В презентації викладено:
Основні продовольчі культури Індії :зернові:рис та пшеницяпросяні: джовар і баджратехнічні культури: арахіс, джут,сезам та цукрова тростина ,тютюн, бавовник. Серед тонізуючих значне місце належить чаю (перше місце в світі, Ассам, Західна Бенгалія, передгір'я Східних Гімалаїв) та каві (Керала). У південній частині Індії вирощують рицину, каучуконоси, кокосову пальму, прянощі (перець, імбир, кардамон, гвоздику та ін.). Індія є лідером у вирощуванні окремих тропічних плодів: манго, бананів тощо.
У країні найбільше в світі поголів'я великої рогатої худоби: 196 млн биків і корів і 77 млн буйволів і буйволиць — 1/5 світового поголів'я. Розводять також кіз, овець, свиней, верблюдів, свійську птицю. Велика рогата худоба використовується перш за все як тяглова сила в полі і для транспортування вантажів. Головними продуктами тваринництва є шкіри, овеча та козяча вовна і лише частково молоко та масло. Виробництво яловичини взагалі не має товарного значення. Багато проблем виникає також через те, що індуїзм вважає корову священною твариною і забороняє її забій.
Харчова промисловість виробляє товари і для внутрішнього споживання, і на експорт. Однією із традиційних галузей фабричної харчової промисловості Індії є цукрова ,чайна , олійна і тютюнова промисловість. Найбільшою популярністю у світі користується індійський чай. Його виробництво сконцентроване в Калькутті і на півдні країни.