Презентація на тему "Нарада при директорові"

Про матеріал

Управління школою в сучасних умовах - це складний процес, складовими якого є правильний вибір мети і завдань, організація діяльності учнівського та педагогічного колективу. У числі найважливіших організаційних форм управлінської діяльності є нарада при директорові.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«НАРАДА ПРИ ДИРЕКТОРОВІ ЯК ДІЄВИЙ ЗАСІБ ДІАЛОГІЗАЦІЇ ВЗАЄМИН КОЛЕКТИВУ З АДМІНІСТРАЦІЄЮ»ПРЕЗЕНТАЦІЮ ПІДГОТУВАЛА ДИРЕКТОР МАНВЕЛІВСЬКОЇ СЗШГЛУШАКОВАНАТАЛЯ АНАТОЛІЇВНАПРЕЗЕНТАЦІЯ ДО ДОПОВІДІ НА ТЕМУ:

Номер слайду 2

Управління школою в сучасних умовах – це складний процес, складовими якого є правильний вибір мети і завдань, вивчення і глибокий аналіз досягнутого рівня навчально-виховної роботи, система раціонального планування, організація діяльності учнівського і педагогічного колективу, вибір оптимальних шляхів для підвищення рівня навчання і виховання, ефективний контроль. Управління школою – це науково обґрунтовані дії адміністрації і педагогів, спрямовані на раціональне використання часу та сил викладачів і учнів у навчально-виховному процесі з метою поглибленого вивчення навчальних предметів, морального виховання, підготовки до усвідомленого вибору професії і всебічного розвитку особистості. Тема: «НАРАДА ПРИ ДИРЕКТОРОВІ ЯК ДІЄВИЙ ЗАСІБ ДІАЛОГІЗАЦІЇ ВЗАЄМИН КОЛЕКТИВУ З АДМІНІСТРАЦІЄЮ»

Номер слайду 3

Нарада – це форма реалізації управлінських рішень, змістом якої є спільна робота учасників управлінської діяльності та педагогічного колективу. У числі найважливіших організаційних форм управлінської діяльності необхідно насамперед назвати нараду при директорі. КЛАСИФІКАЦІЯ ОРГАНІЗАЦІЇ ТА МЕТОДИКИ ПРОВЕДЕННЯ НАРАД ПРИ ДИРЕКТОРОВІТема: «НАРАДА ПРИ ДИРЕКТОРОВІ ЯК ДІЄВИЙ ЗАСІБ ДІАЛОГІЗАЦІЇ ВЗАЄМИН КОЛЕКТИВУ З АДМІНІСТРАЦІЄЮ»ІНФОРМАЦІЙНА – ознайомлення з новими директивними документами, майбутніми заходами тощо. Проводяться також узагальнення відомостей і вивчення різних думок на проблеми, що виникли. РОЗ'ЯСНЮВАЛЬНА (інструктивна) – обговорюються питання планування звітності, оперативної роботи різних служб тощо. Як правило, під час такої наради керівництво прагне запевнити педагогічний колектив у правильності обраної навчальної та господарчої політики і неминучості кроків, що мають бути зроблені для досягнення мети. ЗВІТНА – звіти про виконання планів, окремих доручень тощо. НАВЧАЛЬНА – ставить за мету дати учасникам необхідні знання і підвищити їхню кваліфікацію. ПРОБЛЕМНА – вироблення методів вирішення проблем, що існують.

Номер слайду 4

Наради при директорові в школі є головною діалоговою формою колективної праці як для всього персоналу, так і для менших груп працівників, що часто виконують лише певні окреслені завдання, тому її проведення необхідно детально спланувати та запросити учасників наради. Тема: «НАРАДА ПРИ ДИРЕКТОРОВІ ЯК ДІЄВИЙ ЗАСІБ ДІАЛОГІЗАЦІЇ ВЗАЄМИН КОЛЕКТИВУ З АДМІНІСТРАЦІЄЮ»виконання рішень попередніх нарад;хід виконання навчальних програм;ведення шкільної документації;виконання нормативних документів;контроль за відвідуванням учнями занять;виконання плану роботи за певний період;планування роботи на наступний період;огляд нової літератури;результати планового внутрішкільного контролю. ПЕРЕЛІК РЕКОМЕНДОВАНИХ ПИТАНЬ ДЛЯ РОЗГЛЯДУ НА КОЖНІЙ НАРАДІ ПРИ ДИРЕКТОРОВІ

Номер слайду 5

Співтворчість адміністрації і вчителя виникає, існує і розвивається в діалозі. Подібні прояви співтворчості визначають місце діалогу як його необхідну форму. Тема: «НАРАДА ПРИ ДИРЕКТОРОВІ ЯК ДІЄВИЙ ЗАСІБ ДІАЛОГІЗАЦІЇ ВЗАЄМИН КОЛЕКТИВУ З АДМІНІСТРАЦІЄЮ»ВПЛИНУТИ НА ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ І ФОРМУВАТИ В НИХ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ;ДАЮТЬ МОЖЛИВІСТЬ ВИСЛОВИТИ СВОЇ ДУМКИ ЩОДО РІЗНИХ ВКАЗІВОК;СТВОРЮЮТЬ УМОВИ ДЛЯ ВЛАСНОГО ВНЕСКУ (ВИСНОВКУ, РІШЕННЯ). СУПЕРЕЧКИ, ЯКІ ВИНИКАЮТЬ ПІД ЧАС НАРАД, СТВОРЮЮТЬ УЧАСНИКАМ МОЖЛИВОСТІ: Нарада при директорові несе не тільки інформацію, а й дає змогу емоційно впливати на її учасників, адже учасники – це майбутні виконавці її рішення, тому учасниками наради є усі педагоги, що працюють у школі або лише ті, яких стосується питання, що винесене на розгляд.

Номер слайду 6

З огляду на перехід освітньої системи школи в стан інноваційного розвитку, визначаються нові цілі, розробляються моделі співтворчості адміністрації і вчителя в процесі створення, розповсюдження і освоєння нововведень. Тема: «НАРАДА ПРИ ДИРЕКТОРОВІ ЯК ДІЄВИЙ ЗАСІБ ДІАЛОГІЗАЦІЇ ВЗАЄМИН КОЛЕКТИВУ З АДМІНІСТРАЦІЄЮ»ОБМІН (НАВЧАННЯ, ОДЕРЖАННЯ, ТРАНСФОРМАЦІЯ, РОЗ’ЯСНЕННЯ, УЗАГАЛЬНЕННЯ) ІНФОРМАЦІЇ;ІНСТРУКТАЖ (КОНСУЛЬТУВАННЯ, КООРДИНАЦІЯ ДІЙ ПІДЛЕГЛИХ);ОБГОВОРЕННЯ ПРОБЛЕМ (ПРИЙНЯТТЯ УПРАВЛІНСЬКОГО РІШЕННЯ);ЦІЛІ НАРАДИ ПРИ ДИРЕКТОРОВІ ШКОЛИ НАСТУПНІ: Характер обговорюваних питань на нарадах при директорові пов'язаний з безпосередньою організацією навчально-виховного процесу. На них може розглядатися робота окремих вчителів, виконання ними стандартів освіти, система роботи вчителів з розвитку творчої активності учнів і ін. ПІДБИТТЯ ПІДСУМКІВ РОБОТИ ЗА ПЕВНИЙ ПЕРІОД АБО З ОКРЕМИХ ПИТАНЬ

Номер слайду 7

Діяльність нарад при директорі зазвичай проходить в умовах демократії і гласності, адже на даний захід виносяться принципові питання життя і діяльності школи. Нараду при директорові використовують також для вирішення термінових питань, пов'язаних з організацією навчально-виховного процесу:, Тема: «НАРАДА ПРИ ДИРЕКТОРОВІ ЯК ДІЄВИЙ ЗАСІБ ДІАЛОГІЗАЦІЇ ВЗАЄМИН КОЛЕКТИВУ З АДМІНІСТРАЦІЄЮ»ДОТРИМАННЯ ПРАВИЛ ПОВЕДІНКИ, ЗАГАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ В ШКОЛІ; АНАЛІЗУ УСПІШНОСТІ УЧНІВ; В основі сучасного наукового керівництва школою лежить вимога: враховувати труднощі й суперечності в навчально-виховному процесі, вживати заходів протидії тим факторам, вплив яких негативно позначається на діяльності учнів, педагогів та інших працівників. Отже, ефективне функціонування навчального закладу передбачає такі взаємини колективу з адміністрацією, які ґрунтуються на наукових даних про навчально-виховний процес та про взаємини в шкільному колективі і яке здійснюється відповідно до принципів, що відображають суть і закономірності діяльності сучасної школи. Для здійснення цієї мети проведення систематичних нарад при директорові є необхідним. ДЛЯ ОРГАНІЗАЦІЇ ПОЗАКЛАСНОЇ ТА ПОЗАУРОЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ. ТЕРМІНОВІ ПИТАННЯ, ПОВ'ЯЗАНІ З ОРГАНІЗАЦІЄЮ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНОГО ПРОЦЕСУ

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
3 липня 2018
Переглядів
2004
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку