Презентація на тему:"Малювання транспорту"

Про матеріал
Даний матеріал можна використовувати як методичний посібник для проведення занять з образотворчої компетентності в дошкільних закладах. Подача матеріала цікава та доступна.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему: «Вийшли в поле трактори» (декоративне малювання)(Старша група)Образотворча компетентність. Підготувалавихователь зображувальної діяльності Тучинська Л. С.

Номер слайду 2

Добрий день, любі діти. А давайте пригадаємо, яка настала пора року?Правильно-весна. З її приходом відбуваються зміни в природі. Все оживає, все прокидається. Навесні в поле виїжджають трактори, бо пора сіяти в землю зернятка, з яких виросте новий врожай. А чи здогадалися ви, що ми будемо малювати?

Номер слайду 3

Послухайте вірш Ой, на гору та з гориїдуть в поле трактори!Будуть землю засівати,Густо зерна розсипати.

Номер слайду 4

Давайте розглянемо трактор, який ми спробуємо намалювати. У трактора є кабіна та колеса, передні-маленькі, задні-великі. До кабіни трактора можна причепити інші знаряддя: плуг, культиватор, борону, сівалку, прицеп.

Номер слайду 5

Спочатку намалюємо кабіну, вона складається з двох фігур. Внизу-прямокутник червоного кольору, зверху-контур квадрата. Потім намалюємо колеса під прямокутником. Спереду маленьке, позаду-велике. За кабіною намалюємо борону. Її малюємо трьома лініями. Від корпусу кабіни проводимо товсту похилу лінію. Від цієї лінії малюємо пряму лінію. Потім від прямої лінії малюємо коротенькі прямі лінії-цей пристрій називається борона. Бороною розпушують ґрунт на полі. А тепер домалюємо на тракторі дрібні деталі. На колесах домалюємо диски круглої форми, такі як на зразку, зверху у квадраті намалюємо руль, спереду на кабіні намалюємо трубу і фари, а на дверях-ручку.

Номер слайду 6

Для роботи нам потрібно:-гуаш (6фарб) або акварель;-пензлі № 6-8;-серветка;-аркуш паперу

Номер слайду 7

Малювати трактор будемо на спеціально підготовленому аркуші.

Номер слайду 8

У кого є бажання, можна на нашому малюнку домалювати дерева.

Номер слайду 9

Незабаром, зернятка, кинуті у землю виростуть і дадуть нам смачний хліб.

Номер слайду 10

Ось, який гарний трактор ми з вами намалювали!

Номер слайду 11

До побачення, до нових зустрічей!

pptx
Додано
24 травня 2022
Переглядів
1097
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку