Презентація на тему Княгиня Ольга

Про матеріал

Презентація на тему Княгиня Ольга. Ця Презентація допоможе дітям засвоїти матеріал про Княгиню Ольгу. Презентація Має Навчально-пізнавальний характер. Автор брав інформацію з різних сайтів, наприклад Вікіпедія

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Княгиня. Ольга. Ольга -  дружина князя київська княгиня, канонізована Православною Церквою.

Номер слайду 2

«Літопис руський» свідчить: «Коли Ігор виріс, він ходив у походи вслід за Олегом, і кожен слухався його. І привели йому жону із Пскова, на ім'я Ольга». Походження Ольги залишається загадковим, існує навіть версія, що вона була останнім нащадком Аскольда, чия сім'я могла бути вивезена у Псков. Також є версія про походження княгині з Плискова, який лежав на межі полянських, древлянських і уличських земель на притоці р. Росі(нині — с. Плисків Погребищенського р-н., Вінницької обл., приблизно 170 км від Києва). Походження Ольги (Київське)

Номер слайду 3

Ольга (904 —969) — дружина князя Ігоря , київська княгиня, канонізована Православною Церквою. 913-го року вийшла заміж за Ігоря , у віці 9-ти років . Помстилась за загибель чоловіка жорстокою розправою бл. 945 року над деревлянами, які його вбили. Правила Руссю в роки неповноліття свого сина Святослава (до 964). Упорядкувала збирання данини, організувала опорні пункти київської влади (погости). 957 року відвідала Константинополь, де уклала угоду з імператором Константином VII Багрянородним. Там же в ніч з 17 на 18 жовтня 957 року прийняла християнство, але не змогла зробити його державною релігією.

Номер слайду 4

Велика княгиня Ольга (скандінавською — Хельга) відома,як свята й рівноапостольна церковна діячка. Стародавні літописці, без сумніву, симпатизували княгині — дружині Ігоря ,вони часто описують її як вродливу, енергійну, хитру й передусім мудру правительку. Та найбільший комплімент робить цій жінці літописець-чоловік, повідомивши про її «чоловічий розум». 

Номер слайду 5

Згідно з літописом, у 945 році князь Ігор гине від рук древлян після кількаразового стягування з них данини. Спадкоємцеві престолу Святославу тоді було тільки 3 роки, тому фактичним правителем Київської Русі в 945 році стала Ольга.

Номер слайду 6

Княгиня Ольга - це образ руської героїні, мудрої, розумної і в теж час хитрої жінки, яка як справжня войовниця змогла помститися за смерть свого чоловіка.

Номер слайду 7

Повернувшись до Києва, княгиня Ольга насамперед намагалася навернути до християнства свого сина Святослава. «Якщо ти користуєшся, то і все зроблять те ж», - говорила вона синові. Але войовничий Святослав боявся глузувань з боку дружини і не хотів розлучатися з язичницькими звичаями.

Номер слайду 8

Княгиня Ольга померла в 969 році . Перед смертю вона заповідала поховати її за православним звичаєм і не робити над її могилою язичницьких поховальних обрядів. Каменная гробница святой княгини Ольги

pptx
Додано
28 квітня 2021
Переглядів
5767
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку