австралія Видів спорту: 34 Загальна кількість дисциплін: 300 Кількість країн: 200 Кількість спортсменів: 10647 чоловіків : 6579 жінок: 4068 У жінок вперше додаються дисципліни: ходьба 20 кілометрів, стрибок з жердиною, метання молота. Австралійська бігунка Кеті Фрімен виграла забіг на 400 метрів, ставши таким чином першим спортсменом в історії, який виграв змагання на тій же Олімпіаді, на якій запалювали Олімпійський вогонь. Свої останні 2 медалі в спортивонй кар'єрі завоювала 40-річна Мерлін Отті з Ямайки, завоювавши бронзу в стометрівці і срібло в естафеті 4х100. Американка Меріон Джонс вигравши три золота в бігу на 100 і 200 метрів, а також в естафеті 4х400 метрів мала реальний шанс виграти четверте золото в естафеті 4х100 метрів, проте збірна США несподівано поступилася командам Багамських островів і Ямайки. Однак у 2007 році вибухнув скандал, пов'язаний з вживанням їй допінгу. М. Джонс була позбавлена всіх медалей, золото в бігу на 100 метрів залишено вакантним, а золота медаль на 200 метрів присуджена Пауліне Девіс (Багамські острови),яка фінішувала другою. Золото в естафеті 4х400 було присвоєно команді Ямайки. Та ж доля з-за допінгу спіткала чоловічу команду американської збірної в естафеті 4х100. Американці фінішували першими з результатом 2:56.35. Золото залишається вакантним, срібло у збірної Нігерії(2:58.68), бронза у Ямайки(2:58.78). У чоловічому спринті чудово виступили американські атлети завоювавши золото - 100м Моріс Грін і 400м - Майкл Джонсон (США).

Номер слайду 28

Ігри XXVIII Олімпіади Місто-організатор: Афіни, Греція Видів спорту: 34, Загальна кількість дисциплін: 301 Кількість країн: 201 Кількість спортсменів: 10558 чоловіків : 6257 жінок: 4301 Основною ареною змагань став Олімпійський стадіон Афін, але частина легкоатлетичної програми була винесена за його межі. У фіналі 100м у чоловіків були показані високі результати. Ніколи раніше на Олімпіадах і чемпіонатах світу третьому призеру не вдавалося «вибігти» з 9,90, а в Афінах це зробили відразу четверо. Лише одна сота відокремила Джастіна Гэтлина (9,85) На 110 м з бар'єрами Лю Сян повторив рекорд (12,91), встановлений в 1993 році Коліном Джэксоном, і став першим представником Китаю, який виграв «золото» в чоловічому легкої атлетики. Хішам Ель-Герруж, виграв золоті медалі в бігу на 1 500 м і 5 000 м, повторив аналогічне досягнення Пааво Нурмі, встановлене в 1924 році. У ходьбі на 50 км поляк Роберт Корженевски став чотириразовим олімпійським чемпіоном. Неймовірну силу духу проявив росіянин Денис Нижегородов, який, перебуваючи на останніх кілометрах дистанції в напівнепритомному стані, прийшов до фінішу другим.

Номер слайду 29

Ігри XXIX Олімпіади Місто-організатор: Пекін, Китай Видів спорту: 34 Загальна кількість дисциплін: 302 Кількість країн: 204 Кількість спортсменів: 10902 чоловіків : 6294 жінок: 4608 Вперше на Олімпіаді була представлена дисципліна 3000 метрів з перешкодами у жінок. Кращими на іграх були атлети збірних США та Росії, які виграли відповідно 23 і 18 медалей різного достоїнства. Гарного результату досягли спортсмени Ямайки, Кенії та Ефіопії. Героями олімпіади стали ямайський бігун Усейн Болт, який встановив два світових рекорди в забігах на 100(9.69) і 200 метрів (19,30 сек - цей результат на дві соті секунди перевищив що тримався 12 років світове досягнення американського спринтера Майкла Джонсона) і третій у складі естафетної команди 4x100 метрів, а так само російська стрибунка з жердиною Олена Ісінбаєва, яка вже в ранзі дворазової олімпійської чемпіонки встановила світовий рекорд, взявши висоту 5,05 метра. Не обійшовся легкоатлетичний турнір і без скандалів: перед самим стартом Олімпійських ігор 15 грецьких легкоатлетів були відсторонені від участі в іграх за підозрою у вживанні допінгу, такі ж санкції були накладені і на 6 російських спортсменок з аналогічних причин.

Номер слайду 30

Ігри XXX Олімпіади Місто-організатор: Лондон, Великобританія Видів спорту: 32 Загальна кількість дисциплін: 302 Кількість країн: 205 Кількість спортсменів: 11002 чоловіків : 6130 жінок: 4872 Було встановлено 4 світових рекорди та 7 олімпійських рекорди. Чоловіки: 800 метрів 1:40.91 WR естафета 4x100 метрів 36.84 WR 100 метрів (9.63 OR) 20 кілометрів ходьба 1:18:46 OR 50 кілометрів ходьба 3:35:59 OR Стрибок з жердиною 5.97 OR Жінки: Естафета 4x100 метрів 40.82 WR 20 кілометрів ходьба 1:25:02 WR Марафон 2:23:07 OR 100 метрів з/б 12.35 OR Метання молота 78.18 OR У легкій атлетиці відразу кілька країн виграли свої перші в історії олімпійські нагороди у всіх видах спорту: Гренада (золото Кірані Джеймс на 400 м), Ботсвана (срібло Найджела Амоса на 800 м), Бахрейн (срібло Маріам Юсуф Джамал на 1500 м), Гватемала (срібло Еріка Баррондо в ходьбі на 20 км). У жіночому штовханні ядра перемогла Надія Остапчук з Білорусі, і їй була вручена золота медаль, але на наступний день після закриття Ігор на сайті МОК з'явилася інформація, що Остапчук не пройшла допінг-тест і позбавляється нагороди, таким чином золото перейшло до олімпійській чемпіонці Пекіна в цьому виді Валері Адамс з Нової Зеландії.

ppt
Додано
18 березня 2020
Переглядів
1421
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку