Презентація на тему "Найбільші гриби"

Про матеріал

Дана презентація містить цікаву інформацію про найбільші гриби світу, їх зовнішній вигляд та місця, де їх було знайдено. Розробка підходить для учнів різного віку. Матеріал можна використовувати як на уроках біології, так і на виховних годинах. Презентація доповнена відповідними фотографіями.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Найбільші гриби

Номер слайду 2

ARMILLARIA OSTOYAE (МЕДОВИЙ ГРИБ)Знайшовся він у реліктових лісах Сполучених штатів. Його відносять до найбільших істот, що живуть на планеті. Його найбільша частина, влаштувалася під землею, залишаючи нагорі лише невеликі грибочки, медові опеньки, кожний з яких легко вміститься навіть в руці. Близько двох з половиною тисяч років він розростався, на шляху знищував коріння дерев, і в даний час досяг ваги більше 600 кілограмів.

Номер слайду 3

MACROCYBE TITANSБув виявлений в 2007 році в Мексиці серед кавових дерев, екземпляр вагою 20 кілограмів і майже 70 сантиметрів заввишки. А двома роками раніше подібний гігант тільки в 28 кілограмів був знайдений на кавовій плантації в США.

Номер слайду 4

FOMITIPORIA ELLIPSOIDEAЦього гіганта-трутовика висотою майже одинадцять метрів і шириною капелюшка в 82-88 сантиметрів знайшли в Китаї. Подібних видатних представників грибного царства тут знаходили з 2007 році не раз. Але гіганта в півтонни, подібного до цього, до 2010 року не траплялося. Та й виявили його випадково в ході вивчення лісів острова Хайнань. КАНАДСЬКИЙ ДОЩОВИКПід час звичайної прогулянки по лісових стежках жителям Канади на очі потрапив цей 26-ти кілограмовий красень.

Номер слайду 5

ПЕЧЕРИЦЯЦього велетня вагою в 14-ть кілограмів щасливчик-грибник з Італії доніс на плечі з великими труднощами. Якби не автомобіль, невідомо як би він дістався до будинку. Пощастило двічі, грибок виявився навіть їстівним.

Номер слайду 6

ДОЩОВИК З РОСІЇБув знайдений в Пермському краї. Півметровий красень, капелюшок в 1,72 метрадіаметром. Він важив більше 12 кілограмів, але, кажуть, що зустрічали і більше, майже 20-ти кілограмових. Звичайно, гриб їстівний, але послужив науці, так як вже немолодий і не так смачний, як ті, що набагато молодше. До речі, це найбільший гриб, знайдений в Росії. І абсолютно точно відомо, що в попередній грибний сезон на цьому місці ніщо не росло. А в 2011 році цей гігант зростав серед побратимів, таких же дощовиків, які поступалися йому в розмірах лише ненабагато.

Номер слайду 7

ДОЩОВИК З АНГЛІЇВін виріс в саду, де його і виявила господиня, коли закінчився сезон дощів. Красунчик, трохи більше двох кілограмів вагою і з капелюшком, що досягає 46 сантиметрів в діаметрі. Взагалі, такого грибу досить просто доторкнутися, щоб він зламався і перестав рости.

Номер слайду 8

ПІДБЕРЕЗОВИК З РОСІЇЙого знайшли в Томській області. Ніжка в 28 см утримувала капелюшок велетня в 36 сантиметрів в діаметрі. І важив він 2,4 кілограма. І при таких своїх параметрах він навіть не був червивим.

Номер слайду 9

ЛИНЧЖИТак в Китаї називають трутовиків лакованих, величезний екземпляр, якого вагою сім з половиною кілограмів і діаметром більше метра було виявленло в Хечжоу. Справжня знахідка для китайської медицини. Він зовсім не дарма отримав ім’я «гриб безсмертя» за свої чудові здібності підвищувати імунітет.

pptx
Додано
30 січня 2019
Переглядів
873
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку