Презентація на тему "Побутові електроприлади в нашому житті"

Про матеріал
Презентація знайомить дітей з побутовими електроприладами та правилами безпечного користування ними.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Побутові електроприлади в нашому житті Презентацію підготувала вчитель трудового навчання Чорноморської загальноосвітньої школи I-III ступенів Одеської області Моісеєнко Тетяна Іванівна

Номер слайду 2

Ми звикли, прокидаючись вранці й натискаючи на кнопку вимикача, освітлювати своє помешкання, і з цієї миті електроенергія поряд з нами. Ми готуємо їжу на електроплиті, вмикаємо кавоварку, телевізор, фен, пральну машину, праску, пилосос, інші побутові електроприлади та інструменти.

Номер слайду 3

Але слід пам’ятати, що електрика може принести й багато лиха, якщо не вміти вірно користуватися нею. В сучасному житті людей техніка має дуже важливе значення. Кожного дня людина використовує побутову електротехніку різного призначення. Важко відповісти, яким би було наше життя, якщо б у ньому не було місця побутовим приладам? Просто уявіть, протягом якого часу ви можете дивитися телевізор, прати, зберігати в холодильнику продукти, користуватися праскою, тостером, мікрохвильовою піччю? Побутова техніка настільки сильно вплинула на життя людини й тісно пов'язана з нею, що окреме існування обох просто неможливе. Побутовий електроприлад — це електричне або електромеханічне обладнання, що виконує корисну роботу в домашньому господарстві. Наприклад, приготування їжі, прибирання, нагрівання, прання тощо.

Номер слайду 4

Побутові електроприлади поділяють на групи: для особистої гігієни і прасування для приготування їжі для підігріву води для опалювання приміщень електроінструменти нагрівальні

Номер слайду 5

Електро-прилади для приготування їжі

Номер слайду 6

Електроприлади для підігріву води

Номер слайду 7

Для опалювання приміщень

Номер слайду 8

Для особистої гігієни та прасування

Номер слайду 9

Електро-інструменти нагрівальні

Номер слайду 10

Окрім цих приладів ми ще користуємося телевізором, холодильником, швейною та пральною машино, музичними центрами, пилососами та іншими приладами.

Номер слайду 11

Цікавинка. 1. У 1870 році з’явився перший механічний вінчик. Як і будь-яка інша техніка, цей прилад пройшов кілька етапів вдосконалення і вже в 1910 році в магазинах Америки з’явилися перші міксери. Оскільки ціна такої техніки була занадто висока – 3000 доларів – придбати його міг не кожен. Та й вага виробу становила 30 кілограм. 2. У 1922 році винайшли такий прилад, як блендер. Перша модель була призначена для змішування сиропу і води з кристалами вуглекислоти. Минуло небагато часу, і вже в 1935 році така побутова техніка вже могла шинкувати, подрібнювати. 3. Кавоварка з фільтром була винайдена в 1806 році. Принцип роботи такої машини був наступний: кипляча вода лилася на мелену каву, що лежить на металевому ситі. 4. Персі Спенсер придумав мікрохвильову піч. Він працював у лабораторії і звернув увагу на те, що коли співробітники проходили повз працюючого магнетрона, то шоколадки в кишенях танули, а металеві деталі одягу сильно нагрівалися. Перші моделі мікрохвильової печі можна було придбати вже в 1947 році. Вага машини складала 340 кілограм, а висота – 175 сантиметрів. 5. У Британії в 1901 році з’явився перший вакуумний пилосос. Він перевозився за допомогою кінного возу. При роботі апарат залишався зовні, а в приміщення підбивалися шланги, якими чистилися килими. Можна припустити, що такий апарат видавав гучні звуки. Потужність апарату становила 5 кінських сил.

Номер слайду 12

У разі порушення елементарних правил техніки безпеки наші помічники можуть перетворитися на ворогів, призвести до виникнення пожеж та травмування людей. Порушення правил користування електричними приладами може викликати коротке замикання, пошкодження електроприладів. Коротке замикання може статися через пошкодження ізоляційного матеріалу, наприклад, на шнурі праски. Головним правилом користування електроприладами є уважність. Необхідно перевірити електричний прилад, пильно оглянути його. Не вмикати багато електроприладів в одну розетку.

Номер слайду 13

Правила поводження з електроприладами побутового призначення. 1. Не можна залишати ввімкнену електроплиту, чайник або праску без нагляду. 2. Праски та інші електронагрівальні прилади став на вогнетривкі керамічні, металеві, кам’яні підставки.

Номер слайду 14

3. Вмикати електрокаміни та електроконвектори в приміщеннях, де зберігаються горючі або легкозаймисті матеріали обережно, на безпечній відстані. 4. Перед тим, як залити воду у бачок праски з парозволожувачем, або набрати воду в електрочайник необхідно вимкнути прилад з електромережі.

Номер слайду 15

5. Не можна вмикати або вимикати електроприладами мокрими руками. 6. Не можна користуватися електроприладами, у яких порушена ізоляція шнура.

Номер слайду 16

7. Якщо в квартирі чути запах диму, чи ви побачили іскри або полум’я, потрібно негайно повідомити про це дорослих. 8. Потрібно протирати або чистити вимкнені прилади.

Номер слайду 17

9. Якщо в середину електротехніки, що працює, потрапив якийсь сторонній предмет, в першу чергу, необхідно його вимкнути з мережі, а потім діставати цей предмет. Якщо електроприлад увімкнений у мережу, ні в якому разі не можна лізти всередину нього олівцем або іншими предметами. 10. Вимикаючи електроприлади з розетки тримайтесь за штепсельну вилку, а не за шнур.

Номер слайду 18

Виконання таких простих, на перший погляд, правил допоможе вам уникнути неприємних ситуацій, а можливо, навіть, збереже життя. А тепер пограємо в гру “Вгадай, що це.” Всю білизну позбирає І старанно покупає. Буде знову вся чистенька, Незабруднена,гарненька Дуже любить всі тканини, Сукні, светрики й гардини. Всі їх складочки знайде!Розізлиться – пара йде! Суп, морозиво, ковбаси, Сало, м’ясо, яйця, кваси... Все в животику ховає І свіженьким зберігає. Сніг зимою, сонце літом, Поле, що чарує цвітом - Все на чіп він зберігає –Дуже добру пам’ять має! Де кого нагородили, Де супутник запустили... Фільми, казочки, новини Нам транслює щохвилини. Сміття все попідбирає, До пилинки позбирає. Нам надійний помічник, Працьовитий робітник. Кілобайти, гігабайти, Папки, файли, блоги, сайти... Знань чимало різних має, Цілий світ про нього знає. Може моркву покришити, Свіжий сік для нас зробити. Непотрібно йому рук -Має функцій безліч штук. Розморожувати вміє, Що потрібно – розігріє. Піцу зробить за хвилину, Нагодує всю родину.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 6
Оцінки та відгуки
  1. Ященок Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Максименко Ірина Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Шинкарук Олександр Іванович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Галицкая Наталия
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Питомец Елена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Світова Тетяна Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 3 відгука
ppt
Пов’язані теми
Технології, Розробки уроків
Додано
12 травня 2020
Переглядів
29959
Оцінка розробки
5.0 (6 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку