Презентація на тему " Україна - найкраща у світі"

Про матеріал
Презентація до уроку Я досліджую світ на тему " Україна - найкраща у світі". Матеріал розроблено для дітей з особливими освітніми потребами. презентація містить в собі картинки та опис даної теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Моя Україна – найкраща у світіПрезентація до курсу Я досліджую світ. Підготувала вчитель початкових класів. Романенко Л. М.

Номер слайду 2

Україна — сучасна європейська держава з багатовіковою історією, культурними традиціями, своєю мовою. Україна — найбільша з європейських країн. Столиця України — місто Київ. Найбільше місто країни уславило себе як промисловий, науковий та мистецький центр. Наша Батьківщина Україна розташована в центрі Європи. У ній живуть люди різних національностей. Найбільше — українців. Народ, який живе в Україні, — це український народ. Українці мають власну історію та свої національні символи, які вони шанують і бережуть.

Номер слайду 3

Державний Герб, Державний Прапор, Державний Гімн — три основні символи України. Золотий тризуб на блакитному тлі як символ влади — дуже давній знак. Його карбували ще на монетах київського князя володимира великого.

Номер слайду 4

Українці вважають рослинні символи святинями. Вони здавна уособлювали красу нашої України, духовну міць народу, засвідчували любов до рідної землі. Народні символи — це те, що найбільше любить і шанує народ певної країни. До народних символів України відноситься калина, верба, соняшник, мак, волошки, колосся пшениці, вишиванка, вишитий рушник.

Номер слайду 5

Географічна карта й інші види карт розкажуть про те, де розташована наша держава, з якими країнами межує, яку територію займає, який має клімат, на які корисні копалини багаті надра нашої країни, скільки в ній проживає людей, які найбільші міста тощо.

Номер слайду 6

Значна частина території нашої країни знаходиться в басейні річки Дніпра. На заході та півдні височіють гірські масиви — Українські Карпати й Кримські гори. Україну омивають Чорне й Азовське моря. Найбільші річки — Дніпро та Дунай.

Номер слайду 7

Буває, часом сліпну від краси. Спинюсь, не тямлю, що воно за диво, — оці степи, це небо, ці ліси — усе так гарно,чисто, незрадливо, усе, як є, — дорога, явори, усе моє, все зветься — Україна. Л. Костенко

pptx
Додав(-ла)
Romanenko Lesya
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 4 клас, Презентації
НУШ
Інкл
Додано
11 березня
Переглядів
59
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку