Презентація на тему "Країна Бутан"

Про матеріал
Цікаві факти про дивовижну країну на південному схилі Гімалаїв під назвою Бутан
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Країна Бутан

Номер слайду 2

Цікаві факти про Бутан На південному схилі Гімалаїв знаходиться дивовижна країна під назвою Бутан. Бутан — це маленька азійська держава, яка знаходиться між двома величезними і густонаселеними країнами: Китаєм та Індією. Багато хто навіть не знають про існування цієї країни, сюди майже не їздять туристи, тому що вона рідко з’являється в інформаційних зведеннях і туристичних буклетах. Бутан був закритий для відвідування до 1974 року. Унікальність Бутану полягає в тому, що тут досі збереглися традиційний уклад життя, традиції і багато іншого. Все це робить цю країну воістину унікальною.

Номер слайду 3

Бутанська столиця, місто Тхімпху, лежить на висоті майже в 2,5 кілометра над рівнем моря. Це одна з найвисокогірніших столиць світу. У столиці Бутану немає світлофорів, взагалі жодного. Самоназва Бутану — Друк Юо, що в перекладі означає «країна дракона-громовержця». У Бутані вхід на територію деяких заповідників і релігійних центрів заборонений для туристів. У Бутані діє заборона на всі релігії, крім будизму. Велика частина населення Бутану дотримується вегетаріанства. Адже основною релігією Бутану є буддизм, який, у свою чергу, не схвалює вбивство живих істот. Найбільш популярний інгредієнт бутанської кухні — це червоний рис, особливий високогірний вид цих злакових рослин.

Номер слайду 4

Також жителі цієї країни мають схильність до чаю. Їх спосіб приготування цього напою дуже нагадує монгольський, коли крім заварки в чашку додаються сіль, перець і олію. На відміну від більшості інших країн Азії, тут широко поширені молочні продукти. Форма правління в Бутані — монархія. Главою держави є король. Наступним за важливістю йде Верховн лама. За виконавчу владу тут є Рада Міністрів і Королівська Консультативна Рада. Законами ж завідують Національні збори. Зійшовши на престол у 2008 році 28-річний король Бутану став наймолодшим монархом світу. Попри загальну бідність, в цій країні немає бездомних бродяг. У Бутані якщо з якоїсь причини людина позбулася будинку, то король абсолютно безкоштовно виділить землю, тому без свого кутка тут ніхто не залишиться

Номер слайду 5

Куріння в Бутані знаходиться під забороною. На нечисленних туристів в цьому питанні дивляться крізь пальці, але в громадських місцях, наприклад, на вулиці, палити все одно не можна, та й за ввезення тютюнової продукції в країну доведеться заплатити окреме мито. Уряд Бутану настільки сильно хотів огородити культуру від впливу ззовні, що не знімав заборони на інтернет і телебачення аж до 1999 року, коли вже не можна було ігнорувати наступ століття технологій.

Номер слайду 6

Незважаючи на те, що Бутан зараз відкритий для туристів, він все ще намагається зберегти самобутність свого народу. Виходити заміж або одружуватися на людині з іншої країни заборонено на законодавчому рівні. У Бутані заборонені хімічні добрива. А також в цій країні немає виробництв і фабрик. Все потрібне вони закуповують у сусідніх Індії та Китаї. На всю країну тут доводиться єдина авіакомпанія. Перельоти зарубіжних авіаперевізників теж заборонені. Спадщину в Бутані зазвичай дістається не старшому синові, як у більшості інших країн, а старшій доньці. Це правило буде до вподоби феміністкам.

Номер слайду 7

Символом Бутану є великий метелик під промовистою назвою “Слава Бутану”.r

Номер слайду 8

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Географія, 7 клас, Презентації
Додано
11 березня
Переглядів
92
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку