Презентація на тему "Індія. Країни Азії"

Про матеріал

В презентації викладено:

  1. Географічне положення
  2. Сусіди держави, та на якому материку розташована
  3. особливості рельєфу
  4. кліматичні умови
  5. внутрішні води
  6. природні зони
  7. населення та господарство
  8. визначні місця.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Індія

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Основні продовольчі культури Індії :зернові:рис та пшеницяпросяні: джовар і баджратехнічні культури: арахіс, джут,сезам та цукрова тростина ,тютюн, бавовник. Серед тонізуючих значне місце належить чаю (перше місце в світі, Ассам, Західна Бенгалія, передгір'я Східних Гімалаїв) та каві (Керала). У південній частині Індії вирощують рицину, каучуконоси, кокосову пальму, прянощі (перець, імбир, кардамон, гвоздику та ін.). Індія є лідером у вирощуванні окремих тропічних плодів: манго, бананів тощо.

Номер слайду 11

У країні найбільше в світі поголів'я великої рогатої худоби: 196 млн биків і корів і 77 млн буйволів і буйволиць — 1/5 світового поголів'я. Розводять також кіз, овець, свиней, верблюдів, свійську птицю. Велика рогата худоба використовується перш за все як тяглова сила в полі і для транспортування вантажів. Головними продуктами тваринництва є шкіри, овеча та козяча вовна і лише частково молоко та масло. Виробництво яловичини взагалі не має товарного значення. Багато проблем виникає також через те, що індуїзм вважає корову священною твариною і забороняє її забій.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Текстильна промисловість - традиційна галузь економіки Індії. Особливо виділяються бавовняна і джутова галузі. Найбільшими центрами бавовняної промисловості є Бомбей і Ахмадабад, джутової - Калькутта. Текстильні фабрики є в усіх великих містах країни.

Номер слайду 15

Харчова промисловість виробляє товари і для внутрішнього споживання, і на експорт. Однією із традиційних галузей фабричної харчової промисловості Індії є цукрова ,чайна , олійна і тютюнова промисловість. Найбільшою популярністю у світі користується індійський чай. Його виробництво сконцентроване в Калькутті і на півдні країни.

Номер слайду 16

Клімат: Три сезони:сухий прохолодний - з жовтня по березень +12…+25°С;сухий жаркий - з квітня по червень +35…+40°С ;вологий жаркий - з липня по вересень+25…+30°СОпади- 500-1000 мм/рік

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

pptx
Додано
22 листопада 2018
Переглядів
1124
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку