Презентація на тему "П'ять найпотужніших вулканів світу" 6 клас

Про матеріал
Презентація на тему: "П'ять найпотужніших вулканів світу", 6 клас географія. Тут ви дізнаєтесь про п'ять відомих вулканів світу, які є найпотужнішими. Сподіваюсь, я допомогла Тобі краще освоїти матеріал :)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

П’ять найпотужніших вулканів світу. Презентація від: Пастушок Маргарити 6-Б клас

Номер слайду 2

Що ж таке вулкан?Вулка́н — геологічне утворення, яке виникає над каналами та тріщинами у земній корі, якими на поверхню викидаються лава, попіл, гарячі гази, водяна пара й уламки гірських порід. Сьогодні вулканів, які ще зберегли активність, небагато. Деякі з них лякають, захоплюють і одночасно з цим знищують цілі поселення. Нумо розберімось, де знаходяться найвідоміші діючі вулкани.

Номер слайду 3

Льюльяйльяко: Типовий стратовулкан (має шарувату, конічну форму) висотою 6739 м. Знаходиться на кордоні Чилі та Аргентини. Найсильніші виверження зафіксовані тричі — в 1854 і 1866 роках. Останнє виверження діючого вулкана сталося в 1877 році. 

Номер слайду 4

Сан-Педро. Гігант висотою 6145 метрів знаходиться в Андах, в північній частині Чилі недалеко від Болівії на Західній Кордильєрі. Пік вулкана височить над найдовшою водоймою Чилі – Лоа. Сан-Педро входить до списку найвищих діючих вулканів. Вперше до кратера вдалося піднятися в 1903 році. Сьогодні це унікальна пам’ятка Чилі, яка приваблює тисячі туристів з різних куточків світу. У XX столітті вулкан нагадував про себе 7 разів, в останній раз в 1960 році. Протягом понад півстоліття Сан-Педро нагадує клекотливий котел, який в будь-який момент може вибухнути. Біля підніжжя є таблички, які попереджають, що піднятися до кратера можливо тільки в масці, що захищає від токсичних викидів.

Номер слайду 5

Ель-МістіСеред усіх діючих вулканів світу на карті цей по праву вважається найкрасивішим. Його вершина іноді буває засніженою. Гора розташована неподалік від міста Арекіпа, її висота 5822 метри. Вулкан примітний тим, що на його вершині є два кратери діаметрами майже 1 км і 550 м. Перша активна дія вулкана зафіксована за часів переселення європейців до Латинської Америки. Найсильніша, руйнівна катастрофа сталася в 1438 році. У XX столітті вулкан кілька разів проявляв активність різного ступеня: У 1948 році протягом півроку; у 1959 році; у 1985 році спостерігалися викиди пари.

Номер слайду 6

Попокатепетль. Знаходиться в Мексиці, вища точка досягає 5500 м над рівнем моря. На території держави це друга за висотою гірська вершина. На думку вчених, за свою історію існування вулкан вивергався більше ніж три десятки разів. Останнє виверження було зафіксовано в травні 2013 року. Під час катастрофи аеропорт міста Пуебла закрився, а вулиці були покриті попелом.

Номер слайду 7

Мауна-Лоа. Виверження цього величезного вулкана можна спостерігати з будь-якої точки Гаваїв. Мауна-Лоа знаходиться в архіпелазі, що утворився в результаті вулканічної активності. Його висота 4169 метрів. Особливість – кратер не круглий, тому відстань від одного краю до іншого варіюється в межах 3-5 км Жителі острова називають гору Довгою.

Номер слайду 8

Дякую за увагу!

pptx
Додав(-ла)
creative duck
Пов’язані теми
Географія, 6 клас, Матеріали до уроків
Інкл
Додано
15 березня 2021
Переглядів
2274
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку