Презентація на тему:"Літосфера. Внутрішня будова".

Про матеріал

Дати уявлення про географічну оболонку та всі оболонки Землі як про єдине ціле та уявлення та їх взаємозв'язки; сформувати в учнів знання про будову Землі й літосфери; розвиток в учнів умінь та навичок дослідницької роботи, умінь працювати з картами та схемами, робити висновки; сприяти формуванню пізнавального інтересу до теми,що вивчається.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок 1

Номер слайду 2

Тема уроку: Літосфера. Внутрішня будова Землі. Очікувані результати діяльності на уроці – розуміння учнями нових понять, знання властивостей ядра, мантії, земної кори і способів їх вивчення. Основні питання теми: 1.Літосфера. 2.Земна кора та астеносфера 3.Мантія та ядро

Номер слайду 3

Який вік Землі? Навіщо людству потрібно знати про внутрішню будову Землі? Відберіть слова з визначеннями, що вивчалися вже на уроках географії 6-го класу: КАРТА, ЛІТОСФЕРА , ПЛАН, АТМОСФЕРА, ШИРОТА, ДОВГОТА, ГІДРОСФЕРА, БІОСФЕРА, МЕРИДІАН

Номер слайду 4

Оболонки Землі ЛІТОСФЕРА АТМОСФЕРА Географічна оболонка ГІДРОСФЕРА БІОСФЕРА

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Уявіть, що ви проводите дослідження й вам потрібно спуститися до центру Землі (І ряд – земна кора, ІІ ряд – мантія, ІІІ ряд – ядро) План роботи 1. Назва частини 2. Її місце розташування 3. Товщина (потужність) шару в км 4. Характерні риси (агрегатний стан,тиск, температура)

Номер слайду 7

З яким із перерахованих продуктів ви асоціюєте внутрішню будову Землі? Наведіть докази.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Що означають цифри?

Номер слайду 10

Відгадай загадки В глибині воно яріє, У яйця є шкаралуща, Очевидно, червоніє, Шкіра різна всюдисуща. Підставляє всім плече. Ну а ця – праматір всіх, І пече, пече, пече… І не знати її гріх . Словом – як жовток в яйці, Та не втримати в руці. Дивина напівміфічна : Отака собі… пластична. Водночас вона тверда. Хоч тече немов вода, Бо розжарена страшенно. Всі ці знають достеменно.

Номер слайду 11

«Географічний крос» Доповніть фрази: Літосфера включає… Імовірно, ядро складається… Перший шар на поверхні Землі до глибини 5-80 км… Над мантією Землі розташований шар пониженої в’язкості – це…

Номер слайду 12

Вибери завдання Складіть визначення поняття за запропонованими словами: Оболонка, мантія, тверда, це, земну, кору, що охоплює, верхню, частина, і, літосфера, Землі. Знайдіть відповідність між поняттями і визначенням 1. Гідросфера 1. Центральна частина Землі 2. Земна кора 2. Внутрішня частина Землі 3. Мантія 3. Повітряна оболонка Землі 4. Ядро 4. Частково розплавлена частина мантії 5. Атмосфера 5. Водна оболонка Землі 6.Астеносфера 6. Верхня тверда частина Землі Завдання: Яка різниця земної кори на материках і в океанах? Завдання: Кожні 33 м вглиб температура Землі підвищується на 1 градус. Яка температура порід на глибині 11000 м, якщо на поверхні вона становить +10 градусів?

Номер слайду 13

Домашнє завдання Опрацювати параграф підручника Намалювати в зошиті схематичний переріз внутрішньої будови Землі Складіть запитання своїм друзям по вивченому матеріалу на наступний урок За бажанням: підготувати повідомлення «Використання гірських порід і мінералів»

ppt
Додано
25 жовтня 2018
Переглядів
4443
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку