Презентація з біології для учнів 8 класу" "Харчування людини та обмін речовин. Їжа людини"

Про матеріал
Презентація з біології для учнів 8 класу "Харчування людини та обмін речовин. Їжа людини" може бути використана як ілюстративний матеріал при вивченні нового матеріалу в темі "Обмін речовин та перетворення енергії в організмі людини". Складено за підручником В.Соболя
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Харчування людини та обмін речовин

Номер слайду 2

План. Харчування людини. Харчові продукти. Енергетичні та харчові потреби людини. Недостатнє та надмірне харчування

Номер слайду 3

Ми є те, що ми їмо Харчування є настільки важливою частиною нашого життя, що майже завжди визначає наш зовнішній вигляд, наше здоров'я, і самопочуття. Народна мудрість

Номер слайду 4

Харчування людини. Сукупність процесів, які забезпечують потрапляння до організму їжі з речовинами, що необхідні для нормальної життєдіяльностіВпливає на здоров’я, працездатність, тривалість життя

Номер слайду 5

Значення харчування. Енергетична функція. Харчова функція. Регуляторна функціяІнформативна функція. Захисна функція

Номер слайду 6

Харчові продукти. Компоненти їжі, які використовуються в натуральному або переробленому, зміненому чи незміненому вигляді

Номер слайду 7

Твариннім’яснірибні молочніЗа походженням. РослиннізерновіфруктовіовочевіпрянощіМікробіологічніяблучний оцетлимонна кислота. Мінеральнікухонна сільйодована сіль

Номер слайду 8

Вуглеводні продуктизерновіфруктовіовочевіЗа хімічним складом. Білкові продуктим’ясориба молочнігоріхибобовіяйцясир. Жирові продуктисало оліярибамолокогоріхиавокадо

Номер слайду 9

Додаткові речовини. Склад харчових продуктів. Поживні речовини. Білки → амінокислоти1г → 17,6 к. Дж ЕЖири → жирні кислоти, гліцерол1г → 38,9 к. Дж ЕВуглеводи → моносахариди1г → 17,6 к. Дж ЕВода. Мінеральні речовини. Органічні кислоти. Клітковина. Пектини. Вітаміни. Харчові добавки. Смакові добавки

Номер слайду 10

Спеціальнізмінені дієтичні продуктихарчові добавкипродукти для спортсменів. Сучасна класифікація. Традиційнінатуральнінезмінені рослинні, тваринніФункціональнізміненізабезпечують активність органівзнижують ризик захворювань. Дитячідля харчування дітей

Номер слайду 11

Основні джерела енергіївуглеводижири. Енергетичні потребизалежать від потреб організмувиражають у кілоджоулях (к. Дж) або кілокалоріях (ккал)1 к. Дж = 0, 24 ккал

Номер слайду 12

Енергетичні потреби. Основний обмінзабезпечення життєдіяльності в умовах спокою. Енергетичний обмінзабезпечення життєдіяльності за умов фізичної діяльностіЕосн. = 4, 2 к. Дж/кг/год Ефункц. залежить від навантаження Езаг. = Еосн. + Ефункц.

Номер слайду 13

Енергетичні потреби. СтатіВіку. Зросту. Маси тіла. Навантаження на організм. Залежать від:

Номер слайду 14

Харчові потреби. Білки – будівельні потребигрудна дитина – 4г на 1кг маси тілапідліток – 2г на 1кг маси тіладоросла людина – 1 – 1,2г на 1кг маси тіла

Номер слайду 15

Недостатнє й надмірне харчування. Недостатнє харчування. Наслідок голодування, хронічних захворювань. Виникає слабкість, зменшується маса м’язів, знижується імунітет, відбувається затримка росту і розвитку Надмірне харчування. Наслідок вживання висококалорійної їжі та низької фізичної активності або спадкова ознака. Виникає збільшення маси тіла, може призвести до ожиріння

Номер слайду 16

Висновки. Компонентами їжі є харчові продукти різного походження. Складовими частинами харчових продуктів є поживні та додаткові речовини. Харчові та енергетичні потреби організму забезпечують речовини у складі їжі

Номер слайду 17

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.4
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.8
Всього відгуків: 9
Оцінки та відгуки
  1. Думицька Юлія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Анциборова Вера
    Дякую за чудову презентацію.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Олійник Лариса Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Фесенко Надежда
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Кошева Вікторія Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Кузьменко Tетяна Борисівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  7. Savchenok Elena
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  8. Кириченко Галина Вікторівна
    На сьомому слайді зображено синтетичні харчові продукти, а не мікробіологічні. На одинадцятому слайді розміщено фото, яке не ілюструє нічого, крім фетфобії. У жінки можуть буть інші причини надмірної маси тіла окрім переїдання.
    Загальна:
    3.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    1.0
    Відповідність темі
    5.0
  9. Гірна Антоніна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 6 відгуків
pptx
Додано
7 листопада 2020
Переглядів
24971
Оцінка розробки
4.8 (9 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку