Презентація на тему : "Площа прямокутника і квадрата"

Про матеріал
Презентація з математики для 5 класу з теми: "Площа прямокутника і квадрата" з використанням STEM
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Площа прямокутника і квадрата. Підготувала вчитель математики Великокрупільського НВКБілецька І. В.

Номер слайду 2

ІІ. Актуалізація опорних знань . Пригадаємо формули які вам зараз знадобляться:- Як знайти площу квадрата?- Формула для знаходження площі прямокутника.- В яких одиницях вимірюється площа?-В яких одиницях я можу виміряти площу ось цієї плитки?-А в яких одиницях можна виміряти площу парти?-А чому не можу в м2?-В яких одиницях краще вимірювати мм2 чи см2?

Номер слайду 3

ІІІ. Гра «Math duel» (усний рахунок),в результаті якої учні поділяються на дві команди : фірма з виготовлення меблів та будівельна фірма, кожна фірма обирає директора, замірщиків та бухгалтерів.

Номер слайду 4

ІV. Розвязування задач. 1. Учням пропонується виміряти розміри титульної сторінки зошита та щоденника і обрахувати їх площі. Задачі оформити у зошиті . По одному представнику кожної групи виконують завдання на дошці.

Номер слайду 5

2. - Перш ніж почати працювати у групах, на даному етапі уроку наш клас перетворюється у будівельно – ремонтну компанію і отримує завдання.«Будівельно – ремонтна компанія» (Розв’язування задач практичного змісту)Вам необхідно кахлем, що має ширину 20 см і довжину 25 см, обкласти стіну, ширина якої 250см , а висота- 4м. Скільки потрібно кахлю? (один із учнів розв’язує задачу біля дошки, решта учнів записують розв’язання у зошитах)

Номер слайду 6

Номер слайду 7

- Ми з вами все повторили, обчислили скільки потрібно кахлю. А тепер час показати свої знання під час розв’язування задач практичного змісту. Давайте уявимо,що ви дорослі та успішні підприємці. Перша група – досить відома фірма з виготовлення меблів, а друга –будівельна фірма. Завдання для кожної групи: V. Гра «Скарбничка знань»

Номер слайду 8

Фірма з виготовлення меблів: Практичне завдання з інформатики: Знайти в Інтернеті вартість однієї стільниці. Виконати розрахунки. Згурівський ліцей замовив виготовити 10 стільниць для парт.(Виміряти розміри парт у класі). Вартість однієї стільниці складає ? грн.(Знайти в інтернеті). Ми маємо 1 лист ДСП шириною 2 м та довжиною 3 м. Треба визначити, чи вистачить 1 листа та обрахувати загальну вартість замовлення. .

Номер слайду 9

Будівельна фірма: Практичне завдання з інформатики: Знайти в Інтернеті вартість однієї упаковки плиток для стелі. Виконати розрахунки. Згурівський ліцей замовив виготовлення підвісної стелі , розміри якої ширина 360 см, довжина 3 м. Треба обрахувати кількість упаковок , що необхідні для стелі, знаючи, що в одній упаковці 10 плиток (зробити заміри однієї плитки),а також вартість замовлення , якщо відомо , що 1 упаковка коштує ? грн (знайти в інтернеті).

Номер слайду 10

VІ.Інтерактивна вправа в сервісі Learning app https://learningapps.org/view4276376 -

Номер слайду 11

VІІ. Закріплення вивченого матераілу. Один мудрець сказав: «Дві людини обмінялися золотими монетами не стали багатшими. Але якщо вони обмінялися думками, то кожен з них стає розумнішим». Обмінюючись думками люди набувають нових знань. Тож і ми почнемо обмінюватися думками даючи правильні відповіді на запитання. А зробимо ми це у формі гри «Sweet math lotto» (солодке математичне лото). Вибираєте з коробки цукерку з числом. Під цим числом зашифроване запитання. Відповідаєте на запитання і переходить черга до наступного учня. І так ми починаємо. Чому дорівнює площа квадрата, якщо його сторона 20 см.2. Сторона квадрата 9 см. Чому дорівнює його площа? 3. Скільки м2 в 1 га? 4. Обчисліть площу прямокутника зі сторонами 7 см і 12 см. 5. Чому дорівнює сторона квадрата якщо його площа 81 см 6. Чому дорівнює сторона прямокутника, якщо його площа 50 см2, а друга сторона 10 см.

Номер слайду 12

VІІІ. Домашнє завдання. Виміряти вдома свій робочий стіл та обрахувати його площу, знайти у домі предмет квадратної форми виміряти його та обрахувати площу. Оформити у зошиті задачі.

Номер слайду 13

ІX. Підсумки уроку та оцінювання. До знань ведуть три шляхи: Шлях наслідувань – він найлегший;Шлях міркувань - цей шлях благородний;Шлях досвіду – найтяжчий. Конфуцій- «Не достатньо опанувати премудрість, потрібно ще вміти нею користуватися». Отже, користуйтеся нею і йдіть вперед до знань цими трьома шляхами, які ви сьогодні відкрили для себе.- Діти! У вас на партах лежать смайлики. Оберіть за допомогою смайлика свій настрій. Веселий чи похмурий? Підніміть вгору та покажіть всім.

Номер слайду 14

ДЯКУЮ ЗА УРОК !

pptx
Додано
27 лютого 2020
Переглядів
1349
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку