Презентація на тему "Історія літаючої тарілки та історія виникнення алтимат фризбі."

Про матеріал
Презентація для учнів 6-7 класів для детальнішого ознайомлення з історією створення диску фризбі та історією виникнення гри алтимат фризбі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ІСТОРІЯ ВИНИКНЕННЯ Алтимат фризбіІСТОРІЯ «ЛІТАЮЧОЇ ТАРІЛКИ»ТА

Номер слайду 2

Історія фризбі почалася в Бріджпорті, штат Коннектикут, де в 1871 році Вільям Фрісбі відкрив компанію Frisbie Pie Company, яка займалася виготовленням пирогів. Вони продавалися металевих банках , на яких було вибито назву фірми, і користувалися величезним попитом серед студентів коледжів у всьому регіоні Нової Англії.

Номер слайду 3

Пироги були особливо популярні в Єльському університеті, де студенти, після їх поїдання, брали порожні банки і розважалися, кидаючи їх один одному і викрикуючи в цей момент « Фрісбі!».

Номер слайду 4

У 1937 році в південній каліфорнії під час сімейного бенкету на день подяки 17 річний юнак уол. Тер федерік Моррісон разом зі своєю дівчиною люсіль розважалися, кидаючи один одному кришку від попкорну на задньому дворі, але згодом кришка зім’ялася і перестала літати. Невдовзі молода пара виявила , що металеві форми від пирогів набагато міцніші і Морісон почав експерементувати з формами для пирогів. Одного разу, коли вони кидала банку на пляжі , один перехожий запропонував купити цю банку за 25 центів (при тому, що вона коштувала лише 5 центів). З тих пір Фред з Люсіль продавали диски з банок у вихідні на пляжах і в парках Лос- Анжелеса по 25 центів за кожну.

Номер слайду 5

У 1948 році, коли американці масово марили непізнаними літаючими об’єктами, Моррісон, при фінансуванні уоррена Франсіоні, придумав ПЛАСТИКОВУ «літаючу тарілку», яка зовні нагадувала НЛО. . ДИСК ПРОДАВАВСЯ НЕВДАЛО І В 1950 РОЦІ СПІВРОБІТНИЦТВО ЧОЛОВІКІВ ЗАКІНЧИЛОСЯ . ДАЛІ МОРІСОН ПОЧАВ САМОСТІЙНО УДОСКОНАЛЮВАТИ СВІЙ ВИНАХІД.

Номер слайду 6

У 1955році Моррісон завершив удосконалення свого диску, який назвав pluto Platter. він був круглим плоским та мав підняту центральну втулку з іменами планет на рельєфному пластику навколо краю, а На нижній частині диску Моррісон вигравіював наступні тези: ГРАТИ В ЛОВЛЮ – ВИНАХОДИТИ ІГРИ. ЩОБ ПОЛЕТІТИ ВІДВЕДИ НАЗАД. КИДАЄШ РІВНО - ЛЕТИТЬ ПРЯМО. КИДАЄШ ПІД НАХИЛОМ – ЛЕТИТЬ КРИВО. ЕКСПЕРЕМЕНТУЙТЕ!

Номер слайду 7

Люди в той час люди були захоплені космосом та непізнаними літаючими об’єктами, і СВІЙ ВИНАХІД Моррісон став продавати на ярмарках у каліфорнії, одягаючись космонавтом. Товар користувався попитом.

Номер слайду 8

звернувши увагу на швидкі продажі дисків, компанія з виготовлення іграшок wham-o викупила у морісона право на їх виготовлення і почала випускати їх під назвою pluto Platter. 25січня 1957року світ побачила перша в історії партія дисків..

Номер слайду 9

керівник wham-o часто спостерігав за студентами, які продовжували грати банками з-під пирогів викрикуючи «фрісбі», і тодікомпанія вирішила змінити назву диску . Так диск став випускатися під назвою« фрісбі». У1967 році керівник відділу досліджень компанії Ед Хедрік удосконалив диск, стабілізуючи його коливання за допомогою хребців. Ця модель і зараз залишається у виробництві.

Номер слайду 10

Історія виникнення алтимат фризбі.

Номер слайду 11

Першими почали грати в алтимат студенти колумбійської середньої школи в Нью Джерсі. Джоел Сільвер разом з іншими своїми однокурсниками розпочав розробку гри під назвою Ultimate Frisbee, а У 1968 році були організовані регулярні ігри. Саме цей рік вважається роком народження алтимату.

Номер слайду 12

У гру спочатку грали між групами студентів, потім між школами, потім на рівні коледжів, і, нарешті, у1975році перший організований турнір відбувся в Єльському університеті. У 1983 році в Швеції відбувся Перший Чемпіонат світу з алтимату фризбі. В2001році цей вид спорту був включений до світових ігор в Акіто ( японія). Тепер очікують включення алтимату фризбі до Олімпійських ігор.

Номер слайду 13

В україну Алтимат фризбі прийшов з Америки в 90-х роках. Волонтери, які приїхали працювати до КИЄВА, ПРИВЕЗЛИ З СОБОЮ ТАРІЛКУ ФРИЗБІ. Потім нею зацікавилися студенти і відтоді почався розвиток алтимату в Україні.

Номер слайду 14

Першою командою була київська команда «Gi. Golo» («Жиголо»), яка залишалася єдиною в Україні до 2007 року. З 2007 року починають з’являтися команди в інших містах України. На сьогодні в Україні сформовано більше 20 команд, із яких 7команд – жіночі.

Номер слайду 15

Щороку в Україні проводять 3 Офіційні турніри: на газоні (Grass) у залі (Indoor) на піску ( Beach)Проведенням турнірів з алтимату фризбі опікується українська федерація літаючих дисків.

pptx
Додано
10 грудня 2023
Переглядів
514
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку