Презентація на тему: "Науки, що вивчають здоров'я людини"

Про матеріал
В презентації міститься матеріал про наууки, які вивчають здоров'я людини та принципи здорового способу життя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

НАУКИ, ЩО ВИВЧАЮТЬ ЗДОРОВ’Я ЛЮДИНИ. ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ, ПРИНЦИПИ Й СКЛАДОВІВСП «Інгулецький ФК КНУ»Викладач: Борисова І. В.

Номер слайду 2

Бути здоровим – модно!!!Поміркуй:- Що таке здоров’я?- Чи залежить здоров’я від способу життя?- чи можливо самостійно зберегти своє здоров’я і примножувати його?

Номер слайду 3

ЗДОРОВ'Я ЛЮДИНИ - це стан фізичного, психічного та соціального благополуччя, що зумовлює здатність організму людини адаптуватись до мінливих умов середовища.

Номер слайду 4

Складники здоров’я людини:1) фізичне (соматичне);2) соціальне (суспільне);3) Психічне

Номер слайду 5

Фізичне (соматичне) здоров'я - це стан благополуччя, що визначається впорядкованістю будови й функцій організму людини та ступенем біологічної адаптації до умов довкілля. Основними компонентами фізичного здоров'я є структурно-функціональна упорядкованість, біологічнаадаптованість і станімунної системи. Фізичне здоров’я людини залежить від того, наскільки добре виконують свої функції опорно-рухова, кровоносна, травна, видільна та інші системи організму.

Номер слайду 6

Науки, що вивчають фізичне здоров’я людини

Номер слайду 7

Психічне здоров'я - це стан благополуччя, що визначається впорядкованістю поведінки організму людини та психічною адаптованістю до середовища існування. Основними компонентами психічного здоров'я є інтелектуальне, емоційне й духовне благополуччя. Психічно здорова людина може реалізувати свій власний потенціал, впоратися із життєвими стресами, продуктивно працювати й брати активну участь у житті своєї спільноти.

Номер слайду 8

Науки, що вивчають психічне здоров’я

Номер слайду 9

Соціальне здоров'я - стан благополуччя, що визначає ефективність взаємодії людини із соціальним середовищем. Компонентами соціального здоров'я є моральність людини (визначає її поведінку в суспільстві) та соціальна адаптованість (активне й пасивне пристосування індивіда до соціальних умов).

Номер слайду 10

Науки, що вивчають соціальне здоров’я

Номер слайду 11

ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ - це спосіб життєдіяльності людини, що відповідає її генетичним особливостям, конкретним умовам життя й спрямований на формування, збереження і зміцнення здоров'я.

Номер слайду 12

Організація здорового способу життя передбачає також розуміння певних вихідних теоретичних засад. Такі вихідні основоположні здоров'я збережувальні твердження називаються принципами здорового способу життя

Номер слайду 13

1. Принцип єдності (цілісності) вказує навзаємозв'язок і взаємозалежність фізичної, психологічної й соціальної складових здоров'я людини.

Номер слайду 14

2. Принцип активності вказує на необхідність рухливого способу життя, активне формування вольових якостей, що зменшують шкідливі впливи негативних емоцій

Номер слайду 15

3. Принцип ритмічності передбачає вимоги щодо режиму харчування, навантажень, відпочинку, праці відповідно до внутрішніх й зовнішніх біологічних ритмів.

Номер слайду 16

4. Принцип адаптивності акцентує увагу на зміцненні імунітету, психологічної стійкості, пізнавального вчення й мотивації в адаптованості людини.

Номер слайду 17

5. Принцип відповідності - вимоги помірності й самообмеження, пов'язаних з режимом харчування, фізичним навантаженням, віковими особливостями росту й розвитку.

Номер слайду 18

6. Принцип самоорганізації є важливим для професійної самодисципліни, повноцінної самореалізації своїх обдарувань і здібностей

Номер слайду 19

7. Принцип індивідуальності вказує на необхідність розуміння біологічної неповторності кожної людини, індивідуальних проявів вищої діяльності для усвідомлення свого «Я»

Номер слайду 20

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 11 клас, Презентації
Додано
19 жовтня 2023
Переглядів
135
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку