Презентація на тему Конрад, або Дитина з бляшанки.

Про матеріал
Основні відомості про життя і творчість письменниці, популярність її творів у різних країнах. Знайомство з героями повісті "Конрад, або Дитина з бляшанки".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Крістіне Нестлінґер. Основні відомості про життя і творчість письменниці, популярність її творів у різних країнах. Знайомство з героями повісті "Конрад, або Дитина з бляшанки".

Номер слайду 2

Народилася 13 жовтня 1936 року Австрія Померла 28 червня 2018 року. Авторка більш ніж сотні книг для дітей та підлітків, лауреат багатьох премій. Книжки Нестлінґер перекладені 38 мовами, у тому числі й українською.

Номер слайду 3

Крістіне Нестлінгер закінчила середню школу з гуманітарним ухилом, потім вчилася у Віденській Академії мистецтв. У юності Крістіне Нестлінгер не думала про письменницьку кар'єру, вона займалася графікою та ілюструвала книжки для дорослих. Потім графіку довелося відкласти: треба було дбати про маленьких дочок Крістіану і Барбару.

Номер слайду 4

Нестлінгер згадує, що була «неорганізованою і буйною дитиною», викидала книги для зразкових дівчаток і вигадувала свої власні історії про Конрада, дитину з консервної банки. Або про Хюго — дитину, яка ніяк не хотіла ставати дорослою.

Номер слайду 5

Діапазон її творчості надзвичайно широкий: вірші, оповідання для найменших, пародії на комікси, детективи, фантастичні повісті, літературні казки. Герої книг Кристини Нестлінгер — звичайні сучасні діти. Вони живуть не в ізольованому літературному світі, а по сусідству з нами, і, якщо постаратися, їх напевно можна зустріти.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Батьки потроху вчаться у своїх дітей того, як справлятися з життям. Мюріел Спарк

Номер слайду 8

«Кондрат, або Дитина з бляшанки» Тема – пригоди штучно створеного хлопчика в реальному світі. Ідея – слухняним бути потрібно вміру, що “закладати” вчительці однокласників – ще не значить бути чесним і сумлінним, а значить не мати в майбутньому друзів в класі, що якщо дуже хочеться морозива, то чому б його не з'їсти…

Номер слайду 9

1. Пані Берті Бартолотті Неохайна, дивна, (яскравий макіяж, розмови до себе, хаос у квартирі, рибки у ванній, записи на дзеркалі помадою, нездорове харчування, крихти, куріння), колонка гарячої води не нагрівалася більше, ніж тепла, не вміла тримати слова (навіть дане собі), відсутність смаку, стилю (погода, як у літку, а вона носила заяче хутро), надягала мокрий та непрасований одяг, в оперу – джинси, на теніс – чорні штани, у молочну крамницю – у шовковій сукні, в кіно – в альпіністських штанях. «Мала коника»? (замовляла все, любила різні купони, безкоштовні та дешеві пропозиції), нерозважлива (покупки непотрібні, не думала, купила ляльку).

Номер слайду 10

2. Пан Егон «Пан Егон і сам був чоловік у розповні сил. Він мав п’ятдесят п’ять років. 1 двічі на тиждень приятелював із пані Бартолотті. Раз на тиждень він приходив у гості до неї, а раз на тиждень вона йшла в гості до нього. Вони разом вирушали в кіно чи до театру, потім ішли кудись вечеряти, далі йшли кудись випити вина, а наостанці — випити кави…». Вихований, культурний, фахівець (аптекар), але дивний (субота – день їхнього приятелювання), не любив дітей, поки не побачив Конрада, захотів стати батьком.

Номер слайду 11

3. Конрад Конрад – штучно створений хлопчик, був зморщений, 4 літри живильного розчину, став симпатичним. Егон говорив: «Такого чудового хлопця я зроду не бачив! Якби всі діти були такі, я б давно завів собі сина чи дочку! Такий вихований, ласкавий, гречний, чемний семирічний хлопчик – просто скарб!» Розумний, ввічливий, добрий, здібний, мудрий…

Номер слайду 12

Питання до тексту 1. Чи легко жити бездоганному хлопчику в реальному світі, поговоримо на наступному уроці. 2. А чи радили б батькам прочитати цю книгу? 3. Про яких героїв йдеться на початку твору?4. Що замовляла пані Бартолотті? 5. В якому одязі пані Бартолотті поїхала в центр місто по одяг Конраду? 6. Що окрім речей купила пані Бертолотті? 7. Чи хорошою мамою була пані Бертолотті? 8. В який клас пішов Конрад?

Номер слайду 13

Д/з Письмова розповідь про героя, який допоміг становленню дитини з бляшанки.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Лєвтєрова Марина Дмитрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Губар Алла Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
9 травня 2022
Переглядів
13199
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку