Презентація на тему :" Present Progressive"

Про матеріал

Презентація на тему :" Present Progressive" для учнів 5 класу. Ця розробка до уроку продемонструє правила вживання цього часу, утворення стверджувальних, питальних та заперечних речень.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

(Progressive)

Номер слайду 2

Встав am, is, are. I ……. a boy. You …… children. He…… happy. She …… happy. It…. a cat. We ….. in the park. They ….. glad.

Номер слайду 3

Present Continuous використовується для вираження певної дії, що відбувається прямо зараз, в момент говоріння. Також Present Continuous вказує на одночасні дії, що відбуваються саме в цей момент. He’s playing the piano now. – Він зараз грає на піаніно. I’m washing my clothes at the moment. – Я перу свій одяг в цей момент. They’re repairing the car right now. – Вони ремонтують машину прямо зараз. I’m working and Ann is cooking now. – Я працюю зараз, а Енн займається приготуванням їжі.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

До більшості дієслів додаємо закінчення –ing. Дієслова, які мають один склад та закінчуються на приголосний, перед яким є голосний, подвоюють цей кінцевий приголосний:stop – stopping3. Дієслова, які складаються з 2 та більше складів та закінчуються на наголошений склад + приголосний – подвоюють кінцевий приголосний перед закінченням –ing : begin – beginning АЛЕ answer – answering4. Дієслова, які закінчуються на голосний + L , подвоюють L перед закінченням –ing : travel – travelling АЛЕ sail – sailing5. Дієслова, що закінчуються на –ie перд –ing змінюють своє закінчення на –ying: die - dying

Номер слайду 7

They are playing computer games.

Номер слайду 8

He is painting.

Номер слайду 9

They are watching TV.

Номер слайду 10

She is writing.

Номер слайду 11

He is reading.

Номер слайду 12

She is cooking.

Номер слайду 13

They are dancing.

Номер слайду 14

She is cleaning.

Номер слайду 15

She is jumping.

Номер слайду 16

It is eating.

Номер слайду 17

They are running.

Номер слайду 18

It is drinking.

Номер слайду 19

Ствердження. Заперечення. Питання. I am working now. Я працюю зараз. I'm not working now. Я не працюю зараз. Am I working now?Я зараз працюю?We are working now. Ми працюємо зараз. We aren't working now. Ми не працюємо зараз. Are we working now?Чи ми працюємо зараз?She is working now. Вона працює зараз. She isn't working now. Вона не працює зараз. Is she working now?

Номер слайду 20

Маркери часу. Present Continuous використовується з певними словами та виразами, що вказують на певний відомий момент або проміжок часу, в який відбувається дія.now – заразright now – прямо заразstill – все щеcurrently – тепер, в цей часat the moment – в цей моментat present – в теперішній часthis morning – цього ранку, цим ранкомthis evening – цього вечораthis afternoon – сьогодні після обідуtoday – сьогодні (удень)tonight – сьогодні (ввечері)these days – на дняхnowadays – в наші дні

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Homework. Вивчити правила

pptx
Додано
20 квітня 2020
Переглядів
848
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку