Презентація на тему "Кластер".

Про матеріал
Кластер як один з ефективних методів формування критичного мислення школярів.Метод «кластера» дозволяє представити на уроці великий обсяг інформації в структурованому і систематизованому вигляді, виявити ключові слова теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Метод кластер у навчальній діяльності Підготувала вчитель німецької мови вищої категорії Кошелюк Світлана Ярославівна

Номер слайду 2

Кластер-це графічна форма організації інформації, коли виділяються основні смислові одиниці, які фіксуються у вигляді схеми з позначенням всіх зв’язків між ними. Він являє собою зображення, що сприяє систематизації та узагальненню навчального матеріалу.

Номер слайду 3

Етапи кластеру: Активізація – залучення всіх учасників у процес навчання; Фаза осмислення – організовується робота з інформацією; Рефлексія – отримані знання переробляються в результаті творчої діяльності і робляться висновки. Прийом кластера може застосовуватися на будь-якому етапі окремо.

Номер слайду 4

Основні принципи складання кластера: у вигляді грона моделі планети із супутниками

Номер слайду 5

* МОЖЕ БУТИ ОФОРМЛЕНИЙ НА ДОШЦІ , * НА ОКРЕМОМУ АРКУШІ * АБО В ЗОШИТАХ УЧНІВ . МОЖНА ВИКОРИСТОВУВАТИ РІЗНОКОЛЬОРОВУ КРЕЙДУ, ОЛІВЦІ, РУЧКИ, ФЛОМАСТЕРИ Правила оформлення кластера на уроці:

Номер слайду 6

Рекомендації щодо складання кластера: не варто боятися висловлювати і фіксувати все, що спадає на думку у ході роботи неправильні чи неточні висловлювання виправляються і доповнюються робота триває доти, поки не закінчуються ідеї.

Номер слайду 7

Застосування методу кластер: * на всіх предметах,*при вивченні різних тем. Форми роботи: *індивідуальна, * групова, *колективна. Переваги кластера: *охоплює великий обсяг інформації, *залучає всіх учасників класу, * всі активні і відкриті, не бояться помилитися.

Номер слайду 8

Приклади: Welche Zahlen sind in diesen Bildern? У к р а ї н а Рік Участь у конкурсах Місця 2014 2015 2016 Таблиці Кросворди Створення різних образів

Номер слайду 9

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z oh ah beh tseh deh eh eff geh hah ee yot car ell emm enn peh koo air ess teh oo fow veh iks oopsilon tsett esstsett

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Вправа на відпрацювання кластерного методу “Патріотичний кросворд” Мета: закріпити здобуті теоретичні знання на практиці, відпрацювати навички групової роботи. Обладнання: 4-5 плакатів формату А1, різнокольорові маркери. Хід проведення Ведучий об*єднує учасників у 4-5 підгруп, які мають за певний час утворити команду, обрати їй назву, символ та девіз і розробити кросворд з ключовим словом “ПАТРІОТИЗМ”. Розробки команд презентуються у великому колі.

Номер слайду 12

Висновки: Педагогам важливо знати про видову розмаїтість кластерів Застосовувати особистісно-орієнтований підхід. Не давати оцінок, знаходити сильні сторони у кожній роботі Створення категоріальних образів є важливим процесом, а не кінцевим результатом. Кластер як метод навчання і виховання доцільно застосовувати як на етапі пробудження інтересу до теми обговорення, так і в момент рефлексії діяльності. Викликайте інтерес та аналізуйте за допомогою кластера!

ppt
Додано
20 червня 2020
Переглядів
1860
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку