Презентація на тему "Мастер клас для батьків майбутніх першокласників"

Про матеріал
Презентація на тему "Мастер клас для батьків майбутніх першокласників" Мета: "Ознайомити батьків майбутніх першокласників з логопедичними вадами дітей, із значенням логопедичної корекції і з елементами логопедичної роботи з дітьми вдома"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Новобогданівська ЗШ I-III ст. Мастер-клас для батьківмайбутніх першокласників«Мова дітей у ваших руках»Вчитель-логопед: Горбатенко Наталія Василівна

Номер слайду 2

Освіта: вища, Бердянський державний педагогічний університет(2002 – 2006 р.р.)Спеціальність: Дефектологія. Логопедія. Стаж логопедичної роботи: 11 років. Кваліфікаційна категорія: вчитель-логопед І категоріїМісце роботи: Новобогданівська ЗШ І-ІІІст.

Номер слайду 3

ОРІЄНТОВНІ ТЕРМІНИ ЗАСВОЄННЯ ДІТЬМИ  ЗВУКІВ МОВЛЕННЯ{5940675 A-B579-460 E-94 D1-54222 C63 F5 DA}Вік дитини. Звуки мови. Від 1 до 2 років. А, О, Е, П, Б, МВід 2 до 3 років. У, И, І, Т, Д, Н, К, Г, Х, В, Ф, ЙВід 3 до 4 років. С, З, ЦВід 4 до 5 років. Ш, Ж, Ч, ЩВід 5 до 6 років. Л, Л`, Р, Р`

Номер слайду 4

Логокорекція - це комплексна робота в таких напрямах: Розвиток фонематичних процесів. Розвиток мовного дихання. Розвиток дрібної та загальної моторики. Формування правильної вимови звуків. Уточнення та розвиток лексичної сторони мовлення. Формування граматичних умінь і навичок. Розвиток зв’язного мовлення.

Номер слайду 5

Пальчиками граємо - мову розвиваємо. Чим більше впевненості в рухах дитячої руки, тим виразніша мова дитини, чим більше майстерності в дитячій руці, тим дитина розумніша В. О. Сухомлинський

Номер слайду 6

Масаж ялинковими шишками

Номер слайду 7

Розвиток мовленнєвого дихання

Номер слайду 8

Артикуляційні вправи

Номер слайду 9

Уточнення та розвиток лексичної сторони мовлення Навчайся розмовляти гарно, щоб життя пройшло не марно. (Народна мудрість)

Номер слайду 10

Розвиток зв’язного мовлення

Номер слайду 11

Десять порад дбайливим батькам. Спілкуйтесь з дитиною якомога більше, коментуйте свої дії, детально розповідайте про предмети, які оточують дитину. Збагачуйте словниковий запас дитини новими словами, пояснюючи їх. Якщо дитина помиляється, виправляйте її, але ні в якому разі не карайте і не підганяйте. Розмовляйте з дитиною повільно, грамотно і чітко, ні в якому разі не «сюсюкайте». Спонукайте дитину до мовлення, ставлячи їй запитання, поступово ускладнюйте їх. Коли дитина говорить, виправляйте її мовленнєві помилки тільки після того, як вона закінчить фразу. Багато читайте дитині, вчить її переказувати, разом вчить вірші, складайте цікаві історії за картинками. Процес розвитку мовлення стимулює дрібна моторика рук. Виконуйте вправи для пальчиків, малюйте олівцями і крейдою (не фломастерами), грайте в мозаїку. Не забувайте хвалити дитину після кожного успіху. 

Номер слайду 12

Дякуємо за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Логопедія, Майстер-класи
Інкл
Додано
2 січня 2022
Переглядів
579
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку