Презентація на тему " Материки і океани"

Про матеріал
Презентація до предмету ЯДС на тему " Материки і океани". Презентація розроблена для дітей з особливими освітніми потребами. Матеріал містить в собі картинку та невеличкий опис до даної теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Материки і океани. Презентація з курсу ЯДС для учнів 4 класу для дітей з особливими освітніми потребами. Підготувала вчитель початкових класів. Романенко Л. М.

Номер слайду 2

На карті світу добре видно ділянки суходолу й неперервний водний простір — океани. величезні ділянки суходолу — це материки, або континенти. Є шість материків: Євразія, Африка, Австралія, Антарктида, Північна Америка та Південна Америка. Кожний материк відрізняється за розміром територій, кліматом і формами земної поверхні.

Номер слайду 3

Понад дві третини поверхні Землі займають океани. Океани, розділені материками на окремі частини, мають такі назви: Тихийокеан, Атлантичний океан,Індійський океан, Північний Льодовитий океан.

Номер слайду 4

Тихий океан— найбільший та найдавніший у світі. Його води омивають західне узбережжя Північної та Південної Америки, східну частину Євразії, Австралії та Антарктиду. тихий океан — найглибший серед усіх чотирьох океанів. Більшачастинаберегів тихогоокеану—цевисокігори, серед яких є як згаслі, так і активні вулкани.

Номер слайду 5

Атлантичний океан — найдовший серед усіх океанів і другий за розміром після тихого океану. він умовно розділяє поверхню нашої планети на Східну й Західну півкулі. Атлантичний океан межує з тихим океаном із південного заходу, з Індійським — із південного сходу, з Північним Льодовитим — із півночі. Атлантичний океан омиває береги всіх материків, крім Австралії, і знаходиться в усіх теплових поясах. З давніх часів це — основний водний шлях.

Номер слайду 6

Індійський океан — третій за величиною океан на Землі. Його води омивають береги Індії, звідси й назва. Океан знаходиться в Південній півкулі між берегами Азії, Африки,Австралії та Антарктиди. він не такий бурхливий, як тихий та Атлантичний океани. Рослинність Індійського океану подібна до рослинності інших океанів — це різні види водоростей.

Номер слайду 7

Північний Льодовитий океан — найменший, найхолодніший та наймілководніший океан серед усіх чотирьох океанів планети. він розташований між північними узбережжями Євразії та Північної Америки. Його середня глибина становить 1220м. Основна частина акваторії океану завжди вкрита кригою.

Номер слайду 8

Океани та моря мають величезне значення для життя нашої планети. від їхнього впливу залежить рівновага температури на Землі. Без нього полярний холод або тропічна спека були б настільки нестерпними, що життя на Землі стало б неможливим. Океан не тільки зрошує суходіл, а й пробуджує в ньому життя, сприяє його розвитку.

pptx
Додав(-ла)
Romanenko Lesya
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 4 клас, Презентації
НУШ
Інкл
Додано
11 березня
Переглядів
41
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку