Додаткові речовини. Склад харчових продуктів. Поживні речовини. Білки → амінокислоти1г → 17,6 к. Дж ЕЖири → жирні кислоти, гліцерол1г → 38,9 к. Дж ЕВуглеводи → моносахариди1г → 17,6 к. Дж ЕВода. Мінеральні речовини. Органічні кислоти. Клітковина. Пектини. Вітаміни. Харчові добавки. Смакові добавки
Недостатнє й надмірне харчування. Недостатнє харчування. Наслідок голодування, хронічних захворювань. Виникає слабкість, зменшується маса м’язів, знижується імунітет, відбувається затримка росту і розвитку Надмірне харчування. Наслідок вживання висококалорійної їжі та низької фізичної активності або спадкова ознака. Виникає збільшення маси тіла, може призвести до ожиріння