Презентація на тему: «Історичні постаті у назвах вулиць Херсона»

Про матеріал
Презентація ознайомить вас з визначними людьми, в честь яких названо вулиці у місті Херсон. Зв'язок з автором: justyourteacher@gmail.com
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Історичні постаті у назвах вулиць Херсона. Мілько Андрій

Номер слайду 2

Вулиця Патона. Вулиця Бєлінського Вулиця Ілька Борщака

Номер слайду 3

Вулиця Патона Вулиця Патона — вулиця в Корабельному районі Херсона, в мікрорайоні Карантинний острів. Є однією з «наймолодших» вулиць міста — почала формуватися у 1969 році. На вулиці розташовано багато промислових, громадських та адміністративних будівель: транспортний цех Херсонського суднобудівного заводу (ХСЗ), підприємства торгівлі та ін.

Номер слайду 4

Вулиця Патона Вулиця Патона була названа на честь Патона Євгена Оскаровича-українського вченого у галузі зварювальних процесів і мостобудування. Патон Євген -фундатор Інституту електрозварювання АН України.  Зокрема за проєктами Є. О. Патона в Києві 1910 року був побудований Парковий міст через Петрівську алею, а 1925 року на опорах зруйнованого Миколаївського ланцюгового моста через Дніпро був споруджений міст.

Номер слайду 5

Вулиця Бєлінського Вулиця Бєлінського — вулиця в Суворовському районі Херсона. Бере свій початок від проспекту Ушакова та закінчується, впираючись у вулицю Шолом-Алейхема. Раніше вона мала назву М'ясницька. У 1911 р., на честь 100-річчя з дня народження російського критика та публіциста Бєлінського В. Г. вулиця М'ясницька отримала свою сучасну назву.

Номер слайду 6

Вулиця Бєлінського Віссаріон Григорович Бєлінський— російський революційний демократ, літературний критик і публіцист, філософ-матеріаліст. Вісаріон Бєлінський негативно відгукнувся на вихід з друку збірки віршів Тараса Шевченка «Кобзар», а також виданого Є. Гребінкою українського альманаху «Ластівка». Їх видання схилило В. Бєлінського до публічного виступу щодо перспектив розвитку української літератури.

Номер слайду 7

Вулиця Ілька Борщака Вулиця Ілька Борщака — вулиця, що розташована в Суворовському районі Херсона. Первинна назва — 4-а вулиця Форштадська. Час першого перейменування невідомий, але судячи з нової назви — явно в період після Жовтневого перевороту.  У 2016 році перейменована на честь українського літературознавця Ілька Борщака.

Номер слайду 8

Вулиця Ілька Борщака Борщак Ілля Львович — історик, публіцист і літературознавець. Спадщина Борщака налічує близько 400 наукових та публіцистичних праць написаних українською і французькою  мовами. Незадовго до смерті І. Борщак передав свій особистий і науковий архів до Архіву української еміграції

pptx
Додано
8 листопада 2021
Переглядів
373
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку