Презентація на тему :"М'язи людини"

Про матеріал
Данна презентація являє собою доповнення до уроку та допомагає візуалізувати подану тему. У презентації частково подане Лебораторне дослідження.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Біологія 8 клас. Функції та будова скелетних м’язів

Номер слайду 2

М’язова тканина – це тканина, що становить основну масу м’язів і характеризується здатністю до збудливості й скоротливості.

Номер слайду 3

За структурою і функціями розрізняють такі види тканин. Непосмугована. Посмугована скелетна. Посмугована серцева

Номер слайду 4

Непосмугована тканина. Це тканина, яка складається з клітин – міоцитів і є складником внутрішніх органів і судин. Клітини веретеноподібні, одноядерні , з неупорядкованим розташуванням мікрфібрил. Непосмугована тканина розташована в стінках багатьох внутрішніх органів, судин і забезпечує рухи кишечнику, зміну просвіту судин, сечовиведення, пологи тощо.

Номер слайду 5

Посмугована скелетна тканина. Це тканина, яка складається з м’язових волокон й утворює скелетні м’язи. М’язи, що утворюють цю тканину, хоча б одним кінцем прикріплюються до кісток скелета. М’язове волокно циліндричне, з багатьма ядрами й численними мікрофібриоами. Скелетна м’язова тканина будує скелетні мімічні м’язи, м’язи язика, діафрагми, забезпечуючи рух тіла, міміку обличчя, мову.

Номер слайду 6

Посмугована серцева тканина. Це тканина, яка складається з клітин-кардіоміоцитів й утворює серцевий м’яз - міокард. Клітини з’єднуються кінцями в багатоядерні м’язові волокна. Між волокнами наявні вставні диски, завдяки чому збудження швидко поширюються по всьому серцевому м’язу. Скорочується серцева тканина швидко, ритмічно. Без втоми, скорочення її є мимовільними. Таким чином. Ця тканина забезпечує роботу серця.

Номер слайду 7

М’яз – орган руху в тварин і людини, який складається з м’язової тканини. Здатної до скорочення під дією нервових імпульсів..

Номер слайду 8

Будова скелетного м’язасухожилокм’язове черевце. М’язові пучки. М’язове волокно. Оболонка м’язового пучкамікрофібрилапротофібрили

Номер слайду 9

Види м’язів людини: Скелетні м’язи. Серцевий м’яз. Гладкі м’язи

Номер слайду 10

Лабораторне дослідженнямікроскопічна будова м’язової тканини. Мета роботи. Розвивати уміння розпізнавати та описувати будову м’язової тканини у взаємозв’язку з властивостями й функціями. Обладнання та матеріалимікрофотографії

Номер слайду 11

Хід роботи. Посмугована скелетна таканина. Непосмугована тканина. Посмугована серцева тканина12312341234

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Паюк Ольга Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Savchenok Elena
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
6 листопада 2020
Переглядів
24529
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку