Презентація на тему:"Малювання казкових героїв"

Про матеріал
Даний матеріал можна використовувати як методичний посібник для проведення занять з образотворчої компетентності в дошкільних закладах. Подача матеріала цікава та доступна.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему: «Малювання казкових персонажів» ( Казка «Колосок») (Старша група) Образотворча компетентність Підготувала вихователь зображувальної діяльності Тучинська Л. С.

Номер слайду 2

В охайненькій хатині голосистий півник жив.І від рання до смеркання працювати він любив. Ще жили з ним мишенята, Круть і Верть їх звали. Цілий день, ледачі, у полі стрибали. До роботи неохочі, а як їсти -тут як тут. Пригадайте, любі діти, як цю казочку зовуть?(«Колосок»). Вірно, ми з вами потрапили до казки «Колосок», давайте згадаємо хто герої цієї казки?

Номер слайду 3

Жили собі двоє мишенят-Круть та Верть і півник. Голосисте Горлечко. Мишенята було тількизнають, що танцюють та співають. А півник удосвіта встане, всіх піснею збудитьта й до роботи береться.

Номер слайду 4

Ото якось підмітав у дворі та й знайшов пшеничний колосок. -Круть, Верть,-став гукати півник, -А гляньте-но, що я знайшов! Поприбігали мишенята та й кажуть: -Коли б це його обмолотили: -А хто молотитиме?-питається півник. -Не я!- каже одне мишеня. -Не я!-каже друге мишеня. -Я обмолочу,-каже до них півник. І взявся до роботи. А мишенята і далі граються. От вже й обмолотив півник колосок та й знову гукає: -Гей, Круть, гей Верть. А йдіть гляньте. скільки зерна я намолотив!

Номер слайду 5

Поприбігали мишенята. -Треба,-кажуть,-зерно до млина віднести та борошна намолотити. -А хто понесе?-питає півник. -Не я!-гукає Круть. -Не я!-гукає Верть. -Ну, то я віднесу,-каже півник. Узяв на плечі мішок та й пішов. А мишенята собі одно скачуть-у довгої лози граються. Прийшов півник додому, знов кличе мишенят: -Гей, Круть, гей Верть! Я борошно приніс. Поприбігали мишенята, пораділи: -Ой, півнику! Вже тепер тісто треба замісити та пиріжечків спекти. -Хто ж міситиме?-питає півник. А мишенята й знов своє:

Номер слайду 6

-Не я!-пищить Круть. -Не я!-пищить Верть. Подумав, подумав півник та й каже: -Доведеться мені, мабуть. От замісив півник тісто, приніс дрова та й розпалив у печі. А як у печі нагоріло, посадив пиріжки. Мишенята й собі діло мають: пісень співають, танцюють. Аж ось і спеклися пиріжки, повиймав їх півник, виклав на столі, а мишенята вже й тут. І гукати їх не треба. -Ох і голодний я!-каже Круть. -А я який голодний!-каже Верть. Та й посідали до столу, а півник і каже: -Стривайте-но, стривайте!

Номер слайду 7

Ви мені перше скажіть, хто знайшов колосок.-Ти,-кажуть мишенята.-А хто його обмолотив?-Ти,-вже тихіше відказують Круть та Верть.-А хто тісто місив? Піч топив? Пиріжки пік?-А що робили ви? Що мали казати мишенята? Нічого. Стали вони тут вилазити з-за столу, а півник їх і не тримає. Хто ж отаких лінюхів пиріжками пригощатиме? А ви хочете навчитися малювати мишенят? То сідайте до роботи, почнемо…

Номер слайду 8

Для роботи нам потрібно: -пензлі №6-10;-вода;-серветка;-гуаш жовта, коричнева,зелена, блакитна (6 фарб)або акварель;-аркуш паперу

Номер слайду 9

Змішування кольорів-Для отримання темно-сірого кольору потрібно змішати чорний колір з білим кольором, як показано на зразку;-Для отримання світлішого сірого кольору нам потрібно змішати блакитний та сірий кольори.

Номер слайду 10

Аркуш для малювання

Номер слайду 11

Етапи малювання мишенят. Спочатку намалюємо тулуб мишеняти-він овальної форми, зафарбуємо його сірим кольором, потім намалюємо голову -вона також овальної форми та трохи витягнута в одну сторону-це носик.

Номер слайду 12

Потім домальовуємо вушка-вони кругленькі та маленькі, лапки та хвостик, як показано на зразку –мишка готова!

Номер слайду 13

Етапи малювання півника. Спочатку на аркуші намалюємо тулуб півника, він овальної форми. Вище тулуба намалюємо круглу голову. Внизу намалюємо ноги і лапки. Вони тоненькі та високі. Далі півнику намалюємо великий гребінець і великий гарний хвіст. Наприкінці домалюємо дрібні деталі: дзьобик та очі. Який гарний півник у вас вийшов!

Номер слайду 14

Вправи для пальчиків. Ви гарно попрацювали і ваші пальчики втомились, треба їм відпочити. Гра-вправа для пальчиків «Я-маленьке мишеня». Мізинчик та вказівний зігнуті, наче вушка, інші пальці з’єднані та витягнуті(виконати обома руками по черзі). Я-маленьке мишеня. Сухарі гризу щодня, Я у нірку заховаюсь. Бо усіх-усіх лякаюсь. Ой!Ви просто молодці!А тепер зробимо з ваших робіт гарну виставкута пограємо у гру паперовим театром, який допоможуть вам виготовитиваші батьки.

Номер слайду 15

Який гарний малюночок у вас вийшов

Номер слайду 16

pptx
Додано
26 травня 2022
Переглядів
1422
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку