Презентація на тему "Продукти для поліпшення гостроти зору"

Про матеріал
Презентація на тему "Продукти для поліпшення гостроти зору". У цій презинтації розписано про 10 продуктів для поліпшення гостроти зору. Також на початку написано 9 фактів про зір
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дбаю про свій зір. Виконав учень 6-Г классу Миколюк Ярослав. Проект з основи здоров’я

Номер слайду 2

9 Цікавих фактів про очі1. Зіниці очей розширюються на 45%, коли ми дивимося на того, кого любимо.2. Ви не можете чхнути з відкритими очима.3. Рогівка очей людини так схожа на рогівку акули, що останню використовують як замінник при операціях на очах.4. Карі очі насправді блакитні під коричневим пігментом. Існує навіть лазерна процедура, яка дозволяє перетворити карі очі в блакитні назавжди.5. Наші очі можуть розрізнити близько 500 відтінків сірого.6. Кожне око має 107 мільйонів клітин, і всі вони чутливі до світла.7. Кожен 12-й представник чоловічої статі – дальтонік.8. Око людини здатне сприймати тільки три ділянки спектру: червоний, синій і зелений. Інші кольори є поєднанням цих кольорів.9. Діаметр наших очей становить близько 2,5 см, і вони важать близько 8 грамів.

Номер слайду 3

Які продукти треба вживати для поліпшення гостроти зору?.

Номер слайду 4

1. Чорниця. Чорниця посідає найперше місце з усіх продуктів для покращення зору. Свої корисні властивості вона зберігає і в замороженому вигляді і при легкій термічній обробці. Чорниця містить вітаміни групи В, вітамін А, С, які покращують гостроту зору і захищають від вільних радикалів, оскільки володіють чудовими антиоксидантними властивостями. Лютеїн, який міститься у чорниці допомагає підтримувати в здоровому стані капіляри і знімає втому очей. Рекомендують вживати 2 столові ложки свіжих,  сушених або заморожених чорниць або чорничного варення на день, щоб очі завжди мали свіжий, не втомлений вигляд

Номер слайду 5

2. Гарбуз. Гарбуз містить велику кількість вітаміну D, який рекомендують вживати разом з аскорбіновою кислотою для профілактики різних застудних захворювань. Він допомагає тримати в тонусі серце і зміцнює нервову систему. Також у гарбузі багато вітамінів групи В, які підвищують функції імунної системи та збільшують кількість енергії. У м’якоті гарбуза також міститься вітамін С, який допомагає позбутися авітамінозу, зміцнити імунітет та слугує чудовим антиоксидантом. Крім того, ці всі вітаміни позитивно впливають на стан зору. Особливо бета-каротин, який міститься у гарбузі в більшій концентрації, ніж у моркві. Він запобігає виникненню цілого ряду офтальмологічних захворювань. Чудовим джерелом вітамінів є гарбузова каша або запечений гарбуз в духовці з сухофруктами.

Номер слайду 6

3. Чорний шоколад. Чорний шоколад – це смачні ліки, які позитивно впливають на організм людини, зокрема на покращення зору. Він містить вітаміни A, B (В1, В2, РР), C, D, E, F, багато антиоксидантів, фосфор, кальцій та магній. Шоколад уповільнює процес руйнування колагенових волокон і покращує обмін речовин. Завдяки таким корисним речовинам, як флавоноїди, шоколад допомагає зміцнити рогівку ока та захищає кровоносні судини. Щоб зір був гострим, спеціалісти рекомендують з’їдати декілька шматочків шоколаду, особливо це потрібно водіям, які постійно зосереджені на дорозі.

Номер слайду 7

4. Кисломолочний сир. Кисломолочний сир багатий на вітаміни групи В, а особливо вітамін В12, який допомагає покращити кровопостачання очей. Вітамін В2 покращує обмін речовин у кришталику та рогівці ока. А ще кисломолочний сир – чудовий помічник при кон’юнктивіті.

Номер слайду 8

5. Морква. Морква багата на вітаміни С, К, Е, РР, групи В та містить велику кількість каротину. Тим самим є чудовим засобом, який зміцнює сітківку очей, запобігає виникненню курячої сліпоти та пересихання рогівки ока. Найкраще моркву поєднувати разом із вживанням сметани чи олії – так вітаміни, які потрібні для збереження зору, краще засвоюються.

Номер слайду 9

6. Грейпфрут. Грейпфрут багатий на вітаміни B2, З, Р, D, каротин, калій, кальцій, ефірні масла, органічні кислоти, клітковину. Це все наділяє його лікувальними властивостями. У грейпфруті містяться тонізуючі речовини, які сприяють відновленню бадьорості, підвищенню життєдіяльності всього організму. Корисні елементи, які містяться в грейпфруті, особливо в гіркуватій прозорій плівочці, яка розділяє на частинки фрукт, уповільнюють старіння очних кришталиків.

Номер слайду 10

7. Шпинат. Шпинат містить вітаміни  В1, В2, D, С, Р, РР, різноманітні мікроелементи і каротин. Він дуже корисний для організму людини, бо зміцнює імунітет, покращує стан нервової системи та ще й підвищує гостроту зору. А лютеїн, який міститься у шпинаті, захищає очі і робить їх менш чутливими до впливу зовнішніх факторів. Зі шпинату можна приготувати чудові салати, запіканки і соуси.

Номер слайду 11

8. Риба. Риба – чи річкова, чи морська – дуже корисна через вміст багатьох корисних вітамінів, мікроелементів, білка і такого цінного елементу як Омега 3. Саме він надзвичайно корисний для зору, оскільки запобігає дегенерації жовтої плями, захворювання, яке погіршує зір. Найбільше корисних елементів міститься в свіжій рибі, а велику кількість Омега 3 можна знайти в скумбрії, палтусі, оселедці, форелі.

Номер слайду 12

9. Горіхи. Ядра горіхів зберігають у собі всі концентровані корисні елементи для людського організму. Мають набір вітамінів А, В, Е, С, Р, білки та вуглеводи. У горіхах міститься цинк, селен та Омега-3. Ці елементи підвищують імунітет, допомагають швидше відновитись організму після хвороби. Омега-кислоти стимулюють розумову діяльність та успішно протистоять респіраторним захворюванням. А ще ці всі корисні елементи запобігають дегенерації сітківки ока, тому потрібно з’їдати декілька горіхів на день, щоб зберегти свій зір.

Номер слайду 13

10. Капуста. Капуста славиться вмістом вітаміну С, фосфором, калієм, клітковиною і великою кількістю біологічно-активних речовин. Це все допомагає імунітету встояти перед грипом та застудними захворюваннями, а також сприяє регенерації очних клітин та зміцнює кровоносні судини. Якщо у вас постійно червоні очі, необхідно включити в свій раціон капусту – вона зміцнить судини і вони перестануть тріскатись.

pptx
Пов’язані теми
Основи здоров’я, Інші матеріали
Інкл
Додано
2 листопада 2022
Переглядів
428
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку