Презентація на тему "Музичні жанри у кіно"

Про матеріал
Презентація на тему "Музичні жанри у кіно" для 6-го класу. Розкриває поняття "мюзикл" та використання музичного мистецтва у кінофільмах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МУЗИЧНІ ЖАНРИ У КІНО 6 клас. Підготувала вчитель музичного мистецтва Бердянського ЗЗСО №20 Погоріла Ю. В.

Номер слайду 2

Сьогодні неможливо уявити культурне життя без мюзиклу. Цей музично-театральний жанр поєднав різні засоби виразності, притаманні опері, опереті, балету, із традиціями естрадного мистецтва. Окрім сольних номерів, розмовних діалогів і масових сцен зі співом і танцями, у мюзиклі застосовуються клоунада й циркові трюки, різноманітні сценічні ефекти. При цьому вокальне виконання тяжіє до естрадного, а не до оперного.

Номер слайду 3

Мюзикл – музично-сценічна вистава, в якій поєднуються різноманітні жанри і виражальні засоби естрадної та побутової музики, хореографічного, драматичного і оперного мистецтва. По формі мюзикл – вистава з 2-х актів.

Номер слайду 4

Мюзикл зародився у США в першій половині XX ст., згодом поширився країнами Європи. Жанр мюзиклу — ровесник кіномистецтва, тому й не дивно, що ці твори часто екранізували. Чимало мюзиклів композитори створювали саме для кіно, а не для постановки на сцені.

Номер слайду 5

БРОДВЕЙ

Номер слайду 6

До кожної кінострічки чи мультфільму створюють спеціальні композиції, які пише один або декілька авторів під керівництвом режисера. Звукорежисер об'єднує діалоги акторів, музику і звукові ефекти в єдиний загальний запис — музичну доріжку. Вроблений із музичної доріжки, без звукових ефектів і діалогів, запис називається саундтреком. Музика в кіно покликана творити атмосферу, відповідну зображеним у фільмі подіям. Як і в опері, музика в кінофільмі може виконувати роль тла для монологу або діалогу; в інших місцях з'являтися як музична вставка.

Номер слайду 7

Слухання: Прослухайте хор «Double Trouble» з кінострічки «Гаррі Поттер і в’язень Азкабану»Поміркуйте, який настрій відображає цей твір?

Номер слайду 8

У мюзиклі «Король лев», заснованому на однойменному мультфільмі студії Волта. Діснея, сюжет зосереджений навколо сім’ї левів, а саме їхнього короля - Мустафи, його сина Сімби та брата Мустафи – підступного і лихого Шрама. Головному герою мюзиклу - левеняті Сімбі, довелося упродовж тривалого часу подолати чимало труднощів, щоб стати мужнім ватажком савани. На його долю випало чимало випробувань:втрата батька, неправдиві звинувачення дядька Шраму і, як наслідок, почуття глибокої провини за смерть батька. А далі – втеча з прайда і життя на незнайомійземлі, яка згодом стала для Сімби рідною. Адже саме тут він зустрів нових друзів, завдяки яким він не почувався самотнім і згодом повернувся до родини.

Номер слайду 9

Прем’єра мюзиклу відбулася в американському театрі «Орфей» (Міннеаполіс, США) у 1997 р. Оформлення, декорації, звук і світло постановки вразили вибагливих глядачів, а сучасні спец ефекти у поєднанні з чудовою музикою і текстами забезпечили виставі гучний гучний успіх. «Король лев» має чимало нагород, зокрема Греммі в номінації «Найкращий альбом – запис мюзиклу».

Номер слайду 10

Слухання фрагменту з мюзиклу «Король лев»

Номер слайду 11

«Аладдін»  — американський музичний, пригодницький фільм режисера Гай Річі від студії Walt Disney Pictures. Сценарій написаний у співавторстві Джона Августа та Ванесси Тейлор. Це адаптація однойменного анімаційного фільму у Disney 1992 року, який заснований на арабській казці «Тисяча й одна ніч». Головні ролі виконали Вілл Сміт, Мена Массуд, Наомі Скотт. Слухання фрагменту з кінофільму «Аладдін».

Номер слайду 12

Домашнє завдання: Намалюйте афішу до одного із мюзиклів на вибір.

pptx
Додано
16 грудня 2022
Переглядів
1259
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку