Презентація на тему: " Принципи безпечної життєдіяльності."

Про матеріал

Презентація на тему: " Принципи безпечної життєдіяльності."містить такі питання: сучасні уявлення про безпеку людини та її життєдіяльность,

найпростіші дії у разі потрапляння у небезпечну ситуацію..

5 клас НУШ

Зміст слайдів
Номер слайду 1

§ 2. Тема: Принципи безпечної життєдіяльності

Номер слайду 2

У цьому параграфі ми ознайомимось : із сучасним уявленням про безпеку людини та її життєдіяльності. навчимося найпростішим діям у разі потрапляння у небезпечну ситуацію.

Номер слайду 3

Основні поняття і терміни: безпека • небезпека• життєдіяльність • служби порятунку

Номер слайду 4

У цьому параграфі ви:• потренуєтеся розпізнавати безпечні та небезпечніситуації;• пригадаєте номери телефонів служб порятунку;• дослідите телефони місцевих екстрених та аварійних служб;• дізнаєтесь, як діяти у небезпечній ситуації.

Номер слайду 5

Безпека — це ситуація, коли не існує загрози твоєму життю, здоров'ю і добробуту

Номер слайду 6

Мозковий штурм. Види життєдіяльності, зображені на малюнках. Доповніть перелік іншими видами своєї життєдіяльності. Проаналізуйте, які з них можуть бути небезпечними.

Номер слайду 7

Небезпека виникає тоді, коли з'являється загроза твоєму життю, здоров’ю і добробуту.

Номер слайду 8

Небезпечні ситуації.

Номер слайду 9

Небезпечна ситуація вдома

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Принципи безпечної життєдіяльності

Номер слайду 12

Алгоритм дії у небезпечній ситуації

Номер слайду 13

Розгляньте ситуації, зображені на мал. Задопомогою алгоритму на попередній сторінці визначте, як правильно діяти у кожнійб ситуації. Надійка поїхала з класом на екскурсію і загубилася. Що вона має зробити?• Віталик піднімався уліфті. Несподівано ліфт зупинився між поверхами. Що можна порадити хлопцеві?• В автобусі, яким їхала Марійка, запахло димом. Хтось вигукнув:«Пожежа!» Автобус зупинився, двері відчинилися. Як слід діяти пасажирам? 123

Номер слайду 14

Рятувальні та аварійні служби в Україні. Існує Державна служба з надзвичайних ситуацій. Її працівники займаються гасінням пожеж, порятунком та евакуацією постраждалих, пошуком людей, що заблукали в горах чи лісах, ліквідацією наслідків повеней тощо.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

1. Назвіть, які ситуації А- безпечні, а які Б - небезпечні:1. Відчиняти двері незнайомцям2. Повідомляти батькам своє місцезнаходження3. Користуватися несправними електроприладами4. Брати солодощі від незнайомих людей. Зразок: А - 1,3. Б - 2,4.2. Запам'ятайте : 101; 102; 103; 104.3. За матеріалами параграфа створіть тест з однією правильною відповіддю. Наприклад, швидку допомогу можна викликати за номером телефону:а) 101;б) 102; в) 103;г) 104.4. Оцініть свої досягнення.а) Я можу розпізнати небезпечну ситуацію. ☆☆☆б) Я знаю номери телефонів рятувальних служб. ☆☆☆в) Знаю, як діяти в разі виникнення небезпечних ситуацій. ☆☆☆

Номер слайду 17

Домашнє завдання 1. Опрацювати § 2. ст. 16. СКАЧАТИ ПІДРУЧНИК ЗА ПОСИЛАННЯМhttps://pidruchnyk.com.ua/1707-zdorovia-bezpeka-ta-dobrobut-voroncova-5-klas.html2. Виконати дистанційне завдання.

pptx
Додано
8 листопада 2022
Переглядів
1092
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку