Презентація на тему "Історія парасольки"

Про матеріал
Презентація "Історія парасольки" до уроку ЯДС 2 клас (О. Волощенко, О. Козак, Г. Остапенко, І. Стеценко) Тема 2. Факти та здогадки. В.Табур "Вероніка і рожева парасолька"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Історія парасольки. Легенда свідчить, що в Х столітті до н. е. звичайний тесля взявся виготовити для дружини мініатюрний дах на ніжці, яка була б постійно при ній. Задумав і стримав слово . Жінка гуляла в будь-яку погоду , що привертало увагу цікавих перехожих.

Номер слайду 2

Індійська історія розповідає про дівчину Зите. Вони дуже добра, і вміла добре готувати. Але від довгої роботи на сонці її обличчя почервоніло і набрякло. І тоді один із священних богів вирішив видати дівчину заміж. Для цього він подарував їй навіс над головою з персональної ручкою. Більше сонце не обпікало Зиту, і всі побачили, яка ж вона красуня.

Номер слайду 3

Перші парасольки до 2 кг

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Простим людям користуватися парасолькою заборонялося, адже парасолька вважався символом влади і багатства. Тростина і спиці виготовляли з бамбука, а полотнище з просоченої спеціальним складом щільного паперу або пальмового листя і пір’я птахів. Часто носив парасольку не сам господар, а його спеціальний слуга. Парасольки прикрашали діамантами і золотом, на них робили кілька куполів. Чим більше був парасолька – тим важливіше був його власник.

Номер слайду 6

Вважається, що першим придумав використовувати парасольку для захисту від дощу англієць Ханвей в 18 столітті. Він узяв звичайний жіночий парасольку від сонця, замінив на ньому тканину на більш щільну і темну і став гуляти в дощ лондонськими вулицями. Прогулянки супроводжував свист і регіт натовпу, адже вважалося, що парасолька призначений тільки для жінок і тільки як захист від сонця. Але сміялися недовго, скоро всі зрозуміли, що таке пристосування справжній порятунок для тих, у кого немає екіпажу.

Номер слайду 7

Алеї парасольок у містах України. Харків

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Одеса

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Кропивницький

pptx
Додано
5 червня 2020
Переглядів
4830
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку