Презентація на тему: "Проліска"

Про матеріал
Презентація до конкурсу: "Проліска". Підготувала: учениця 9 класу Тур Еліна Керівник роботи: вчитель біології Іпатова Л. І.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Звіт про проведення природоохоронної акції «Проліска» 2021 р. Підготувала: Учениця 9 класу Тур Еліна. Керівник роботи: вчитель біології Іпатова Л. І.

Номер слайду 2

Усі найкращі почуття у людини пов’язані з весною. Після зимових холодів прокидається природа і все тягнеться до сонця та тепла, і в людини покращується настрій та вирують почуття. Провісниками цього є весняні квіти – первоцвіти.

Номер слайду 3

Учні нашої школи кожного року приймають участь в районній природоохоронній акції: «Проліска»Метою акції є збереження первоцвітів спасіння від знищення рідкісних та зникаючих ранньоквітучих рослин

Номер слайду 4

У школі відбувся конкурс малюнків: «Такі чудові первоцвіти»

Номер слайду 5

Виготовлення агітаційних листівок та буклетів: «Захисти первоцвіти»Виготовлення буклетів

Номер слайду 6

Вироби декоративно – прикладного мистецтва: «Проліска»

Номер слайду 7

Конкурс плакатів, стінгазет:«Знайомтеся первоцвіти»:

Номер слайду 8

Учні приймали участь у фотогалереї: «Весняна краса»Вже сніг зійшов, але земля ще чорна. І раптом диво – квітка із землі: жовтенька або біла та проворна. Чи фіолетова на темнім тлі. І так чарівно, ніби сонце, сяє! То ж дивовижно на душі стає. Дивує квітка, настрій піднімає. Прекрасно, що шафран у світі є. Шафран чи крокус квіточка ця зветься, стебло відсутнє – лише листя й цвіт. Та кращої нема ,мені здається. Бо квітка ця несе любов у світ. І стільки щастя й радості дарує, наснаги й сили людям додає. У світі тепло, вже весна квітує. Спасибі, крокус, що у нас ти є!

Номер слайду 9

Якось зима з морозом та вітрами задумали усе захолодить. Ясну весну із травами й квітками на землю не хотіли допустить. Вітри холодні дули, завивали, мороз від люті аж скрипів. В снігах маленькі квіти замерзали. Підсніжник якось не стерпів і встав. Проліз крізь сніг, пробив собі віконце. І відігнав нудні й холодні сни. Й побачив білий світ, яскраве сонце. Й проклав у світ дорогу для весни.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Учениця 9 класу Тур Еліна підготувала соціальний відеоролик: «На варті краси»https://youtu.be/AKZ88v. Y5py. I

Номер слайду 12

Наймолодші учні нашої школи з особливою цікавістю прийняли участь у заходах присвячених проблемам первоцвітів. Учениці 9 класу Тур Еліна і Лаврова Софія взяли на себе роль вчителя початкових класів. Дітям сподобалися «новенькі» вчительки. Діти з цікавістю розгадували загадки, дивилися мультфільм «Казка про пролісок»

Номер слайду 13

Учителями були проведені години спілкування, вікторини, анкети на природоохоронну тематику: «Наші первоцвіти», «Не знищуй первоцвіти – вони хочуть жити», «Зберігай рідкісні види рослин нашого краю».

Номер слайду 14

Кожна квітка – це краса. Чи розкішна чи проста. Кожна квітка хоче жити і природі послужити. Нам прекрасне дарувати,в лікуванні помагати. Ви дарма їх не зривайте,їх життя оберігайте! Збережіть оцю красу,ніжну, чисту, молоду.

Номер слайду 15

Дякую за увагу!

pptx
Додав(-ла)
Тур Элина
Пов’язані теми
Біологія, Інші матеріали
Додано
3 квітня 2021
Переглядів
684
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку