Презентація на тему "Художники імпресіоністи"."

Про матеріал
Поглибити свої знання про таку художню течію як імпресіонізм; Дізнатися про представників імпресіонізму, а саме з художниками; Познайомитися з художниками-імпресіоністами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготував. Учень 9-Б класу Мулярчук Олександр

Номер слайду 2

123 Поглибити свої знання про таку художню течію як імпресіонізм;Дізнатися про представників імпресіонізму, а саме з художниками;Познайомитися з художниками-імпресіоністами. Мета:

Номер слайду 3

Імпресіонізм – це художньо-стильовий напрям в мистецтві і літературі, що народився на зламі ХІХ – ХХ ст.. Імпресіонізм походить від французького слова impression – враження. Його народження і розквіт відбулися у Франції в 1860-ті – поч. 1880-х років.

Номер слайду 4

Імпресіонізм сформувався як художній напрям на зламі століть (ХІХ – ХХ), коли соціальні негаразди викликають у митців розчарування, меланхолію, що приводить до мистецької кризи. Російський філософ М. Бердяєв писав: "…Почали прагнути не стільки краси, скільки правдивості… зблід ідеал краси. Зрештою, мистецтво почало цуратися краси… Це породжує глибоку кризу мистецтва."

Номер слайду 5

Важливим принципом імпресіонізму був відхід від типовості. В мистецтво ввійшла миттєвість, фрагментарність композиції, випадковий погляд, несподівані ракурси і точки зору, свіжість та безпосередність сприйняття.

Номер слайду 6

Народився 14 листопада 1840 в Парижі. Коли хлопчикові було 5 років, родина переїхала до Нормандії, у Гавр. Батько хотів, щоб Клод став бакалійником і приєднався до сімейного бізнесу, але син з дитинства захоплювався образотворчим мистецтвом, зокрема із задоволенням малював карикатури. На морському узбережжі Нормандії Моне зустрів Ежена Будена, відомого пейзажиста і одного з провісників імпресіонізму. Буден показав юному художнику деякі прийоми живописної роботи з натури. Клод Моне

Номер слайду 7

«Ставок з лататтям (Японський місток)» «Враження. Схід сонця»«Міст Ватерлоо. Ефект туману»

Номер слайду 8

Мері Кассат — американська художниця, представниця імпресіонізму. Прожила більшу частину свого життя у Франції, товаришувала з Едгаром Дега. Мотивом для її полотен послужили образи соціального та особистого життя жінок, з особливим наголосом на тісний зв'язок матерів та дітей.1890-ті роки стали для Кассат найбільш жвавим і творчим періодом життя. Її наслідували молоді американські художники, які потребували її порад та підтримки. Серед них була Люсі A. Бекон, яку Мері представила Камілю Піссарро. На початку XX століття Кассат працювала консультанткою у великих колекціонерів творів мистецтва і багато в чому сприяла тому, щоб вони передавали свої колекції американським музеям образотворчих мистецтв. Визнання її власних робіт у Сполучених Штатах йшло повільними темпами. Мері Кассат

Номер слайду 9

«Лідія»«Прогулянка на лодці»«Чай»

Номер слайду 10

П'єр-Огю́ст Ренуа́р— французький художник. Представник французького імпресіонізму, що пізніше відійшов від цієї мистецької течіїП'єр-Огю́ст Ренуа́р Народився 25 лютого 1841 в Ліможі, розташованому на півдні Центральної Франції. Був шостою дитиною небагатого кравця на ім'я Леонар та його дружини, Маргарити Мерле. У 1844 Ренуари перебралися в Париж, де підліток Огюст влаштувався у церковний хор при великому соборі Сен-Есташ. У нього виявився настільки чудовий голос, що регент хору Шарль Гуно, намагався переконати батьків хлопчика віддати його учитися музиці і співу. Однак крім цього у Огюста проявилися художні здібності. Бідність родини спонукала хлопця в 13 років допомагати родині, влаштувавшись до майстра, у якого навчився розписувати порцелянові тарілки квітами. До 19 років Огюст піднявся до підмайстра, який розмальовував ширми, завіси, шафи. Вечорами Огюст відвідував школу живопису. Життя в Парижі подарувало йому знайомство з музеєм Лувр. Відсутність доброї освіти юнак мимоволі компенсував копіюванням картин Лувра, які теж продавав.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Винсе́нт Ви́ллем Ван Гог. Вінсент Віллем Ван Гог- нідерландський художник-постімпрессіоніст, чиї роботи надали позачасове вплив на живопис XX століття. За десять з гаком років він створив понад 2100 творів, включаючи близько 860 картин олією. Серед них - портрети, автопортрети, пейзажі та натюрморти, із зображенням оливкових дерев, кипарисів, полів пшениці і соняшників. За життя був практично обійдений увагою критиків. З 1861 він учень майстерні художника Шарля Глейра, що походив з Швейцарії. Ренуар почав підготовку до іспитів в Школу красних мистецтв. Серед учнів Глейра на той час — Фредерік Базіль, Клод Моне, Альфред Сіслей.

Номер слайду 13

«Тераса нічного кафе»«Зоряна ніч»«Автопортрет»

Номер слайду 14

ВИСНОВОК: Поглибив свої знання про таку художню течію як імпресіонізм;Дізнався про представників імпресіонізму, а саме про художників;Познайоммвся з художниками-імпресіоністами.

Номер слайду 15

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

pptx
Додано
25 грудня 2020
Переглядів
6379
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку