Презентація на тему " Представники родини Розові"

Про матеріал
Презентація на тему " Представники родини Розові".На початку є вступ.Далі значення родини та її представники.Є окремі факти про троянду.На приклад:міф про троянду.В кінці висновок та цитата.Гарного перегляду!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Повідомлення на тему «Представники родини Розові» Кравченко Катя

Номер слайду 2

Про що піде мова… Розові — велика родина, яка налічує до 100 родів і 3000-3350 видів космополітного поширення, але переважно вони зростають в помірних і субтропічних областях північної півкулі; тільки представники родини Хризобаланових із зигоморфними квітками властиві тропікам південної півкулі.20 XXОбразец текста нижнего колонтитула2

Номер слайду 3

Родина Розові

Номер слайду 4

Велика родина. Практичне значення родини дуже велике. До неї належать важливі плодові культури помірного клімату (яблуня, груша, айва), кісточкові (вишня, черешня, слива, абрикос, мигдаль, персик тощо), ягідні (малина, ожина, полуниці, суниці), декоративні (троянда, таволга, глід, горобина, черемха та ін.), лікарські (перстач, глід, родовик та ін.). В Україні — 40 родів і 289 видів.

Номер слайду 5

Представники родини. Вишня Полуниця Персик Яблуко Троянда 20 XXОбразец текста нижнего колонтитула5

Номер слайду 6

А зараз ми поговоримо окремо про троянду

Номер слайду 7

Цікавий міф. У Греції богиня любові одного разу вколола собі палець об шип троянди. Крапля її крові тут же впала на землю і перетворилася на червону троянду небаченої краси. З тих пір в цій країні вважається, що закохані повинні дарувати один одному тільки червоні троянди.

Номер слайду 8

Парфумерія. Троянда використовується у парфумерії як самостійно (рожеве масло), так і для створення парфумерних композицій. Рожеве масло (у більшості випадків синтетичне) входить до складу 46% чоловічої і 98% жіночої парфумерії. Французькі парфумери найбільш високо цінують троянди, що ростуть поблизу міста Граса, а також на плантаціях Болгарії у Долині Троянд біля міста Казанлика.

Номер слайду 9

У медицині Цілющі властивості троянди були відомі з античних часів. Проте в наш час[Коли?] західна медицина мало використовує троянду, у той час як на Сході ставлення до неї не змінилося. В середньовіччя трояндою лікували величезну кількість захворювань: порушення менструального циклу, головний біль, шлункові розлади, застійні явища в печінці, лихоманку (чуму), очні інфекції та шкірні захворювання.

Номер слайду 10

У кулінаріїТроянди нерідко використовуються в кулінарії в якості ароматизатора. Також популярним є варення з рожевих пелюсток. З троянд роблять морозиво, лікери.

Номер слайду 11

Висновок Сьогодні ми дізналися про родину Розових. Дізналися , що троянда це не тільки гарна квітка.20 XXОбразец текста нижнего колонтитула11

Номер слайду 12

Якопо Боме- Троянда - без чого, цвіте, бо цвіте, не переживаючи про себе, без бажання бачитись.

Номер слайду 13

Дякую за увагу!!!20 XXОбразец текста нижнего колонтитула13

pptx
Додано
15 травня 2022
Переглядів
578
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку