Презентація на тему: «Подорож зоопарком». Ранкова зустріч. Тиждень «Світ тварин» 1 клас НУШ

Про матеріал
Даний матеріал рекомендований вчителям початкових класів з метою обміну досвідом.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Подорож зоопарком Підготувала вчитель початкових класів Осинівського ЗЗСО №1 І-ІІ ступенів Корнієнко Н. Г.

Номер слайду 2

Вітання. Стали в коло всі рівненько,Посміхнулися гарненько,З собою настрій всі взяли!А щоб настрій добрий мати - Треба комплімент сказати. Обмін компліментами:- Вітаю тебе, Марійко, ти сьогодні чарівна!

Номер слайду 3

Для того, щоб показати рідкісних тварин, птахів та рослини, люди створюють зоопарки. У зоопарках люди постійно турбуються про тварин, готують їм їжу, будують для них приміщення, доглядають за ними. У зоопарк поміщають тварин з різних куточків світу, тому і умови створюють наближеними до тих , в яких жили тварини в природі. - Хто був у зоопарку? - Яких тварин ви там бачили?

Номер слайду 4

Подорож зоопарком. Вага досягає – 300кг. Довжина тіла – 3 м. Середня тривалість життя – 20 років. Швидкість в 65 км / ч. Тигр – найбільший представник сімейства котячих у світі. - Тигри займають третє місце в списку найбільших хижаків, поступаючись тільки полярним і бурим ведмедям.- Тигр – єдина кішка, яка не боїться води. Більше того, вони – відмінні плавці, можуть подолати 5-6 км по воді.- Смугасті кішки – це вид, що знаходиться під загрозою зникнення. У дикій природі залишилося приблизно 3,5 тисячі особин, і ще близько 2500 міститься в неволі по всьому світу.

Номер слайду 5

Подорож зоопарком. Довжина тіла- 2,5 м, вага – 300 кг. Швидкість – 80 км/ год. Висота стрибка – 3 м. Середня тривалість життя – 20 років. ЛЕВ. Леви заслуговують почесне друге місце в рейтингу найбільш великих котячих.... - На Землі неможливо зустріти двох однакових левів. Морда цього звіра подібна людським відбиткам пальців: унікальна і властива тільки одній тварині...- За розмірами у лева саме маленьке серце серед всіх хижаків... - Дорослі леви мають 30 зубів... - Гострота зору левів вночі приблизно в 6 разів більше, ніж у людини.... -До двох років леви зовсім не вміють гарчати.... - А потім Леви своїм гарчанням здатні довести людину до паніки. Потужний рев дорослої особини розноситься майже на 8 км....  - Леви — справжнісінькі лежебоки — вони сплять по 20 годин на добу.... 

Номер слайду 6

Подорож зоопарком Може важити більше 12 тонн ...  В середньому він живе до 75-80 років... Слон. Слон — найбільший ссавець, який живе на планеті Земля. Існує всього два види цих тварин — азіатський (індійський) і африканський...  Однією ногою слон може запросто повалити велике дерево... Слон — сімейна тварина. Кілька сімей збираються в одне стадо і живуть разом. ... Вуха африканських слонів в діаметрі можуть бути до двох метрів, а відстань між крайніми точками обох вух — до чотирьох... Хобот слона — це його губи і ніс.... Слон — травоїдна тварина... За фактом все життя слонів проходить в пошуках їжі — вони займаються цим від 15 до 20 годин на добу. Він годується не менше 15 годин на добу і з’їдає від 40 до 450 кг рослин, в основному листя і трави. В умовах неволі вони отримують 10 кг моркви, 30 кг сіна і 8-10 кг хліба, зрідка зерно до 10 кг... П’ють слони від 100 до 300 літрів на добу, .. 

Номер слайду 7

Подорож зоопарком Африканський слон Індійський слон

Номер слайду 8

Подорож зоопарком. Довжина: 180-210 см. Довжина хвоста: 5-10 см. Висота у холці: 75-110 см. Маса: 180-250 кг. Тривалість життя: до 30 років.  Тапір – житель тропічних лісів. Травоїдна тварина. До раціону його харчування входять водна і лугова рослинність, гілки і листя дерев та кущів, плоди й інші частини рослин. За допомогою п'ятачка, яким закінчується хобот, він досліджує землю навколо себе, обнюхуючи пагони кущів, що ростуть невисоко над землею. Він має чудовий нюх. Тапір чудово почуває себе у воді - він є відмінним плавцем і нирцем, який може довго обходитися без повітря.

Номер слайду 9

Подорож зоопарком. Лама - парнокопитний ссавець родини верблюдових, поширений в Південній Америці. Лам використовують як в'ючних тварин. Шерсть цих тварин використовують для виготовлення грубих пледів, ковдр, мотузок і килимів. Ламу починають в`ючити з 4 років, а коли ця тварина втомиться, то ні ласками, ні ударами не можна змусити її йти далі. Якщо з ламою поводяться жорстоко, вона зі злістю плює в обличчя провідника; слина її настільки їдка, що шкіра, змочена нею, покривається дрібними прищами

Номер слайду 10

Подорож зоопарком. Вага 80 кг. Довжина до 3 м. Швидкість 56 км / ч. Стрибнути у висоту можуть 9 м. Кенгуру живуть від 8 до 16 років. Хвіст кенгуру має довжину від 30 до 110 сантиметрів. Кенгуру вважається символом Австралії . В Австралії живе приблизно 50 мільйонів кенгуру. Кількість кенгуру в Австралії в 3 рази перевищує чисельність населення цього континенту. Кенгуру здатне стояти на хвості, завдаючи сильних ударів за допомогою задніх лап. Дитинчата кенгуру залишають сумку в 10-ти місячному віці. Кенгуру здатні виживати кілька місяців без води. П'ють вони мало. Кенгуру вміють плавати. Хвіст кенгуру часто називають п'ятою лапою, тому що завдяки йому тварина утримує рівновагу.

Номер слайду 11

Подорож зоопарком Швидкість -55 км/год! Один крок жирафа - 4-10 м! У природі жирафи живуть 25 років, а в зоопарках – 35 років. Жирафа. Найвища тварина на суші! Це ходяча вежа в 6 м!Ударом переднього копита жирафа розбиває череп лева! Жирафа може не пити кілька тижнів! А за один раз може випити 3-4 відра води. Малюнок жирафа - як відбитки пальців у людини, не буває двох однакових. Жирафа - єдиний ссавець, яке не вміє позіхати. У стаді жирафів є дитячі садки. Вдень одна самка займається всіма дитинчатами.

Номер слайду 12

Подорож зоопарком Вага – від 500 до 750 кг. Верблюд. Близько 10000 років тому верблюди жили в Європі разом з мамонтами... У світі є всього два види верблюдів це верблюд одногорбий, якого ще називають аравійським та двогорбий, відомий також як азіатський верблюд. Верблюд здатний нести вантаж вагою в 270-300 кг.... В один присід верблюд може випити близько 200 літрів води.... Верблюди можуть позбутися чверті всієї вологи у своєму організмі без шкоди для здоров’я.... А ще ці унікальні тварини здатні цілий місяць нічого не їсти.... Верблюди вміють повністю закривати обидві ніздрі, рятуючись таким чином від піщаних бур. Хутро виконує не зовсім звичну функцію – воно відбиває сонячне світло і захищає тварину від надмірного перегріву. У зоопарках вони можуть поласувати: різними овочами й фруктами, сіном, вівсом, гілками дерев.

Номер слайду 13

Подорож зоопарком. Вага – близько 450кг. Швидкість - 40 км/год. Живуть 15-18 років в дикій природі і більше 30 років у неволі. Білі ведмеді. Полярний ведмідь є одним з найбільших тварин на землі, і поступається лише слону. Полярні ведмеді мають шар жиру з товщиною 10 см, який їх добре ізолює від низької температури та холодної води. Їх щільна і жирна шерсть тримає їх сухим навіть після довгого перебування у воді. Як і всі інші ведмеді, вони всеїдні (їдять і рослини, і м’ясо). Протягом літнього сезону, ведмеді люблять поїсти ягоди. На відміну від інших ведмедів, вони не впадають в сплячку.

Номер слайду 14

Подорож зоопарком. Здатні злітати на висоту до 3000 м. Пелікани є найважчими серед літаючих птахів,Пелікан.   Гігантський птах, у якого розмах крила більше п'яти метрів, завдяки яким вони здатні злітати на висоту до 3000 метрів. Пелікани живуть на всіх континентах, крім Антарктиди. Всього існує вісім видів пеліканів, більшість з яких живуть в теплих регіонах, в основному біля узбережжя та гирла річок. Пелікани харчуються рибами, пуголовками, ракоподібними і іноді навіть черепахами. Спіймавши здобич у подклювный мішок, пелікан видавлює воду в сторони, а потім переміщує їжу в горло і проковтує її. У пеліканів немає ніздрів і вони дихають через дзьоб.

Номер слайду 15

Подорож зоопарком Рожевий пелікан Кучерявий пелікан

Номер слайду 16

Подорож зоопарком. Лебеді. Люди споконвіку були заворожені їх красою, тому лебеді – герої багатьох казок, пісень, легенд. А про їх “лебедину вірність” знають навіть діти. Лебідь є найбільшим водним птахом. У світі існує 7 видів лебедів. Про потомство піклуються обоє батьки. Лебеді відрізняються від гусей своїми більш довгими шиями. Розмах крил лебедя досягає – 2 метрів. Лебеді можуть бути білими, сірими або чорними. Люди полювали на лебедів через цінний пух, але зараз полювати на цих птахів заборонено! У Астрономії існує сузір’я – Лебідь.

Номер слайду 17

Подорож зоопарком. Павичі живуть близько 20 років. Павич (Павлін) . Є національним птахом Індії. У багатьох місцях Індії, павич вважається священним птахом. В Індії, законом заборонено полювати на павичів (браконьєри полюють на них заради м’яса і красивих пір’їн). Павичі поширені в Індії, Пакистані та Шрі-Ланці. У стародавніх греків і римлян павич вважався священним, але незважаючи на це він вживався в їжу (м’ясо у нього не смачне). У минулому, також вживалися в їжу і павині яйця. На початку 20 століття, павичів тримали для прикраси парків і дворів. На даний момент, в Індії вони - декоративні птахи.

Номер слайду 18

Подорож зоопарком Журавель сірий. Довжина тіла – 110-130 cм. Розмах крил – 200-230 см Вага – 5-6 кг. Тривалість життя – 12-15 років (найбільший зафіксований рекорд 50 років)Журавель . Журавлі поширені по всіх материках, крім Південної Америки і Антарктиди. У Японії, Китаї та у В’єтнамі журавлі є символом довголіття. Існує повір’я: розорення гнізда або вбивство журавля принесе нещастя . Ці великі, що нагадують лелек птиці, досягають ваги 15 кг. Але, на відміну від лелек, вони ніколи не сідають на дерева. Степ і болото – улюблені місця проживання журавлів. Жителі півдня все життя проводять на місці, а з півночі журавлі летять перезимувати на південь. Харчуються насінням, ягодами (журавлиною), бульбами рослин, безхребетними, рибою, земноводними, дрібними ссавцями.Їх курликання, всім добре знайоме, можна почути більш ніж за кілометр.

Номер слайду 19

Хто тобі найбільше сподобався?Що ти запам`ятав про цю тварину?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Жовнерук Мирослава
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
19 лютого 2019
Переглядів
6743
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку