Презентація на тему: "Природоохоронні території. Червона книга України"

Про матеріал
Щоб зберегти видове різноманіття природи, потрібно постійно вивчати її стан і запобігати негативному впливу технічного прогресу. Для цього створюють природоохоронні території. Ви дізнаєтеся про різновиди природоохоронних територій України, , що таке Червона книга та за якими принципами вона формується.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Природоохоронні території. Червона книга України

Номер слайду 2

Ситуація на нашій планеті склалася таким чином, що охорона природи — це не тільки акт гуманізму по відношенню до інших біологічних видів, це — умова виживання людини як біологічного виду.

Номер слайду 3

Причини вимирання тварин

Номер слайду 4

Прощай, морська корово із Командорських островів!Чудовисько, релікт, створіння ластогруде. Десь бачили тебе, останню із корів. Ти вимерла як вид. Тебе уже не буде... Ліна Костенко. Дронт. Стеллерова корова

Номер слайду 5

Заповідники – це державні установи, що включають частину природної території, на якій заборонена господарська діяльність ,обмежене відвідування, спостерігають за чисельністю та умовами існування видів. Заповідники. Біосферні ПриродніЧорноморський;Дунайські плавні;Карпатський;Асканія-Нова. Горгани;Дніпровсько-Орільський;«Михайлівська цілина»«Медобори»

Номер слайду 6

Дунайскі плавніАсканія-Нова. Горгани. Медобори

Номер слайду 7

Національні парки – державні установи, які включають частину природної території, на якій заборонена господарська діяльність, проводяться роботи з вивчення природи та накопичення біологічних знань. В Україні їх налічують 43. Дністровський каньйон. Олешківські піски. Джарилгацький національний природний парк

Номер слайду 8

Регіональні ландшафтні парки – природоохоронні рекреаційні установи, які створюються з метою збереження в природному стані унікальних природних комплексів та обєктів. У них забезпечені умови для організованого відпочинку населення. Усього в Україні 53 регіональні природні ландшафтні парки. Регіональний ландшафтний парк «Гранітно-степове Побужжя»Регіональний ландшафтний парк «Клебан-Бик»

Номер слайду 9

Заказники — території, створені для охорони певних видів тварин або рослин. Аю-Даг(АРК)Приорі́льський(Дніпропетр. обл.)

Номер слайду 10

Зоопарки — державні та приватні установи, які штучно створюють для тварин умови життя, близькі до природних. У зоопарках проводиться робота з вивчення тварин, їхнього розведення, акліматизації та популяризації біологічних знань. Я́лтинський зоопа́рк «Ка́зка» (попередня назва «Поляна казок») — приватний зоопарк в Україні, на Піденному березі Криму, розташований неподалік від міста Ялта.

Номер слайду 11

Червона книга України. Червона книга — це основний документ, де узагальнено відомості про стан видів організмів, яким загрожує вимирання. Про кожну тварину вказані такі відомості: поширення, чисельність у природі та її зміни, розмноження в неволі, заходи з охорони, які вже вжиті, й ті, яких необхідно вжити.

Номер слайду 12

Тварини Червоної книги України

Номер слайду 13

Д/з. Знайти та записати в зошит рослини Червоної книг України.

pptx
Додано
17 червня 2020
Переглядів
2398
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку