Презентація на тему: "Охорона поверхні та охорона надр Землі".

Про матеріал

поглиблення тасистематизація знань учнів про літосферу шляхом вивчення охорони надр, формування в учнів уміння працювати зі статистичними даними і тематичними картами, формування вміння учнів робити висновки, використовуючи отримані знання і додаткові джерела інформації, підведення учнів до розуміння необхідності раціонального ставлення до природних багатств, сприяти розвитку екологічного мислення учнів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

УРОК № 10

Номер слайду 2

Тема уроку: Охорона поверхні та охорона надр Землі

Номер слайду 3

Мета: поглиблення та систематизація знань про літосферу шляхом вивчення охорони надр, формування в учнів уміння працювати зі статистичними даними і тематичними картами, формування вміння робити висновки, використовуючи отримані знання і додаткові джерела інформації, підведення учнів до розуміння необхідності раціонального ставлення до природних багатств, сприяти розвитку екологічного мислення.

Номер слайду 4

Очікувані результати діяльності розвиток умінь працювати з додатковими джерелами інформації, аргументувати свою відповідь, аналізувати вплив господарської діяльності людини, систематизація набутих знань.

Номер слайду 5

Основні питання теми: Причини необхідності охорони земної поверхні Охорона унікальних форм рельєфу.

Номер слайду 6

«Бліц – опитування» Що таке земна кора? З чого складається земна кора? З якою метою вивчають земну кору? На які групи діляться гірські породи? Що таке корисні копалини? Наведіть приклади паливних, рудних, нерудних корисних копалин, де і як їх використовує людина?

Номер слайду 7

«Проблемне питання» Поміркуйте яким чином і в яких галузях діяльності люди можуть використовувати гірські породи і мінерали?

Номер слайду 8

Використання гірських порід

Номер слайду 9

«Творча лабораторія» Завдання: Наведіть приклади, що оточують вас або використовуються в повсякденному житті. Розробіть власні заходи щодо збереження та раціонального використання корисних копалин.

Номер слайду 10

«Фантастична добавка» Унікальні форми рельєфу та їх охорона.

Номер слайду 11

«Мозкова атака» У чому виявляється негативний вплив господарської діяльності людини на земну поверхню і надра? Як можна зменшити негативний вплив діяльності людини на земну поверхню? Як можна зберегти унікальні форми рельєфу?

Номер слайду 12

Домашнє завдання Опрацювати текст параграфа. Повторити параграфи даної теми. Скласти кросворд по даній темі

ppt
Додано
30 жовтня 2018
Переглядів
2325
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку