Презентація на тему :"Показники здоров’я і розвитку дитини"

Про матеріал

Дана презентація допоможе у роботі вчителям основ здоров’я. Вчити учнів розуміти індивідуальність людини не тільки як фізичної особи, а й як об’єкта соціального оточення.Виховувати бажання вести здоровий спосіб життя.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Показники здоров’я і розвитку дитини. Білушенко Леся Олександрівна, вчитель початкових класів Орловецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Городищенської районної ради

Номер слайду 2

Показники здоров’я і розвитку дитини“За допомогою фізичних вправ і стриманості велика частина людей може обійтися без медицини”. Джозеф Аддісон

Номер слайду 3

Завдання уроку: Ознайомити школярів з показниками здоров’я і розвитку. Вчити вимірювати пульс,спостегігати за показниками свого здоров’я. Розвивати допитливість,спостережливість. Виховувати бажання берегти і зміцнювати своє здоров’я.

Номер слайду 4

Девіз уроку: Про чистоту хто всюди дбає,Завжди здоров’я добре має.І настрій в того просто гарний,І в світі він живе не марно.

Номер слайду 5

Хвилинка - цікавинка. Життя і здоров’я – найбільша цінність.

Номер слайду 6

Проблемне питання. Що необхідно робити для того,аби зберегти своє здоров’я?

Номер слайду 7

Поради від лікаря,які допоможуть зберегти здоров’я. Щоденні прогулянки на свіжому повітрі. Заняття спортом. Загартування. Вживання корисної їжі. Дотримання режиму дня. Гарний настрій.

Номер слайду 8

Ознаки здоров’я. Продовжіть ланцюжок. Міцний сон. Гарний апетит.

Номер слайду 9

Прислів’я про здоров’я: Чиста вода – для хвороби біда. Вода – це здоров’я,вода – це краса,вода – це цілюща ранкова роса. Сонце – батько,вода – мати.

Номер слайду 10

Фізкультхвилинка. Раз! Два! Всі присіли,Потім вгору підлетіли,Три,чотири! Нахилились,Із струмочка гарно вмились. П’ять,шість! Всі веселіКрутимось на каруселі,Сім,вісім!Діти миліНіжками затупотіли. Дев’ять,десять! Відпочили.І за парти дружно сіли.

Номер слайду 11

Гра “Продовжіть речення”Щоб бути здоровим,треба…?

Номер слайду 12

Вправа “Намисто здоров’я”Написати на намистинці,як потрібно дбати про своє здоров’я.

Номер слайду 13

Вимірювання частоти пульсу. Пульс ( з лат.- удар,поштовх) – це періодичне,синхронне з діяльністю серця,коливання стінок артерій,що викликане скороченням серця,вигнанням крові в артеріальну систему і зміною в ній тиску.

Номер слайду 14

Практична робота. Пульс залежить від діяльності серця і артерій

Номер слайду 15

Практична робота. Частота пульсу – це кількість пульсових ударів за хвилину

Номер слайду 16

Який пульс вважається нормальним?У здорової людини кількість пульсових ударів становить 60- 80 ударів за хвилину. У дітей молодшого шкільного віку пульс становить приблизно 80 – 90 ударів за хвилину

Номер слайду 17

Висновок. Здоровий той,хто сам про себе дбає,Свій біль на інших не перекидає. Немає в тім ні розуму, ні хисту. Нести до лікарів хвороб намисто. Тож зрозумій,до чого ти спроможний,Бо сам себе здоровим робить кожний.

Номер слайду 18

Дякую за увагу

Номер слайду 19

Список використаних джерел: Література:1. Програма для загальноосвітніх навчальних закладів із навчанням українською мовою. 1 – 4 класи. К.: “Освіта”. – 2012. –с.3232. Основи здоров'я: Підруч. для 3кл./ О. В. Гнатюк. – К.:”Генеза”, 2013. 4-6с.Інтернет ресурси:- http://uk.wikipedia.org/wiki

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Андрющенко Антонина Юріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. NVO Natasha
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
10 квітня 2018
Переглядів
7743
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку