Презентація на тему: " Моделювання"

Про матеріал

Матеріал розкриває суть фізики як науки. Показано тісний зв"язок з іншими науками. Розкриваються основні теоретичні поняття, явища. Допомога вчителеві у підготовці до уроку. Відповідає вимогам програми.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Моделі та їх типи. Моделювання.

Номер слайду 2

Проблемні запитання 1. Чим проект відрізняється від моделі? 2. Що передує — модель чи проект? 3. Чому б не досліджувати сам об’єкт, для чого створювати модель?

Номер слайду 3

Моделі та способи їх зображення

Номер слайду 4

Що таке модель? Модель (від лат. modulus — міра, зразок, норма) — це прообраз, опис або зображення якогось об’єкта.

Номер слайду 5

Що може бути моделлю? Моделлю може бути будь-який об’єкт, установка, явище або мисленєвий образ, за допомогою яких вивчають більш складні об’єкти.

Номер слайду 6

Чи існують тільки матеріальні моделі? Крім матеріальних моделей існують абстрактні моделі: описи, формули, зображення, схеми, креслення, графіки, таблиці, діаграмами, якими можна відображати різноманітні явища, процеси закономірності й залежності реального світу.

Номер слайду 7

Класифікація моделей

Номер слайду 8

Мозковий штурм Спробуємо провести класифікацію моделей: іграшка, макет будинку, правила для учнів, твір на тему «Як би я був президентом…», запис структури молекули води, відповідь на запитання: «Чи є життя у всесвіті?»

Номер слайду 9

Інформаційні моделі Під час вивчення інформатики нас цікавитимуть інформаційні моделі, тобто такі, що стосуються інформаційних процесів.

Номер слайду 10

До якої із зазначених вище множин можуть належати ці моделі?

Номер слайду 11

Інформаційна модель Інформаційна модель — це модель, що описує інформаційні процеси або містить інформацію про властивості і стан об’єктів, процесів, явищ.

Номер слайду 12

Математична модель Математична модель — це модель, що описує об’єкт, явище чи процес мовою математики.

Номер слайду 13

Комп’ютерне моделювання Комп’ютерна модель — це модель (математична чи інформаційна), реалізована за допомогою програмних засобів. Моделювання на комп’ютері має набагато більше можливостей, ніж просто моделювання за допомогою реальних предметів або матеріалів.

ppt
До підручника
Фізика 7 клас (Сиротюк В. Д.)
До уроку
§ 2. Спостереження. Досліди. Науковий експеремент. Теорія
Додано
27 червня 2018
Переглядів
2208
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку