Презентація на тему "Призначення, загальна будова та бойові властивості АК..

Про матеріал
Ознайомить учнів з призначенням, загальною будовою та бойовими властивостями автомата Калашникова.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Автомат Калашникова. РозробникІсторія. Будова АК-47 АК різних модифікацій. Про автора. Неповне розбирання і збирання АК-47 Основні частини і механізми автомата

Номер слайду 2

Основні частини й механізми автомата. Основні частини й механізми автомата:1 - ствол зі ствольною коробкою, із прицільним пристроєм і прикладом; 2 - кришка ствольної коробки; 3 - багнет-ніж; 4 - зворотний механізм; 5 - затворна рама з газовим поршнем; 6 - газова трубка зі ствольною накладкою; 7 - затвор; 8-цівка; 9 - магазин; 10- ударно-спусковий механізм.

Номер слайду 3

Ствола - загальний вид; б-казенна частина в розрізі; в - перетин ствола; 1 - колодка прицілу; 2- сполучна муфта; 3-газова камера; 4- газовивідний отвір; 5 - основа мушки; 6-різьба; 7 - набійник; 8 - виїмка для шпильки ствола; 9 - кульовий вхід; 10 - нарізна частина; 11 - поле; 12 - нарізи. Ствол служить для напрямку польоту кулі. Усередині ствол має канал із чотирма нарізами, що в'ються зліва нагору праворуч. Нарізи служать для надання кулі обертового руху. Проміжки між нарізами називаються полями, відстань між двома протилежними полями (по діаметру) називається калібром ствола. У автомата АКМ він дорівнює 7,62 мм. У казенній частині канал ствола гладкий, має форму гільзи; ця частина каналу ствола називається набійником. Перехід від набійника до нарізної частини каналу ствола називається кульовим входом.

Номер слайду 4

Ствольна коробка Ствольна коробка:1 - поперековий паз; 2 - поздовжній паз; 3 - відгини; 4- напрямний виступ; 5-перемичка; 6 - відбивний виступ; 7 - вирізи; 8 - засувка магазина. Ствольна коробка служить для з'єднання частин і механізмів автомата, забезпечення закривання каналу ствола затвором і запирання затвора. У ствольній коробці міститься ударно-спусковий механізм. Зверху вона закривається кришкою.

Номер слайду 5

Кришка ствольної коробки . Кришка ствольної коробки:1 - отвір; 2 - ребра жорсткості; 3 - східчасті вирізи. . Кришка ствольної коробки:1 - отвір; 2 - ребра жорсткості; 3 - східчасті вирізи. Кришка ствольної коробки охороняє від забруднення частини й механізми автомата, поміщені в ствольній коробці. З правого боку вона має східчастий виріз для проходу гільз, які викидаються назовні, і для руху рукоятки затворної рами; позаду - отвір для виступу напрямного стрижня зворотного механізму. Кришка втримується на ствольній коробці за допомогою напівкруглого вирізу на колодці прицілу, поперекового пазу ствольної коробки й виступу напрямного стрижня зворотного механізму.

Номер слайду 6

Прицільний пристрій Прицільний пристрій: 1 - колодка прицілу; 2 - пластинчаста пружина; 3 - прицільна планка; 4 - хомутик; 5 - полозок з мушкою; 6 - запобіжник мушки. Мушка вгвинчена в полозок, що закріплюється в основі мушки. На полозку й на основі мушки нанесені риски, що визначають положення мушки.. Прицільний пристрій (мал. 7) служить для наведення автомата при стрільбі по цілям на різні відстані й складається із прицілу й мушки. Приціл складається з колодки прицілу, пластинчастої пружини, прицільної планки й хомутика.

Номер слайду 7

Основа мушки (ліворуч-з муфтою ствола, праворуч - з компенсатором).1 - запобіжник мушки; 2 - полозок з мушкою; 3 -фіксатор ; 4- муфта ствола; 5 - упор для шомпола й багнета-ножа; 6 - компенсатор. Основа мушки (мал. 9) має упор для шомпола й рукоятки багнета-ножа, отвір для полозка мушки, запобіжник мушки й фіксатор із пружиною; фіксатор утримує від згвинчування зі ствола втулку для стрільби холостими набоями, компенсатор і муфту ствола, а також кришку пеналу від провертання при чищенні каналу ствола. Компенсатор (6 мал. 9) служить для підвищення купчастості бою при стрільбі серіями з хитких положень (на ходу, стоячи, з коліна). Він має циліндричну частину для нагвинчування компенсатора на ствол і виступ з косим зрізом. Позаду на циліндричній частині є паз, у який заходить фіксатор, утримуючи компенсатор на стволі в заданому положенні. Основа мушки

Номер слайду 8

Приклад і пістолетна рукоятка Постійний приклад автомата АКМ:1 - затилок приклада; 2 - кришка; 3 - гніздо для приладдя; 4 - пружина для виштовхування пеналу з приладдям; 5 - пістолетна рукоятка. Приклад і пістолетна рукоятка забезпечують зручність стрільби з автомата. Дерев'яний приклад має антабку для ременя, гніздо для приладдя й металевий затильник із кришкою над гніздом. У гнізді приклада укріплена пружина для виштовхування пеналу із приладдям. Складний приклад автомата АКМС:1 - антабка для ременя; 2 - тяги; 3 - пістолетна рукоятка; 4 - плечовий упор.

Номер слайду 9

Затворна рама з газовим поршнем Затворна рама з газовим поршнем:1 - канал для затвора; 2 - запобіжний виступ; 3- виступ для опускання важеля автоспуску; 4- паз для відгину ствольної коробки; 5- рукоятка; 6- паз для відзеркалювального виступу; 7- фігурний виріз; 8- газовий поршень. Затворна рама з газовим поршнем призначена для приведення в дію затвора й ударно-спускового механізму. Затворна рама має: всередині - канали для зворотного механізму й для затвора; позад-запобіжний виступ; по бокам - пази для руху затворної рами по відгинам ствольної коробки; із правої сторони - виступ для опускання (повороту) важеля автоспуску й рукоятку для перезарядження автомата; знизу - фігурний виріз для приміщення в ньому ведучого виступу затвора й паз для проходу віддзеркалювального виступу ствольної коробки. У передній частині затворної рами укріплений газовий поршень.

Номер слайду 10

Затвор:а-остов затвора; б - ударник; в - викидач; 1-провідний виступ; 2-отвір для осі викидача; 3- виріз для викидача; 4- виріз для дна гільзи; 5- бойовий виступ; 6- поздовжній паз для відзеркалювального виступу; 7- пружина викидача; 8- вісь викидача; 9-шпилька. Затвор служить для досилання набою в набійник, закривання каналу ствола, розбивання капсуля й добування з набійника гільзи (набою). Затвор складається з остову, ударника, викидача із пружиною й віссю, шпильки. Остов затвору має: на передньому зрізі - два циліндричних вирізи для дна гільзи й для викидача; два бойових виступи, які при запиранні затвора заходять у вирізи ствольної коробки; зверху - ведучий виступ для повороту затвора при запиранні й відмиканні; на лівій стороні - поздовжній паз для проходу віддзеркалювального виступу ствольної коробки (паз наприкінці розширений для забезпечення повороту затвора при запиранні); у стовщеній частині остову затвора - отвори для вісі викидача й шпильки. Усередині остов затвора має канал для приміщення ударника. Затвор

Номер слайду 11

Зворотний механізм:1- зворотна пружина; 2- напрямний стрижень; 3- рухомий стрижень; 4- муфта. Зворотний механізм призначений для повернення затворної рами із затвором у переднє положення. Він складається зі зворотної пружини, напрямного стрижня, рухливого стрижня й муфти. Напрямний стрижень має на задньому кінці упор для пружини, пятку з виступами для з'єднання зі ствольною коробкою й виступ для втримання кришки стовбурної коробки. Рухливий стрижень на передньому кінці має загини для надягання муфти. Зворотний механізм

Номер слайду 12

Газова трубка зі ствольною накладкою Газова трубка зі ствольною накладкою:1- газова трубка; 2- напрямні ребра для газового поршня; 3- передня сполучна муфта; 4- ствольна накладка; 5- задня сполучна муфта; 6- виступ. Газова трубка зі ствольною накладкою служить для напрямку руху газового поршня й запобігання рук від опіків при стрільбі. Вона складається з газової трубки, передньої і задньої сполучних муфт, ствольної накладки й металевого півкільця. Газова трубка служить для напрямку руху газового поршня. Вона має напрямні ребра. Переднім кінцем газова трубка надівається на патрубок газової камери. Ствольна накладка служить для зоберігання рук автоматника від опіків при стрільбі. Вона має жолоб, у якому укріплене металеве півкільце, що віджимає ствольну накладку від газової трубки (цим виключається поява хитання накладки при висиханні деревини).

Номер слайду 13

Ударно-спусковий механізм Ударно-спусковий механізм призначений для спуска курка з бойового взводу або із зводу автоспуску, нанесення удару по ударнику, забезпечення ведення автоматичного або одиночного вогню, припинення стрільби, запобігання пострілів при незамкненому затворі й для постановки автомата на запобіжник. Ударно-спусковий механізм міститься в ствольній коробці, де кріпиться трьома взаємозамінними осями, і складається з курка з бойової пружинои, сповільнювача курка із пружиною, спускового гачка, шептала одиночного вогню із пружиною, автоспуску із пружиною й первідника. Ударно-спусковий механізм:1-курок; 2- бойова пружина; 3-спусковий гачок; 4- шептало одиночного вогню; 5-пружина шептала одиночного вогню; 6- автоспуск; 7- пружина автоспуску; 8- сповільнювач курка; 9- пружина сповільнювача курка; 10- перевідник; 11-вісі.

Номер слайду 14

Цівка:1- упор для пальців; 2- металева прокладка; 3- виріз; 4- виступ. Цівка служить для зручності дій з автоматом і для збереження рук від опіків. Цівка

Номер слайду 15

Магазин Магазин:1- корпус; 2- кришка; 3- стопорна планка; 4- пружина; 5- подавач; 6- опорний виступ; 7- зачіп. Магазин призначений для поміщення набоїв і подачі їх у ствольну коробку.

Номер слайду 16

Багнет-ніж Багнет-ніж:1- лезо; 2- ріжуча кромка; 3- отвір; 4- пила; 5- зачіп; 6- ремінь; 7.- засувка; 8- запобіжний виступ; 9-поздовжній паз; 10- гвинт наконечника; 11- рукоятка; 12 - кільце. Багнет-ніж (мал. 18) приєднується до автомата перед атакою й служить для враження супротивника в рукопашному бою, а також може використовуватися як ніж, пилка (для розпилювання металу) і ножиців (для різання дроту). Дроти освітлювальної мережі необхідно різати по одному, знявши попередньо ремінь із багнета-ножа й підвіску з піхов. При різанні дротів стежити за тим, щоб руки не торкалися до металевої поверхні багнета-ножа й піхов. Пророблення проходів в електризованих дротових загородженнях за допомогою багнета-ножа не дозволяється.

Номер слайду 17

Піхви. Піхви служать для носіння багнета-ножа на поясному ремені. Крім того, вони використовуються разом з багнетом-ножем для різання дроту. Піхви мають підвіску із двома карабінчиками й застібкою, виступ-вісь, упор для обмеження повороту багнета-ножа при дії їм як ножицями й гумовий наконечник для електроізоляції; всередині піхов є пластинчаста пружина для втримання багнета-ножа від випадання.

Номер слайду 18

32 Михайло Тимофійович Калашников (10 листопада 1919, Курья, Алтайська губернія — 23 грудня 2013, Іжевськ ) Народився в селі Курья Алтайського краю. Він був сімнадцятою дитиною в багатодітній селянській сім'ї, в якій народилося дев'ятнадцять дітей, а вижило всього лише вісім із них. В 1930 році сім'я його батька — Тимофія Олександровича Калашникова, що була визнана куркулями, була вислана із Алтайського краю в Томську область, селище Нижня Мохова. Із дитячих років молодий інженер захоплювався технікою, із цікавістю вивчавши пристрої та принципи роботи різних механізмів. В школі захоплювався фізикою, геометрією і літературою. По закінченні сьомого класу із дозволу батьків повернувся на Алтай, в Курью, але влаштуватися на роботу там таки не зміг. Провчившись там ще рік, вирішив повернутися до матері та вітчима в Сибір, де, підправивши дату народження в документах, отримав паспорт. Через декілька місяців, після повторного повернення в Курью, вперше познайомився із механізмом зброї, розібравши пістолет Браунінг. У 18 років покинув рідне село і переїхав в Казахстан, де почав працювати як обліковець в депо станції Матай Туркмено-Сибірської залізниці.1

Номер слайду 19

32 Михайло Тимофійович Калашников (10 листопада 1919, Курья, Алтайська губернія — 23 грудня 2013, Іжевськ ) Народився в селі Курья Алтайського краю. Він був сімнадцятою дитиною в багатодітній селянській сім'ї, в якій народилося дев'ятнадцять дітей, а вижило всього лише вісім із них. В 1930 році сім'я його батька — Тимофія Олександровича Калашникова, що була визнана куркулями, була вислана із Алтайського краю в Томську область, селище Нижня Мохова. Із дитячих років молодий інженер захоплювався технікою, із цікавістю вивчавши пристрої та принципи роботи різних механізмів. В школі захоплювався фізикою, геометрією і літературою. По закінченні сьомого класу із дозволу батьків повернувся на Алтай, в Курью, але влаштуватися на роботу там таки не зміг. Провчившись там ще рік, вирішив повернутися до матері та вітчима в Сибір, де, підправивши дату народження в документах, отримав паспорт. Через декілька місяців, після повторного повернення в Курью, вперше познайомився із механізмом зброї, розібравши пістолет Браунінг. У 18 років покинув рідне село і переїхав в Казахстан, де почав працювати як обліковець в депо станції Матай Туркмено-Сибірської залізниці.1

Номер слайду 20

32 Михайло Тимофійович Калашников (10 листопада 1919, Курья, Алтайська губернія — 23 грудня 2013, Іжевськ ) Народився в селі Курья Алтайського краю. Він був сімнадцятою дитиною в багатодітній селянській сім'ї, в якій народилося дев'ятнадцять дітей, а вижило всього лише вісім із них. В 1930 році сім'я його батька — Тимофія Олександровича Калашникова, що була визнана куркулями, була вислана із Алтайського краю в Томську область, селище Нижня Мохова. Із дитячих років молодий інженер захоплювався технікою, із цікавістю вивчавши пристрої та принципи роботи різних механізмів. В школі захоплювався фізикою, геометрією і літературою. По закінченні сьомого класу із дозволу батьків повернувся на Алтай, в Курью, але влаштуватися на роботу там таки не зміг. Провчившись там ще рік, вирішив повернутися до матері та вітчима в Сибір, де, підправивши дату народження в документах, отримав паспорт. Через декілька місяців, після повторного повернення в Курью, вперше познайомився із механізмом зброї, розібравши пістолет Браунінг. У 18 років покинув рідне село і переїхав в Казахстан, де почав працювати як обліковець в депо станції Матай Туркмено-Сибірської залізниці.1

Номер слайду 21

132 Восени 1938 року був призваний на службу в армію в Київській військовий округ. Після курсу молодших командирів отримав спеціальність танкіста і служив у 12-й танковій дивізії 8-го механізованого корпусу 26-ї армії м. Стрий (Західна Україна). Останній винахід був достатньо визначний, про, що свідчить той факт, що Калашников був викликаний для доповіді про нього до командуючого Київським військовим округом генералом армії Жуковим Георгієм Костянтиновичем. Після бесіди із командуючим направляється в Київське танкове технічне училище для виготовлення якісних зразків, а після завершення випробовувань в Москву для порівняльних випробовувань, а далі на Ленінградський завод імені Ворошилова, для доопрацювання і серійного запуску. Велику Вітчизняну війну розпочав в серпні 1941 року молодим командиром танка в званні старшого сержанта, і в жовтні під Брянськом був тяжко поранений. В госпіталі по-справжньому загорівся ідеєю створення свого зразка автоматичної зброї. Розпочав робити нариси та креслення, зіставляючи і аналізуючи власні враження про бої, думки товаришів по зброї. Пригодилися також поради одного лейтенанта-десантника, який до війни працював у Науково-дослідницькому інституті, що добре розбирався в системах стрілецької зброї та історії її створення.

Номер слайду 22

132 Восени 1938 року був призваний на службу в армію в Київській військовий округ. Після курсу молодших командирів отримав спеціальність танкіста і служив у 12-й танковій дивізії 8-го механізованого корпусу 26-ї армії м. Стрий (Західна Україна). Останній винахід був достатньо визначний, про, що свідчить той факт, що Калашников був викликаний для доповіді про нього до командуючого Київським військовим округом генералом армії Жуковим Георгієм Костянтиновичем. Після бесіди із командуючим направляється в Київське танкове технічне училище для виготовлення якісних зразків, а після завершення випробовувань в Москву для порівняльних випробовувань, а далі на Ленінградський завод імені Ворошилова, для доопрацювання і серійного запуску. Велику Вітчизняну війну розпочав в серпні 1941 року молодим командиром танка в званні старшого сержанта, і в жовтні під Брянськом був тяжко поранений. В госпіталі по-справжньому загорівся ідеєю створення свого зразка автоматичної зброї. Розпочав робити нариси та креслення, зіставляючи і аналізуючи власні враження про бої, думки товаришів по зброї. Пригодилися також поради одного лейтенанта-десантника, який до війни працював у Науково-дослідницькому інституті, що добре розбирався в системах стрілецької зброї та історії її створення.

Номер слайду 23

213 За направленням лікарів був спрямований на доліковування в шестимісячну відпустку. Повернувшись в Матай, за допомогою спеціалістів депо через три місяці створив експериментальний зразок своєї першої моделі пістолет-кулемета. Із Матаявідряджений в Алма-Ату, де виготовив сучасніший зразок в навчальних майстернях Московського авіаційного інституту, евакуйованого в столицю Казахстану. Пізніше зразок був представлений розташованому в той час в Самарканді начальнику Військово-інженерна академія ім. Ф. Е. Дзержинського Благонравову Анатолію Аркадійовичу — видатному ученому в галузі стрілецької зброї. Хоча відгук Благонравова був в загальному негативним, але він відзначив оригінальність та цікавість розробки і рекомендував відправити старшого сержанта Калашникова для подальшого навчання. Пізніше пістолет-кулемет Калашникова був представлений в Головне Артилерійське управління. Відзначивши деякий брак і в цілому вдалу конструкцію, спеціалісти ДАУ не рекомендували приймати ПК Калашникова на озброєння по технологічним причинам.

Номер слайду 24

213 За направленням лікарів був спрямований на доліковування в шестимісячну відпустку. Повернувшись в Матай, за допомогою спеціалістів депо через три місяці створив експериментальний зразок своєї першої моделі пістолет-кулемета. Із Матаявідряджений в Алма-Ату, де виготовив сучасніший зразок в навчальних майстернях Московського авіаційного інституту, евакуйованого в столицю Казахстану. Пізніше зразок був представлений розташованому в той час в Самарканді начальнику Військово-інженерна академія ім. Ф. Е. Дзержинського Благонравову Анатолію Аркадійовичу — видатному ученому в галузі стрілецької зброї. Хоча відгук Благонравова був в загальному негативним, але він відзначив оригінальність та цікавість розробки і рекомендував відправити старшого сержанта Калашникова для подальшого навчання. Пізніше пістолет-кулемет Калашникова був представлений в Головне Артилерійське управління. Відзначивши деякий брак і в цілому вдалу конструкцію, спеціалісти ДАУ не рекомендували приймати ПК Калашникова на озброєння по технологічним причинам.

Номер слайду 25

213 За направленням лікарів був спрямований на доліковування в шестимісячну відпустку. Повернувшись в Матай, за допомогою спеціалістів депо через три місяці створив експериментальний зразок своєї першої моделі пістолет-кулемета. Із Матаявідряджений в Алма-Ату, де виготовив сучасніший зразок в навчальних майстернях Московського авіаційного інституту, евакуйованого в столицю Казахстану. Пізніше зразок був представлений розташованому в той час в Самарканді начальнику Військово-інженерна академія ім. Ф. Е. Дзержинського Благонравову Анатолію Аркадійовичу — видатному ученому в галузі стрілецької зброї. Хоча відгук Благонравова був в загальному негативним, але він відзначив оригінальність та цікавість розробки і рекомендував відправити старшого сержанта Калашникова для подальшого навчання. Пізніше пістолет-кулемет Калашникова був представлений в Головне Артилерійське управління. Відзначивши деякий брак і в цілому вдалу конструкцію, спеціалісти ДАУ не рекомендували приймати ПК Калашникова на озброєння по технологічним причинам.

Номер слайду 26

Характеристики. Будова

Номер слайду 27

Характеристики. АКМАК-74 Калібр ствола, мм7,625,45 Прицільна дальність стрільби, м10001000 Найдієвіший вогонь, м400500 Дальність прямого пострілу, м:• по нерухомій цілі350440• по рухомій цілі525625 Темп стрільби, пострілів/хвдо 600до 600 Бойова швидкострільність пострілів/хв:• одиничними4040• чергами100100 Вага із зарядженим магазином, кг3,63,6 Вага багнет-ножа, г450490 Місткість магазина, патронів. ЗО30 Гранична дальність польоту кулі, м30003150 Убивча дальність кулі, м15001350 Початкова швидкість кулі, м/с715900 Вага патрона, г16,210,2

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Газова трубка зі ствольною накладкою

Номер слайду 30

Кришка ствольної коробки

Номер слайду 31

Поворотний механізм

Номер слайду 32

Приклад

Номер слайду 33

Пістолетна рукоятка

Номер слайду 34

Ударно-спусковий механізм

Номер слайду 35

Магазин з боєзапасом

Номер слайду 36

Дульний компенсатор

Номер слайду 37

Прицільна мушка

Номер слайду 38

Прицільна планка

Номер слайду 39

Затворна рама з затвором і газовим поршнем

Номер слайду 40

Цівка

Номер слайду 41

12 Після ухвалення в 1943 році на озброєння 7,62-мм проміжного патрона конструкції Н. М. Єлизарова і Б. В. Семіна розвернулися роботи із створення нової системи стрілецького озброєння під цей набій Для заміни пістолет-кулеметів розроблялася нова індивідуальна автоматична зброя — автомат зі змінним магазином і перемикачем режимів вогню; магазинного карабіна — самозарядний карабін з постійним магазином; ручного кулемета гвинтівкового калібру — полегшений ручний кулемет з магазинним або стрічковим живленням. Роботи над автоматом були початі А. І. Судаєвим, що створив у 1944 році ряд оригінальних конструкцій, потім до розробок підключилися інші конструктори.

Номер слайду 42

12 Після ухвалення в 1943 році на озброєння 7,62-мм проміжного патрона конструкції Н. М. Єлизарова і Б. В. Семіна розвернулися роботи із створення нової системи стрілецького озброєння під цей набій Для заміни пістолет-кулеметів розроблялася нова індивідуальна автоматична зброя — автомат зі змінним магазином і перемикачем режимів вогню; магазинного карабіна — самозарядний карабін з постійним магазином; ручного кулемета гвинтівкового калібру — полегшений ручний кулемет з магазинним або стрічковим живленням. Роботи над автоматом були початі А. І. Судаєвим, що створив у 1944 році ряд оригінальних конструкцій, потім до розробок підключилися інші конструктори.

Номер слайду 43

12 Після ухвалення в 1943 році на озброєння 7,62-мм проміжного патрона конструкції Н. М. Єлизарова і Б. В. Семіна розвернулися роботи із створення нової системи стрілецького озброєння під цей набій Для заміни пістолет-кулеметів розроблялася нова індивідуальна автоматична зброя — автомат зі змінним магазином і перемикачем режимів вогню; магазинного карабіна — самозарядний карабін з постійним магазином; ручного кулемета гвинтівкового калібру — полегшений ручний кулемет з магазинним або стрічковим живленням. Роботи над автоматом були початі А. І. Судаєвим, що створив у 1944 році ряд оригінальних конструкцій, потім до розробок підключилися інші конструктори.

Номер слайду 44

12 Займався розробкою зброї під проміжний набій і конструктор Михайло Тимофійович Калашников. У 1946 році він представив на конкурс свій зразок автомата, в якому були об'єднані конструктивні особливості багатьох раніше створених моделей зброї. Цей автомат успішно витримав випробування і показав задовільні результати. М. Т. Калашников під керівництвом кваліфікованих і досвідчених інженерів-конструкторів істотно модифікував свій автомат, який у другій частині конкурсу, що проводився в 1947 році, був рекомендований до ухвалення на озброєння. У результаті прототип автомата Калашникова перевершив зразки В. А. Дегтярева, З. Р. Симонова, Н. У. Рукавішникова, К. А. Баришева та інших конструкторів. Після завершення військових випробувань автомат був прийнятий на озброєння Радянської Армії і отримав позначення АК («7,62-мм автомат Калашникова зразка 1947 року»). Цей автомат на випробуваннях виявився кращим по більшості показників, і в 1949 році на озброєння СРСР був прийнятий його остаточний варіант під назвою «7,62-мм автомат Калашникова зразка 1947 року» і під індексом 56 А212

Номер слайду 45

12 Займався розробкою зброї під проміжний набій і конструктор Михайло Тимофійович Калашников. У 1946 році він представив на конкурс свій зразок автомата, в якому були об'єднані конструктивні особливості багатьох раніше створених моделей зброї. Цей автомат успішно витримав випробування і показав задовільні результати. М. Т. Калашников під керівництвом кваліфікованих і досвідчених інженерів-конструкторів істотно модифікував свій автомат, який у другій частині конкурсу, що проводився в 1947 році, був рекомендований до ухвалення на озброєння. У результаті прототип автомата Калашникова перевершив зразки В. А. Дегтярева, З. Р. Симонова, Н. У. Рукавішникова, К. А. Баришева та інших конструкторів. Після завершення військових випробувань автомат був прийнятий на озброєння Радянської Армії і отримав позначення АК («7,62-мм автомат Калашникова зразка 1947 року»). Цей автомат на випробуваннях виявився кращим по більшості показників, і в 1949 році на озброєння СРСР був прийнятий його остаточний варіант під назвою «7,62-мм автомат Калашникова зразка 1947 року» і під індексом 56 А212

Номер слайду 46

12 Займався розробкою зброї під проміжний набій і конструктор Михайло Тимофійович Калашников. У 1946 році він представив на конкурс свій зразок автомата, в якому були об'єднані конструктивні особливості багатьох раніше створених моделей зброї. Цей автомат успішно витримав випробування і показав задовільні результати. М. Т. Калашников під керівництвом кваліфікованих і досвідчених інженерів-конструкторів істотно модифікував свій автомат, який у другій частині конкурсу, що проводився в 1947 році, був рекомендований до ухвалення на озброєння. У результаті прототип автомата Калашникова перевершив зразки В. А. Дегтярева, З. Р. Симонова, Н. У. Рукавішникова, К. А. Баришева та інших конструкторів. Після завершення військових випробувань автомат був прийнятий на озброєння Радянської Армії і отримав позначення АК («7,62-мм автомат Калашникова зразка 1947 року»). Цей автомат на випробуваннях виявився кращим по більшості показників, і в 1949 році на озброєння СРСР був прийнятий його остаточний варіант під назвою «7,62-мм автомат Калашникова зразка 1947 року» і під індексом 56 А212

Номер слайду 47

АК-47 АКМСАКМАК-74 АКС-74 АК-74 У

Номер слайду 48

АК-47 АКМСАКМАК-74 АКС-74 АК-74 У

Номер слайду 49

АК-47 АКМСАКМАК-74 АКС-74 АК-74 У

Номер слайду 50

АК-47 АКМСАКМАК-74 АКС-74 АК-74 У

Номер слайду 51

АК-47 АКМСАКМАК-74 АКС-74 АК-74 У

Номер слайду 52

АК-47 АКМСАКМАК-74 АКС-74 АК-74 У

Номер слайду 53

АК-47 АКМСАКМАК-74 АКС-74 АК-74 У

Номер слайду 54

РККС-74 РКК-74 НРККСН-2 РКК-74 Н2

Номер слайду 55

РККС-74 РКК-74 НРККСН-2 РКК-74 Н2

Номер слайду 56

РККС-74 РКК-74 НРККСН-2 РКК-74 Н2

Номер слайду 57

РККС-74 РКК-74 НРККСН-2 РКК-74 Н2

Номер слайду 58

РККС-74 РКК-74 НРККСН-2 РКК-74 Н2

Номер слайду 59

Вчитель: ЗУ - Заєць С. М. Новокочубеївський ЗЗСО І – ІІІ ст.

Номер слайду 60

Історія створення унітарної системи Калашникова. Автомат Калашникова — символ УдмуртіїВіртуальний тур по музею Калашникова. Калашников Михаил Тимофеевич. Человек XX-го столетия. Калашников Михаил Тимофеевич. Михаил Калашников. Человек и автомат. Дивіться також. Перезарядка. Одиночний постріл. Робота автоматики. Розборка. Зборка. Принцип дії автомата

Номер слайду 61

РОЗБИРАННЯ АКПомилки, які знижують оцінку1. Порушена послідовність розбирання АК.2. Перевірка наявності патрона в патроннику проведена при приєднаному магазині3. Неохайно розкладено частини автомата4. Дії учня повільні, невпевнені.5. Неправильно названо дві частини АКЧас сек. 17 18 18,6 19,3 20 22 23 25 26 27 28 29 Оцінка 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Номер слайду 62

СКЛАДАННЯ АКПомилки, які знижують оцінку1. Порушена послідовність складання автомата2. Не виконано контрольного пострілу.3. Запобіжник не встановлено у вихідне положення.4. Дії учня повільні, невпевненіЧас сек. 23 25 27 28 30 32 33 35 37 38 40 42 Оцінка 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 Почати!!!

Номер слайду 63

Номер слайду 64

Номер слайду 65

Номер слайду 66

Номер слайду 67

Номер слайду 68

Номер слайду 69

Номер слайду 70

Номер слайду 71

Номер слайду 72

Номер слайду 73

Номер слайду 74

Номер слайду 75

Номер слайду 76

Номер слайду 77

Номер слайду 78

Номер слайду 79

Номер слайду 80

Молодець. Знову?Ви розібрали і зібрали АК-47

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Руденко Наталія Іванівна
    Дякую за змістовний матеріал!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Картамишев Ігор Павлович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 січня 2022
Переглядів
15205
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку